Ασυλία Λοιμωξιολόγων: Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και της αρχής της ισονομίας

Έλληνες  23/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση προκαλεί το λαϊκό αίσθημα. Αυθαιρετεί μπροστά στα μάτια όλων και χρησιμοποιεί για αλλότριους σκοπούς την εξουσία που της έδωσε ο λαός.

Χθες το βράδυ έφερε προς ψήφιση μία ακόμη ντροπιαστική τροπολογία, μία από τις πολλές που γνωρίζει να συντάσσει και να ψηφίζει το αντι-συνταγματικό τόξο της Μεταπολίτευσης. Θυμίζουμε τα προηγούμενα χρόνια τις τροπολογίες με τις οποίες παρασχέθηκε ασυλία στους τραπεζίτες και τα μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ.

Η Κυβέρνηση ασκεί τα καθήκοντά της κατ’ όνομα δημοκρατικά, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σύστημα αυθαιρεσίας και κατάλυσης κάθε έννοιας θεσμικής λειτουργίας.

Περιττεύει να αναφερθούμε αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους η προνομιακή μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους λοιμωξιολόγους και λοιπούς «ειδικούς» με την επίμαχη τροπολογία, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Η αντισυνταγματικότητα της επίμαχης τροπολογίας είναι καταφανέστατη, καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 4 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος που ορίζει ότι: «1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.»

Τα μέλη των εμπλεκόμενων επιτροπών, στραγγαλίζουν για περισσότερο από έναν χρόνο τις ελευθερίες των πολιτών. Η παροχή ασυλίας επομένως, είναι μέρος της ανταμοιβής τους για τις άνομες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι η επίμαχη διάταξη θεσπίστηκε προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη των Επιτροπών και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μελών αυτών από αβάσιμες μηνύσεις (!!!) που θα υποβάλλονται από «ψεκασμένους» και θα βασίζονται σε «fake news».

Αν πρόκειται όμως για αστήρικτες μηνύσεις, τι είχαν να φοβηθούν τα μέλη των Επιτροπών; Πολύ απλά, οι μηνύσεις αυτές θα πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων και τα μέλη των Επιτροπών θα δικαιώνονταν πανηγυρικά. Ακόμα και ο ισχυρισμός περί μέριμνας προκειμένου «να αποφευχθεί η ταλαιπωρία να καταθέτουν συνεχώς έγγραφες εξηγήσεις τα μέλη των Επιτροπών» δεν ισχύει, καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρο 43 παρ. 3) ο Εισαγγελέας έχει την δυνατότητα να αρχειοθετήσει απευθείας μία μήνυση, χωρίς να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ούτε να κληθεί ο μηνυόμενος για έγγραφες εξηγήσεις, αν από το περιεχόμενο της μήνυσης είναι προφανές ότι αυτή δεν στηρίζεται στον νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης. Κατά συνέπεια, τα μέλη των Επιτροπών δεν είχαν τίποτε να φοβηθούν από μηνύσεις βασισμένες σε «fake news», ούτε θα υφίσταντο οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Είχαν όμως πολλά να φοβηθούν από καλά στοιχειοθετημένες μηνύσεις, από μηνύσεις τεκμηριωμένες και βασισμένες σε σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους κατά την διαχείριση της πανδημίας ή από τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Επιτροπών. Τέτοιες μηνύσεις έχουν ήδη κατατεθεί και πολύ περισσότερες θα μπορούσαν να κατατεθούν μελλοντικά όσο θα έρχονται στο φως πιο πολλά στοιχεία για την σκανδαλώδη διαχείριση του ζητήματος του κορωνοϊού και των εμβολίων.

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στα όσα κατήγγειλε στις Αρχές Απριλίου ο Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος (Καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ) μετά την παραίτησή του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την Επιτροπή ότι «δεν είχε το θάρρος να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων» και ότι «η απροθυμία της επιτροπής να γνωματεύσει (σ.σ. εννοείται για παρενέργειες των εμβολίων) ήταν εξοργιστική».

Όλα τα παραπάνω επομένως δείχνουν ότι η Κυβέρνηση είναι σε πανικό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους καθοδηγούμενους από την ίδια τηλε-λοιμωξιολόγους και λοιπούς «ειδικούς» οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν βοηθήσει την Κυβέρνηση να επιβάλλει ένα στυγνό καθεστώς περιστολής των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών.

Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν, όσο είναι καιρός, ότι δεν πρέπει να ξαναψηφίσουν όλους αυτούς που κυβερνούν με τρόπο αυθαίρετο. Δεν πρέπει να τους ξαναδώσουν την δύναμη για να καταδυναστεύουν την χώρα και τον λαό.

Με τέτοιους κυβερνώντες δεν θα υπάρξει ποτέ ευνομία, ευημερία των πολιτών και απόδοση Δικαιοσύνης. Τι δεν έχετε καταλάβει ακόμα αγαπητοί Συνέλληνες; Γκρεμίστε τους (δια της ψήφου σας) από την εξουσία!

Στηρίξτε ΕΛΛΗΝΕΣ και Ηλία Κασιδιάρη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης