Αυστρία: Πρώτη σύλληψη για το σκάνδαλο διαφθοράς – Στην Ελλάδα οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύονται από το Μαξίμου

Έλληνες  12/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι αρχές στην Αυστρία προχώρησαν στην σύλληψη υπαλλήλου ινστιτούτου δημοσκοπήσεων που θεωρείται ύποπτη για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που οδήγησε στην παραίτηση τον Σεμπάστιαν Κουρτς από την καγκελαρία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Αυστρία. «Κρατείται από τις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενη στην υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκει τον πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς», γράφει η εφημερίδα Der Standard.

Η υπάλληλος κατηγορείται ότι «έσβησε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της» πριν από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Ο λόγος της σύλληψης είναι ο κίνδυνος συνωμοσίας» με τους άλλους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Ελλάδα, που βασιλεύει η διαφθορά, όχι μόνο σύλληψη δεν έχουμε αλλά και τους δημοσκόπους να βγάζουν τις… έρευνές τους απευθείας από το Μαξίμου κυριολεκτικά. Με εκατοντάδες δημοσιογράφους διορισμένους στο Μαξίμου, με εκατοντάδες δημοσιογράφους με ΕΣΠΑ στα υπουργεία, με λίστες Πέτσα – στις οποίες πήραν χρήματα μέχρι και ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα – η κυβέρνηση και οι αυλικοί της συνεχίζουν αδιάκοπα το ανθελληνικό τους έργο.

Και επειδή οι ΕΛΛΗΝΕΣ είναι κόμμα προτάσεων, μόνο με αυστηρό έλεγχο και ποινές θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε τη διαφθορά, κάτι που έχουμε ρητώς επισημάνει στο Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα, στις ενότητες για την Πολιτική Κάθαρση αλλά και στην ενότητα ΜΜΕ, για την ομαλή, νόμιμη και δίκαιη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σχετικά με την Επιτροπή

Με καθυστέρηση πολλών μηνών ξύπνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να διερευνήσει το θέμα! Και το έκανε, μόνο για λόγους κομματικής τακτικής! Και το θέμα καταντά αστείο γιατί μάθαμε εδώ και χρόνια ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί βρήκαν έναν άριστο τρόπο να ρίχνουν στάχτη στα μάτια και να μη τιμωρείται κανείς. Ποιο υπήρξε το αποτέλεσμα δεκάδων εξεταστικών επιτροπών που συγκροτήθηκαν κατά καιρούς; Απολύτως κανένα. Τα περισσότερα πήγαν στο αρχείο ή στις ελληνικές καλένδες! Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Ήδη η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα που την βολεύει, με τον όρο να εξεταστεί και η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015... Έτσι, θα ακούσουμε και πάλι παχιά λόγια, αυστηρή κριτική, υποσχέσεις για τιμωρία των ενόχων και στο τέλος όλοι θα πάνε στα σπίτια τους για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα… Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μόλις ξεκινήσει η επιτροπή… αν ξεκινήσει. Άλλωστε, ο μοναδικός που άσκησε με εντιμότητα το καθήκον του στις περιβόητες επιτροπές ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Γι' αυτό τον πολεμούν με τόση λύσσα μέχρι σήμερα. Τους χάλασε το πολύ καλά οχυρωμένο σύστημα να πέφτουν στα μαλακά...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης