Βέβαιη η είσοδος στη Βουλή για τους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Έλληνες  07/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Είναι οι πρώτες ημέρες του νέου μήνα, του Ιουλίου, και όλα πλέον δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο αλλαγών, σε μια περίοδο προετοιμασιών, σε μια περίοδο δοκιμασίας, σε μια περίοδο που τόσο σε ατομικό αλλά κυρίως σε συλλογικό και κρατικό επίπεδο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το άμεσο μέλλον. Οι αλλαγές που ήδη άρχισαν είναι μεγάλες και σε παγκόσμια κλίμακα και τώρα είναι η ευκαιρία η Ελλάδα να αναδειχθεί σε πρωτοπόρο και φάρο των διαχρονικών μας αξιών και του πολιτισμού μας.                                                      

Σε στρατηγικό επίπεδο, συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και όπως όλα δείχνουν δεν είναι δυνατή η ανάσχεση της ρωσικής προέλασης, όση βοήθεια και να δώσει η Δύση στον Ζελένσκι, όσα όπλα, όσο οπλικά συστήματα, όσα χρήματα. Τα περισσότερα από αυτά σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είτε καταστρέφονται έγκαιρα, είτε καταλαμβάνονται από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως έγινε και με τις σφαίρες που μέσω Γερμανίας έφτασαν στην Ουκρανία από την Θεσσαλονίκη.                                                

Οι σημαντικές κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν και οι δύο πρωταγωνιστή την Ρωσία και προφανώς είναι έγκαιρα σχεδιασμένες και συμφωνημένες με τους άλλους εμπλεκομένους. Πρώτη είδηση είναι η σύσταση ενός νέου μηχανισμού/ταμείου δανεισμού κρατών, αντίστοιχο και αντίπαλο του ΔΝΤ, με την "ηγεσία" της Κίνας και με την συμμετοχή των χωρών BRICS (ακρωνύμιο των Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιας Αφρικής) και άλλων κυρίως ασιατικών κρατών όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, το Χονγκ Κονγκ και η Χιλή, που θα συνεισφέρουν η καθεμία από 15 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 2,2 δις δολάρια), ώστε να μπορούν να δανειστούν, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο. Η ανακοίνωση έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, σε συνέχεια του σχεδίου Κίνας-Ρωσίας για την δημιουργία ενός «αντι-δολαρίου». Αυτή η κίνηση πιθανότατα είναι προάγγελος για την περάτωση της εξάρτησης της τιμής του πετρελαίου και αντίστοιχα της παγκόσμιας οικονομίας από το δολάριο.                

Δεύτερη είδηση είναι ότι η Ρωσία για πρώτη φορά μετά το 1918, δεν πλήρωσε τις δόσεις του χρέους της στο εξωτερικό. Το ποσό ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια, ποσό σχετικά ευτελές για την Ρωσία. Οι κάτοχοι των ρωσικών ομολόγων, κυρίως από την Ταϊβάν, δεν έχουν λάβει τους τόκους και το μόνο που μπορούν πλέον να κάνουν είναι να περιμένουν. Η κίνηση αυτή της Ρωσίας, σίγουρα δεν αποτελεί χρεοκοπία. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Οικονομικών κο Αντόν Σιλουάνοφ, αυτό έγινε διότι οι ξένες τράπεζες απαγορεύεται να διεξάγουν οποιεσδήποτε πράξεις που σχετίζονται με τη Ρωσία, αλλά και λόγω του ότι  απαγορεύεται ρητά στους ξένους επενδυτές να λαμβάνουν πληρωμές από τη Ρωσία. Η πραγματική χρεοκοπία συνήθως συμβαίνει όταν οι κυβερνήσεις αρνούνται να πληρώσουν ή οι οικονομίες τους είναι τόσο αδύναμες που δεν μπορούν να βρουν τα χρήματα. Στην περίπτωση της Ρωσίας αυτό σίγουρα δεν ισχύει και σύμφωνα με τον κο Σιλουάνοφ η Ρωσία δεν σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερα. Εκτιμώ ότι αυτή είναι άλλη μια σημαντικότατη περίπτωση που τα μέτρα της Δύσης κατά της Ρωσίας, στρέφονται τελικά κατά της ίδιας της Δύσης και πολύ πιθανόν να οδηγήσουν τις χώρες του Ευρω-Δολαρίου σε μεγάλη ύφεση.

Όσον αφορά στη γείτονα Τουρκία, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη 29-30 Ιουνίου, ήρε τελικά το βέτο που είχε η ίδια θέσει για την είσοδο της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό έγινε μετά από υποχώρηση των δύο παραπάνω κρατών οι οποίες τελικά ενσωμάτωσαν στους νόμους τους τις απαιτήσεις της Τουρκίας για τους "Κούρδους τρομοκράτες" που ζουν σε αυτές. Σύμφωνα με τους πανηγυρισμούς του Ερντογανικού τουρκικού τύπου, "τώρα όποιον θέλουμε, θα τον πακετάρουν και θα μας τον στέλνουν".                                                                           

Πέραν από τις όποιες προεκλογικού τύπου μεγαλοστομίες, οι δύο χώρες τερμάτισαν το εμπάργκο κατά της Τουρκίας σε ότι αφορά οπλικά συστήματα, όπως προηγμένα ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικά αντίμετρα. Σε λίγο καιρό η Τουρκία θα μπορεί να προμηθευτεί τα ηλεκτρονικά συστήματα που της λείπουν στις εγχώριας κατασκευής ναυτικές της μονάδες, καθώς επίσης να μπορέσει να καλύψει το έλλειμά της σε σύγχρονα αεροσκάφη με παραλαβή των Σουηδικών αεροσκαφών Gripen 4++ γενιάς.                     

Επίσης η Σουηδία και η Φιλανδία δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν την Τουρκία να συμμετάσχει στην PESCO (Permanent Structured Cooperation) που είναι πρωτοβουλία συνεργασίας κρατών της ΕΕ σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, με έρευνες και προγράμματα όπως τα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, μη επανδρωμένα συστήματα κατά υποβρυχίων, ναυτικής κινητικότητας (mobility) και θαλασσίων μεταφορών και άλλα. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα προγράμματα, στα οποία "υπεύθυνες" είναι η Σουηδία και η Φιλανδία. Με την κίνησή της αυτή η Τουρκία θα εισέλθει  μέσα στις διεργασίες άμυνας της ΕΕ,  στην οποία ανήκουμε και η Ελλάδα και η Κύπρος, οπότε πιθανότατα μέρος του προϋπολογισμού μας που πηγαίνει στην ΕΕ θα αποφέρει εξοπλισμό στην Τουρκία. Επίσης με αυτήν της την κίνηση και την  διαρκή πολιτική του παντός είδους εκβιασμού, κατάφερε να επιφέρει ρήξη στην συνοχή της ΕΕ, με την στήριξη μάλιστα του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, του Νορβηγού κου Γενς Στόλτενμπεργκ.                  

Ο κος Μητσοτάκης βγαίνοντας από την Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι   «Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές». Τουναντίον, εκτιμώ ότι επιβραβεύθηκαν αυτές οι  καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές της Τουρκίας. Ενώ τα συστημικά κανάλια εκθειάζουν ότι η Ελληνική Κυβέρνηση είναι σε "πλήρη συναγερμό" να αντιμετωπίσει τον Ερντογάν σε όλες τις "παράλογες" αξιώσεις του, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η παρούσα κυβέρνηση καθεύδει αφρόνως.    

Αυτό φάνηκε και από την εμφάνιση και χρήση του όρου Tourk-aegean (Τουρκικό Αιγαίο) από πλευράς Τουρκίας. Ο όρος "Turkaegean, η ακτή της ευτυχίας", είναι το εμπορικό σήμα της για την τουριστική της καμπάνια σε παγκόσμιο πλαίσιο. Υποβλήθηκαν από την γείτονα δύο διαφορετικές αιτήσεις για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος, μία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία στις ΗΠΑ. Η αίτηση δεν έγινε δεκτή από τις ΗΠΑ, όμως έγινε δεκτή από την ΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου του 2021 με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με διάρκεια μέχρι και τον Ιούλιο του 2013. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Οικονόμου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι "Βεβαίως και θα γίνει προσφυγή. Δεν το δέχτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα γραφείο το οποίο στην ουσία κατοχυρώνει βιομηχανικές ιδιοκτησίες. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η καταχώρηση δεν επέτρεψε στο να διατυπωθεί κάποια ένσταση εκείνο το διάστημα". Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Κικίλιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας". Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη, πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για το γεγονός και επεσήμανε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερωθεί ο ελληνικός λαός. Όλα αυτά σίγουρα είναι μια μεγάλη μπαρτζελέτα, μια κακόγουστη και αστεία δικαιολογία που θυμίζει πάρα πολύ τις ουσιαστικά ανύπαρκτες αντιδράσεις μας την κατάθεση από πλευράς Τουρκίας της συμφωνίας ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης στον ΟΗΕ, αρχικά για πρωτοκόλληση.       Δηλαδή ο κος Τσίπρας πούλησε το Μακεδονικό και τώρα ο κος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσει το Αιγαίο.                          

Μετά τα παραπάνω παρατηρούμε ότι σε παγκόσμιο γεωπολιτικό πλαίσιο εισερχόμεθα σε μια εποχή νέου διπολισμού, με νέα αντιπαράθεση "Ανατολής - Δύσης". Αποδυναμώνεται το δυτικό ΔΝΤ με σημαντικό αντίκτυπο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και ενισχύονται οι Εθνικοί σχηματισμοί και συνασπισμοί έναντι της παγκοσμιοποίησης. Τα πεδία αντιπαράθεσης είναι οικονομικά με την πραγματική οικονομία που βασίζεται στο χρυσό και στην ενέργεια έναντι της πλασματικής δυτικής οικονομίας που βασίζεται στην δημιουργία χρεών. Είναι επίσης πεδία τεχνολογικά και στρατιωτικά με την ¨Ανατολή" να αναβαθμίζεται τόσο σε τεχνολογία όσο και σε στρατιωτική ισχύ. Είναι η αντιπαράθεση του Λευκού με το Μαύρο. Είναι μια περίοδος ανακατατάξεων με μεγάλη πιθανότητα οικονομικής κατάρρευσης. Σε αυτήν την περίοδο εκτιμώ ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της βασιζόμενη περισσότερο στις δικές της δυνάμεις παρά στους σύμμαχους και εταίρους μας. Η παρούσα κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρα εξωστρεφής και κατά του νατιβισμού (δλδ ανθελληνική, ενάντια στις παραδόσεις και την ιστορία μας). Αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην, με ουσιαστική και εκ των έσω ανάπτυξη σε ενέργεια, πρώτες ύλες, υπηρεσίες, εμπόριο, βιοτεχνίες και βιομηχανίες και βέβαια σημαντική ενίσχυση του αγροτικού τομέα και επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Η άμυνα και η ασφάλεια θεωρείται δεδομένη και υπάρχουν επαρκής στρατιωτική ισχύς, εφόσον βέβαια υπάρχει η σχετική εθνική πολιτική βούληση.                                                                           

Αυτήν την νέα περίοδο ανακατατάξεων και πιθανών δυσχερειών, η παρούσα κυβέρνηση θεωρώ ότι δεν θα θελήσει να την διαχειριστεί, οπότε αναμένω όπως έχει ήδη αρχίσει να συζητείται, να προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις αρχές του Φθινοπώρου. Σε αυτές τις εκλογές είναι ουσιαστική απαίτηση να υπάρχει ένα δυνατό πατριωτικό μέτωπο, μια ισχυρή εθνική αντιπολίτευση,  για να φρενάρει τις επιχειρούμενες ασυδοσίες και να απομακρύνει τους κερδοσκόπους της ψευτοανάπτυξης. Αυτή η αντιπολίτευση, αυτή η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον συλλογικά και ατομικά, δεν είναι άλλη από το Εθνικό κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό του στην Βουλή και θα φέρει επιτέλους την επανόρθωση της Ελλάδας. Μέχρι την άλλη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.                                                                                 


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης