Γεγονότα S.O.S. στην Ελλάδα του σήμερα

Έλληνες  05/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκαν αρκετά γεγονότα, κυρίως δυσάρεστα, τόσο εντός  όσο και εκτός της Ελλάδας. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στα τρία κατ’ εμέ σημαντικότερα τα οποία είναι πρώτον τα Ελληνοτουρκικά, δεύτερον οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τα 150 ευρώ της ντροπής και τρίτον η έξαρση της βίας κατά των Ελληνίδων γυναικών από αλλοδαπούς και κυρίως μουσουλμάνους.

Σε ό, τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν κατάφερε τις προηγούμενες ημέρες να περάσει σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ένα διαλεκτικό και υποχωρητικό χαρακτήρα. Έφερε στο τραπέζι προτάσεις για να διατηρήσει τους S-400 στην Τουρκία, αλλά ουσιαστικά να μην τους έχει σε επιχειρησιακή λειτουργία. Με αυτή την στάση ελπίζει να προσεγγίσει τις ΗΠΑ και τελικά να αρθούν οι κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί όσον αφορά σε στρατιωτικό υλικό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 αλλά και η προμήθεια πολλών συστημάτων και όπλων που θα εξόπλιζαν τα νέα πολεμικά πλοία που ναυπηγεί. Όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά, αφού τα βρήκε με τον Μητσοτάκη και όπως ο τελευταίος δηλώνει στα Ελληνικά ΜΜΕ, θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι, ο Τούρκος  ξεπέρασε πιθανόν εμπόδια που θα υπήρχαν. Φυσικά δεν ήταν αναμενόμενο να υπάρχει κάποια ένταση αφού ο Μητσοτάκης φαίνεται να ακολουθεί τις οδηγίες της Γερμανίας για την αποφυγή εντάσεων.

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό κινείται και η φερόμενη επιθυμία της Μέρκελ, η οποία διαβιβάστηκε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Μάας, κατευθείαν στο Μαξίμου, για την αποπομπή του Δένδια. Εδώ πρέπει να θυμηθούμε ότι ο ίδιος ο Δένδιας δεν θέλησε να παρευρεθεί στη συνάντηση των Μητσοτάκη και Ερντογάν. Επίσης ότι ο «πατριώτης» Δένδιας προβάλλεται εσφαλμένα από τα ΜΜΕ ότι  στρίμωξε στον τοίχο τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου και “διευθέτησε προς όφελος της Ελλάδας” αρκετά εθνικά θέματα.

Βέβαια παρά τις υποσχέσεις για ήρεμο καλοκαίρι ο Ερντογάν φέρεται ότι μερίμνησε να ενισχύσει την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, όχι μόνο με αεροσκάφη και πιλότους από το Πακιστάν όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, αλλά με επιπλέον αεροσκάφη (12 Rafale, 9 Mirage 2000 , 4 C-17,  4 C-130s  και 7 AW-129s) και στρατιωτικό προσωπικό από το Κατάρ. Η Γαλλία αντέδρασε λέγοντας ότι για να πάνε τα Rafale στην Τουρκία και να καθίσουν οι Τούρκοι πιλότοι στα πίσω καθίσματα για να εκπαιδευτούν, χρειάζεται η έγκριση της κατασκευάστριας εταιρείας, της Dasseau, η άδεια όμως αυτή όμως δεν πρόκειται να δoθεί. Αναμένονται οι εξελίξεις επί του θέματος.

Όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, μπορεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής να μην κέρδισε την αναγνώριση δύο κρατών στην Κύπρο, αλλά πήρε επιπλέον 3 σχεδόν δις. ευρώ από την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των μεταναστών από την Συρία και αναβάθμισε την Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας  που σημαίνει ακόμη περισσότερα Ευρώ. Τέλος με εντολή της Μέρκελ,  η TUI ( η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία)  ακύρωσε τις πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα για τους τουρίστες  από πολλές χώρες μέσα στις οποίες η Αγγλία και η Ρωσία με πολύ αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό.

Το δεύτερο θέμα είναι οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση εφηύρε το Freedom Pass, το δωράκι των 150 Ευρώ στους νέους που θα εμβολιαστούν. Φυσικά αυτά τα 150 δεν είναι ευρώ στο χέρι αλλά κουπόνια που θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν σε πολιτιστικά δρώμενα και σε τουρισμό. Δυστυχώς δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για την κάλυψη άλλων, πιο σημαντικών αναγκών όπως για είδη διατροφής. Μόνο και μόνο η ιδέα σαν ιδέα, εκτιμώ ότι είναι αξιοθρήνητη. Είναι ένας χλευασμός προς τους νέους, την στιγμή που τους έχει στερήσει κάθε ελπίδα για το μέλλον, τους έχει καθηλώσει στην ανεργία και σε όσους έχουν καταφέρει και δουλεύουν, τους έχει στερήσει με  τον νέο εργασιακό νόμο κάθε δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής. Επίσης πολλούς από αυτούς τους έχει οδηγήσει στο εξωτερικό.  Πώς αποτιμάτε Μητσοτάκη τον εμβολιασμό στα 150 Ευρώ, την στιγμή που οι ανεμβολίαστοι αλλοδαποί παίρνουν 400 Ευρώ μηνιάτικο και έχουν πλήρη κοινωνική κάλυψη, χωρίς καμία πίεση για το εμβόλιο;

Τις προηγούμενες ημέρες άρχισε η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-2022 . Δυστυχώς παρά την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 29 Ιουνίου, το σύστημα “κόλλησε” από την δεύτερη κιόλας ημέρα και δεν δεχόταν αιτήσεις, με αποτέλεσμα 1000 δικαιούχοι του προγράμματος να μείνουν εκτός και να μην καταφέρουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.  Αυτό φυσικά άμεσα δημιουργεί ένα χρηματικό πλεόνασμα στο ανάλογο κονδύλι. Από εκεί σκοπεύει ο Μητσοτάκης να βρει τα κουπόνια 150 Ευρώ; Θα τα πάρει από την μια μεριά για να δώσει μερικά από αυτά τα χρήματα από την άλλη; Μήπως χρειάζεται και νέα παράταση για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ;

Επίσης η Ρουμανία κατάφερε και πούλησε τα εμβόλια που δεν έκανε και λήγουν σύντομα, στην Δανία, αφού δεν πέτυχε τον στόχο της να εμβολιάσει 5 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Μαΐου, με μόνο το ένα πέμπτο του πληθυσμού (4,47 εκατομμύρια) έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα. Τι θα κάνει ο κος Μητσοτάκης με τα εμβόλια που πιθανώς να  περισσέψουν; 

Το τρίτο θέμα είναι η έξαρση της βίας κατά των γυναικών από αλλοδαπούς, κυρίως μουσουλμάνους. Μπορεί ο πιλότος στα Γλυκά Νερά με το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε να μονοπώλησε τις ειδήσεις, αλλά η βία κατά των ελληνίδων γυναικών από αλλοδαπούς σημειώνει τις τελευταίες ημέρες μεγάλη έξαρση, λόγω της  αλόγιστης, ανεξέλεγκτης και επιτηδευμένης είσοδο των κατ’ ελάχιστον εκατοντάδων χιλιάδων «προσφύγων». Φυσικά  τα ΜΜΕ καλύπτουν αυτά τα περιστατικά με πολύ χαμηλούς τόνους, αλλά είναι και αυτά σίγουρα ανατριχιαστικά. Στο Ισλάμ γενικότερα, η γυναίκα  θεωρείται υποδεέστερη του άνδρα και αναγνωρίζεται τελικά μόνο σαν μητέρα. Μέχρι τότε, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan, σε συνέντευξή του στο “Axios on HBO”, «Εάν μια γυναίκα φορά πολύ λίγα ρούχα, αυτό θα έχει αντίκτυπο στους άντρες, εκτός αν είναι ρομπότ. Είναι απλώς η κοινή λογική». Βέβαια αναφερόταν σε γυναίκες του Πακιστάν, μουσουλμάνες.  Υπάρχει σημαντική διαφορά συμπεριφοράς, απέναντι στις γυναίκες της χώρας που βρίσκονται οι μετανάστες, στην συγκεκριμένη περίπτωση στις Ελληνίδες. Τις θεωρούν άπιστες, υποδεέστερες και υποχείριό τους όποτε τους το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα από την πρόσφατη μόνο ειδησιογραφία των τελευταίων ημερών. Πρώτον ο ομαδικός βιασμός εγκύου γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα. Τέσσερεις πακιστανοί  άρπαξαν την 25χρονη έγκυο Ελληνίδα από την Ομόνοια, την μετέφεραν με ταξί σε υπόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα και την βίασαν. Δεύτερον η ομαδική σεξουαλική παρενόχληση από πακιστανούς με βιντεοσκόπηση, μιας Ελληνίδας λουόμενης ενώ περίμενε τον σύζυγό της σε παραλία της Αγίας Μαρίνας. Τρίτον η επί τρείς ημέρες παράνομη κατακράτηση και βιασμός δεκαεννιάχρονης στα Πατήσια από αλλοδαπούς, τέταρτον ο βιασμός πενηντάχρονης καθαρίστριας στα Κάτω Πετράλωνα, πέμπτον ο βιασμός τουρίστριας στην Κω, έκτον η παρενόχληση ανηλίκων από Πακιστανό σε παραλία των Χανίων μόλις οι γονείς μπήκαν στη θάλασσα για μπάνιο,  έβδομον ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών πακιστανών στα κάτω Πατήσια με μαχαιρώματα και στη συνέχεια επίθεση κατά Ελληνίδων αλλά και μικρών παιδιών με στόχο τον βιασμό, και τόσα άλλα. Και η λίστα δυστυχώς συνεχίζεται. Είναι πλέον επίφοβο να κυκλοφορεί γυναίκα μόνη ή ακόμη και με συνοδεία

Αν όλα αυτά σας φαίνονται ότι έχουν μέσα ρατσισμό, πράγμα που σίγουρα δεν ισχύει, σκεφθείτε μόνο ότι ενώ στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης γιόρταζε την ημέρα των ΛΟΑΤΚΙ, σε μουσουλμανικές χώρες μαθαίνουν στους ΛΟΑΤΚΙ πτήση, εκτοξεύοντάς τους από ταράτσα δεμένους σε πλαστική καρέκλα.

Από την μεριά μας οι ΕΛΛΗΝΕΣ, θεωρούμε ότι στον χειρισμό των Εθνικών μας Θεμάτων η κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς. Απαιτείται σοβαρή και εθνικά προσανατολισμένη πολιτική, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και βασισμένη στο πρόγραμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ. Όσον αφορά στην αντιμετώπιση της “πανδημίας¨ θεωρούμε ότι χρειάζεται μια σοβαρή και επωφελής προσέγγιση με έμφαση στην πρόληψη και όχι στην αντιμετώπιση, στα οριζόντια περιοριστικά μέτρα και στο διχασμό του πληθυσμού. Ιδιαίτερα με την αναμενόμενη εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, θα πρέπει να εστιάσουμε στην πρόληψη και όχι στους περιορισμούς. Όσον αφορά στην υπερβολική αύξηση των επιθέσεων και βιασμών των Ελληνίδων από αλλοδαπούς, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει πολύ αισθητή η παρουσία της αστυνομίας σε όλη πλέον την Ελλάδα, τόσο για την προστασία των γυναικών  όσο και για τον ουσιαστικό σωφρονισμό των επίδοξων βιαστών.  Επίσης θα πρέπει ο κάθε βιαστής ή επίδοξος αλλοδαπός βιαστής να απελαύνεται άμεσα, όπως ήρθε με τα ρούχα που φοράει, αφού του αφαιρεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε στην χώρα μας. Εν κατακλείδι, πρέπει να σταματήσετε επιτέλους να σκεφτόσαστε τι θα πουν οι Αμερικάνοι, τι θα πουν οι Γερμανοί, τι θα πουν οι Σύμμαχοι, τι θα πουν οι Εταίροι, τι θα πουν οι Τούρκοι και να αρχίσετε να ακούτε τι λένε οι Έλληνες, οι Έλληνες που σας πληρώνουν, που σας ψηφίζουν και που τους υπηρετείτε. Εκτός αν πληρώνεστε από αλλού και υπηρετείτε άλλους. Ξύπνα «Βασίλη». Μέχρι την άλλη Κυριακή καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης