Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία

Έλληνες  26/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Τα τελευταία χρόνια, τα τελευταία τουλάχιστον πενήντα χρόνια, υπάρχει η προσδοκία της έλευσης μιας νέας εποχής, μιας καλύτερης εποχής, μιας εποχής βασισμένης στην ελευθερία και στις πανανθρώπινες αξίες που πρέπει να διέπουν την ίδια την ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Είναι η καλούμενη εποχή του Υδροχόου, η εποχή που διαδέχεται την εποχή του Ιχθύος, η εποχή που πιθανότατα θα περάσουμε σε μια αναβαθμισμένη και περισσότερο ανθρώπινη συμπαντικότητα, η εποχή της ενσυναίσθησης και της αγάπης.

Θα μπορούσε βέβαια κάποιος εύκολα να πει ότι η σημερινή εποχή, με όλες τις δυσκολίες, τόσο τις οικονομικές και του βιοπορισμού, αλλά πολύ περισσότερο τις ποιοτικές ως προς το ζειν και τις πολιτισμικές ως προς το νοείν, είναι η εποχή της Μεγάλης Επανεκκίνησης, του γνωστού μας πλέον Great Reset. Αυτό όμως όπως θα γίνει στη συνέχεια ευκόλως αντιληπτό, είναι μια άκρως εσφαλμένη και επικίνδυνη προσέγγιση, της οποίας οι μόνος στόχος είναι στην πραγματικότητα η εκμετάλλευση των ανθρωπίνων ζωών και η διακοπή του πανανθρώπινου διαχρονικού πολιτισμού.

Αυτή η διακοπή της συνέχειας, αυτή η διακοπή του πολιτισμού και των αξιών, έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια με πρώτο παράδειγμα της εμφάνιση του κομμουνισμού. Απτό παράδειγμα, που έχει τυπωθεί στην μνήμη μου από μικρό παιδί, είναι η γνωστή σε όλους εφημερίδα της αριστεράς, ο Ριζοσπάστης, που δείχνει τον πρωταρχικό σκοπό της αριστεράς, την διακοπή του ρου της ανθρώπινης εξέλιξης, προφανώς για να γίνει αποδεκτή η νέα κατάσταση των πραγμάτων.

Έναν αιώνα μετά και αφού το κομμουνιστικό πείραμα έχει πλέον αποτύχει, έχει απαξιωθεί σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν γίνει γνωστές οι πραγματικές του προθέσεις, εμφανίζεται τώρα η Μεγάλη Επανεκκίνηση η οποία με την σειρά της και αυτή προσπαθεί να διακόψει την φυσική εξέλιξη και να επιφέρει μια παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων.  Για να πετύχει τους σκοπούς της χρειάζεται την τεχνολογία που πλέον είναι διαθέσιμη, τον φόβο που θεωρητικά εξασφαλίζει την υποταγή και τέλος την διακοπή της ροής του πολιτισμού και την πτώση των αξιών.  Χρειάζεται να χτυπήσει την κοινωνία στα πρωταρχικά της στοιχεία και κυρίως στην οικογένεια, στην παράδοση, στην ιστορία, στα ήθη και στα έθιμα. Το πλήγμα επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της νεολαίας, μέσω των εφήβων, μέσω της λογικής ορμής τους για αμφισβήτηση, ανανέωση και δημιουργία.  Χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο, να διακόψει την ιστορική και πολιτιστική σύνδεση των ανθρώπων και να μετατρέψει την ιδιαιτερότητα σε κανονικότητα και το αντίθετο.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας, η απαγκίστρωση του χρήματος από την αξία του (συνήθως σε χρυσό), η χρήση ηλεκτρονικών μέσων διακίνησης χρημάτων και η είσοδος των κρυπτονομισμάτων είναι τα βασικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσει η  Επανεκκίνηση. Όσον αφορά στον φόβο, ήδη ζούμε όλοι μας με τον φόβο της φερόμενης «πανδημίας» και  λόγω της εντελώς εσφαλμένης διαχείρισής της από την παρούσα κυβέρνηση έχουμε ήδη χάσει 21 χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Ο φόβος αυτός στην περίπτωση της Ελλάδας, ενισχύεται συνεχώς από την κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη και βεβαίως με την συμμετοχή όλων των εν τη βουλή επιχειρούντων. Εντέχνως το υγιές κομμάτι του πληθυσμού αποκαλείται δυνητικά άρρωστο, και διαχωρίζεται με πρόσχημα την  επιστημονικότητα από το κομμάτι που έχει πεισθεί και έχει ενταχθεί στον ατέρμονα κύκλο των αέναων εμβολιασμών.

Η επόμενη φάση είναι η παραχάραξη της ιστορίας και η απαξίωση του λειτουργήματος της παιδείας, η οποία και αυτή δυστυχώς έχει υλοποιηθεί. Παραδείγματα είναι η ατυχής αναφορά στο συνωστισμό των Ελλήνων στην παραλία της Σμύρνης το 1922, αλλά και οι παράταιρες και άστοχες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με τα έργα και ημέρες του Αλή Πασά. Άλλο παράδειγμα είναι η ακύρωση των παρελάσεων στις εθνικές επετείους σε αντίθεση με τις παρελάσεις ανάδειξης των ιδιαιτεροτήτων, όπου αυτές σε αντίθεση υποστηρίζονται. Όσον αφορά στην Παιδεία έκδηλη είναι η προσπάθεια των κυβερνήσεων για την απαξίωση και την αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων σε κάθε βαθμίδα, τόσο σε υποδομές με τεράστιες ελλείψεις και ακαταλληλότητες, αλλά κυρίως σε περιεχόμενο εκπαίδευσης. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το επίπεδο της παιδείας καθορίζεται κάθε φορά από την εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία βγάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα βιβλία και τον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά στην ιστορία και στον πολιτισμό μας, οι επιθέσεις είναι συνεχείς. Ας θυμηθούμε μόνον το πρόσφατο τσιμέντωμα της Ακρόπολης και την υποστήριξη των ιθυνόντων σε πρόσωπα που αποδείχθηκε ότι είχαν ιδιαιτερότητες, αλλά (και εδώ είναι το θέμα) εκμεταλλευόντουσαν την θέση τους για να δρουν εις βάρος της σωματικής και ψυχικής υγείας άλλων συνανθρώπων. Πρόσφατο παράδειγμα ενός ακαλαίσθητου  δρώμενου είναι η ταινία μικρού μήκους «Ξεπαρθενών». Μόνον και μόνον από τον τίτλο της είναι προφανής η άστοχη προσέγγιση που επιχειρεί να κάνει στο θέμα της αντιμετώπισης των ΛΟΑΤΚΙ (παλαιότερα είχαμε άλλες λέξεις) μέσα στην κοινωνία μας. Για να το πετύχει αυτό η ταινία χρησιμοποιεί σεξιστικές σκηνές κυρίως ομοφυλοφύλων ζευγαριών τόσο μέσα σε πανεπιστήμιο όσο και μπροστά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η κοινωνία μας, ο δυτικός κόσμος, η Ελλάδα είναι πλέον ανεκτική και δεκτική στην διαφορετικότητα, πλην όμως πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι αυτή η διαφορετικότητα είναι πολύ μικρή σε σχέση με την κανονικότητα, η οποία είναι και το κύριο στοιχείο της κοινωνίας μας. Δεν θα πρέπει η κάθε ιδιαιτερότητα να υποστηρίζεται και να προβάλλεται σαν η επικρατούσα κατάσταση αλλά σαν μια υπαρκτή  διαφορετική προσέγγιση. Δεν είστε ο κανόνας κύριοι, η εξαίρεση είσαστε, μια σεβαστή και αδιαμφισβήτητη εξαίρεση. Μια εξαίρεση η οποία προβάλλεται από την κυβέρνηση για τα δικά της οφέλη και τις δικές της σκοπιμότητες και καπηλεύεται τις εκδηλώσεις για αυτοπροβολή. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να προσβάλλει τα ιερά σύμβολα της Ελλάδας αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού, όπως είναι η Ακρόπολη, διότι στην περίπτωση αυτή πρόκειται ξεκάθαρα περί ύβρεως. Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας σκεφτεί ποιά θα ήταν η αντίδραση στο Πακιστάν πχ, αν ένα ζευγάρι ομοφύλων είχε περιπτύξεις μπροστά από το μεγάλο τους Τζαμί. Σίγουρα δεν θα προλάβαιναν να τελειώσουν τα γυρίσματα.

Άλλο παράδειγμα της σκόπιμα επιχειρούμενης αισχρότητας, είναι η πρόσφατη διαφήμιση των προϊόντων περιποίησης μαλλιών της Εταιρείας Pantene, με τον τίτλο «Τα μαλλιά δεν έχουν φύλο». Πρώτα από όλα, τα μαλλιά έχουν φύλο, διαφέρουν τα ανδρικά από τα θηλυκά μαλλιά, κυρίως λόγω των ορμονών που επηρεάζουν τους θύλακες των τριχών. Στη συνέχεια, η μονομερής και συνεχής  προβολή των ΛΟΑΤΚΙ στην διαφήμιση θεωρώ ότι είναι μια ακαλαίσθητη υπερβολή. Βεβαίως υπάρχουν και δικαιώματα αλλά και απαίτηση σεβασμού αυτής της διαφορετικότητας, αυτό όμως θεωρώ ότι δεν δικαιολογεί την έντονη προβολή τους. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η προβολή και θεωρώ ότι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ο «Αγιασμός» των νεοφιχθέντων αεροσκαφών «RΑFALE». Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για την κίνηση αυτή του ιερέως. Που βλέπετε το περίεργο κύριοι; Περίεργο είναι που δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον θρησκευτικές εικόνες σε δημόσια κτήρια, σε σχολεία, σε δικαστήρια, σε νοσοκομεία. Κάποιους μάλλον ενοχλούν και αυτοί οι κάποιοι σίγουρα είναι σε θέσεις από όπου μπορούν να «διατάξουν» αυτή την αποκαθήλωση, αυτή την αποξένωση του Έλληνα από την θρησκεία του. Κάποιους που θέλουν ο Έλληνας να μην πηγαίνει πλέον στις εκκλησίες, όπως είδαμε στα μέτρα για την πανδημία.

Κάποιους που θέλουν τον Έλληνα να μην αντιδρά όταν χτίζονται οι Υπερδομές «Φιλοξενίας» των μεταναστών στην Χίο, στην Σάμο, στην Λέσβο και στον Έβρο. Κάποιους που στο βωμό του κέρδους και των πολιτικών συμφερόντων και συμφωνιών δεν διατάζουν να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες σαν μοχλό πίεσης προς όφελός τους, εις βάρος τόσο των γηγενών Ελλήνων όσο και των ίδιων των μεταναστών.  Αυτούς τους μετανάστες, κάποιοι τους ξεσηκώνουν από τα σπίτια τους, κάποιοι τους μεταφέρουν στην Τουρκία, κάποιοι τους περνάνε στη Ελλάδα και κάποιοι χτίζουν υποδομές για την φιλοξενία τους προσπαθώντας να χτυπήσουν και να αλλοιώσουν τον Ελληνισμό με βαρβαρικό μπόλι, πάντα βέβαια με το αζημίωτο. Και εσείς κύριοι της κυβέρνησης πάτε και χτίζετε δομές, δηλαδή σπίθες έτοιμες να φουντώσουν όποτε απαιτηθεί και να κάψουν τις περιοχές αυτές, οι οποίες είναι και οι άμεσες περιοχές που αναμένεται επιθετική κίνηση από τους γείτονές μας. Τι κάνει ο Υπουργός Άμυνας, προωθεί μόνον το εμβολιασμό;

Όλοι σχεδόν οι Έλληνες και σίγουρα όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ, όλοι οι ενεργοί ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, θεωρούμε ότι το τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια αποτελεί το βασικό συστατικό που διαχρονικά επέτρεψε την επιβίωση του Ελληνισμού και την διατήρηση των βασικών του χαρακτηριστικών. Δεν θα περάσει ούτε στον αριστερίζοντα κο Μητσοτάκη που τάσσεται κατά του νατιβισμού, δηλαδή κατά των ίδιων των Ελλήνων,  ούτε στον κο Τσίπρα και στον κο Ανδρουλάκη που τάσσονται υπέρ της διαφυλετικότητας, να αλλοιώσουν και να εξαφανίσουν εμάς τους Έλληνες από την πατρίδα μας την Ελλάδα. Η διαφορετικότητα αδιαμφισβήτητα υπάρχει και είναι οπωσδήποτε σεβαστή, όμως σίγουρα δεν αποτελεί τον κανόνα που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Ο εμβληματικός στίχος του Σάμιου ποιητή και αγωνιστή του 1821 Γεωργίου Κλεάνθη που αναφέρει: «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία», είναι και σήμερα ακόμη επίκαιρος. Μέχρι την άλλη Κυριακή καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης