Δελτίο Τύπου: Προσχηματικά θιασώτης της ειρήνης ο Μητσοτάκης

Έλληνες  02/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από βήματος Βουλής, ο Πρωθυπουργός αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των στιγμών, αναπόλησε τον προπάτορά του, Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα «Ανήκομεν εις την Δύσιν» αγνοώντας ωστόσο και την συνέχεια, με τα «Η Κύπρος κείται μακράν»

Ανέφερε επίσης, ότι η χώρα μας, πρέπει να συνδράμει με στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία γιατί το ίδιο θα κάνουν και οι... εταίροι μας, αν χρειαστούμε την βοήθειά τους.

Μια βοήθεια που ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, ούτε το 1974 στην μαρτυρική Κύπρο μας, ούτε το 1996 στα Ίμια. Το Διεθνές Δίκαιο θα πρέπει να τηρείται από όλους και να μην το επικαλούμαστε επιλεκτικά.

Γιατί κ. Μητσοτάκη δεν στείλατε πολεμικό εξοπλισμό ως απάντηση στην καταφανή παραβίαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην Κύπρο μας, όταν πέρυσι έγινε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στα Βαρώσια;

Όταν επιδιώκεις την ειρήνη, δεν αποστέλλεις πολεμικό υλικό επεκτείνοντας έτσι την πολεμική δραστηριότητα στην περιοχή, αλλά τηρείς αυστηρή ουδετερότητα -επιζητώντας διπλωματική λύση- και στέλνεις μόνο ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης