Δελτίο Τύπου: 29η Μαΐου - Ημέρα μνήμης και αυτογνωσίας

Έλληνες  29/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανήμερα της επετείου της πτώσης της Βασιλεύουσας, επέλεξαν οι Τούρκοι να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Από εκείνη την αποφράδα μέρα που ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος σχεδόν μόνος εναντίον όλων, άφηνε την τελευταία του πνοή υπερασπιζόμενος το Ελληνικό Βυζάντιο, οι Οθωμανοί Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει να εγκληματούν εις βάρος των Ελλήνων.

Δεν ξεχνάμε τα 400 χρόνια σκλαβιάς, την Μικρασιατική Καταστροφή, το έγκλημα της Σμύρνης και την γενοκτονία των Πόντιων αδερφών μας, τα Σεπτεμβριανά του 1955, την εισβολή στην Κύπρο, τα Ίμια του 1996. Δεκάδες κυβερνήσεις, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

Το πολιτικό σύστημα, διαχρονικά φοβικό και υποτελές στις ξένες δυνάμεις, ουδέποτε μερίμνησε για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την αποθάρρυνση της Τουρκίας από επιθετικές ενέργειες. Τουναντίον, άφηνε την χώρα ανοχύρωτη, αποσαθρώνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και αρκούνταν σε λεκτικά διαβήματα και επιστολές στον Ο.Η.Ε χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Δίκαιο είναι με το μέρος μας, η Εθνική μας κυριαρχία δεν αμφισβητείται και σε περιπτώσεις παραβιάσεις των ανωτέρω πρέπει να ακολουθήσουμε κανόνες εμπλοκής. Να σταματήσουμε επιτέλους τα Τουρκικά ερευνητικά που κάνουν σουρωτήρι την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που λειτουργούν κατασκοπευτικά εις βάρος της πατρίδας μας.

Παραθέτουμε αυτούσια τα κρίσιμα άρθρα από την Συνθήκη της Λωζάνης στην οποία αναφέρεται ρητά η μη δημιουργία ναυτικής βάσης -και όχι η αποστρατικοποίηση- στις συγκεκριμένες νήσους. Επίσης απαγορεύονται οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά αυτά. Ποιος την παραβιάζει τελικά "κύριοι" Τσαβούσογλου και Ερντογάν;


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης