Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Ζωή

Έλληνες  23/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν χρειάστηκε να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το κυρίαρχο μιντιακό σύμπλεγμα να κατασκευάσει και να παρουσιάσει στην «κοινή γνώμη» τον καινούργιο «εχθρό». Οι «ανεμβολίαστοι» Έλληνες είναι η «νέα απειλή». Είναι αυτοί που «απειλούν την υγεία των πολλών», είναι το σύγχρονο «μίασμα» της κοινωνίας, οι «λεπροί» των καιρών μας, που θέλουν να ανακατεύονται με τους «υγιείς» μολύνοντάς τους. Το νεοφιλελεύθερο κράτος Μητσοτάκη, όμως, είναι πρόθυμο και έτοιμο να οικοδομήσει νέες Σπιναλόγκες, να τους περικλείσει σ’ αυτές, να τους κάνει «τον βίο αβίωτο», «την ζωή πατίνι». Με αρχικυνηγό τον ίδιο τον πρωθυπουργό «θα δοθούν οι ελευθερίες στους πολλούς», θα στιγματιστούν και θα δακτυλοδειχθούν οι «αρνητές», θα μπουν σε πιο σκληρή «καραντίνα», θα εκδιωχθούν από τις δουλειές τους, η «υποχρεωτικότητα» θα εξαπλωθεί, σιγά αλλά σταθερά, σε κάθε σφαίρα της δημόσιας κοινωνικής ζωής, θα απαγορευτεί κάθε μετακίνησή τους, θα αποκλειστούν από την «νέα κανονικότητα». Εάν αυτό δεν λέγεται αυταρχισμός, εάν όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με έναν (ραφιναρισμένο μεν, υπαρκτό δε) ολοκληρωτισμό, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την εννοιολογική τους σημασία. Το πιο τραγικό – τραγελαφικό είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση ανελευθερίας έχει λάβει την κωδική ονομασία «επιχείρηση Ελευθερίας»…

Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι δεν υπάρχει μια συντεταγμένη και με πειθώ προσπάθεια που ψάχνει και ερευνά ουσιαστικούς τρόπους αντιμετώπισης της πανδημίας και πώς να προφυλαχθεί από τις επιπτώσεις της. Αντιθέτως, έχουμε μια ξεκάθαρη επίθεση και επιβολή έναντι στην πραγματική έννοια της ελευθερίας και της ζωής, πάντοτε στο όνομα «των πολλών» και πάντοτε «για το καλό μου», όπως λέει το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα.

Φαίνεται ότι η εξουσία αυτού του Τόπου δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως την κατασκευή ανά τακτά χρονικά διαστήματα εχθρών. Μέσα σε μια δεκαετία βάφτισαν ως εχθρούς διαδοχικά τους «αγανακτισμένους», τους «Χρυσαυγίτες», τους «εθνικολαϊκιστές», τους «μακεδονομάχους» και τώρα τους «αντιεμβολιαστές - αρνητές». Όλοι αυτοί αποτέλεσαν και αποτελούν τον «εσωτερικό εχθρό». Κάθε μαζική κινητοποίηση των Ελλήνων, που αγανακτούν, οργίζονται, αντιδρούν, συγκεντρώνονται, διαδηλώνουν και γενικά συμπεριφέρονται κατευθυνόμενοι σε ό,τι δεν συνάδει με τις προδιαγραφές της παγκοσμιοποίησης και των εγχώριων ακολούθων της, στοχοποιείται  αμέσως ως «σκοταδιστική», «ρατσιστική», «αναχρονιστική», «ανορθολογική», «επικίνδυνη», «ανθυγιεινή» κ.ο.κ.

Ο διχασμός, που επιχειρείται να εισβάλει στην κοινωνία, είναι σχεδιασμένος, κατευθυνόμενος και πρωτίστως βολικός για τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης, κάτω από το πρόσχημα της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Αφού «έχουμε πόλεμο κατά της πανδημίας», άρα έχουν και κάθε δικαίωμα να επιβάλουν παντού μια καταπάτηση της ελευθερίας και την εγκαθίδρυση ενός κράτους «έκτακτης ανάγκης». Δεν έχουν σκοπό να πείσουν, αλλά να επιβάλουν, κτίζοντας έτσι ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και κοινωνικής συμπεριφοράς, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τις ζωές μας. Ο διαχωρισμός της πανδημίας από την κοινωνική μοντελοποίηση, που επιβάλλεται στο όνομα της καταπολέμησής της, είναι το πιο σκοταδιστικό και καταστροφικό σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή. Όποιοι διαχωρίζουν την μια πλευρά και ξεχνούν την άλλη, εθελοτυφλούν και βοηθούν τις «ελίτ» να πετύχουν τις στοχεύσεις τους.

Μόνη Αξιοπρεπής και Σοβαρή στάση είναι η Έντιμη και Νόμιμη Αντίσταση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και την υλοποίησή τους, στο όνομα της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας, και του Σεβασμού της Ζωής.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης