Ηλίας Κασιδιάρης: Πύραυλοι STINGER το καλύτερο αντίμετρο για τις υπερπτήσεις τουρκικών drones πάνω από τα νησιά μας

Έλληνες  14/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν τα κανάλια έδειχναν τη φιέστα για τα γαλλικά Rafale ήμουν ο πρώτος που εξέφρασε έναν έντονο σκεπτικισμό. Έγραφα τότες πως προτού αγοράσουμε πανάκριβες πλατφόρμες, όπως τα Rafale και τα F-35, θα έπρεπε να κατασκευάσουμε σμήνη από φθηνά πλην όμως αξιόπιστα ελληνικά drones. Έβλεπα πως οι Τούρκοι θα απαντήσουν άμεσα όπως και έκαναν. Δεν χρειάστηκε να σηκώσουν F-16 για να αναμετρηθούν σε αερομαχίες με τα Rafale. Σήκωσαν τα drone Μπαϊρακτάρ που παράγουν κατά εκατοντάδες οι ίδιοι στα εργοστάσιά τους και το κόστος για κάθε ώρα πτήσης τους είναι υποπολλαπλάσιο από αυτό των δικών μας μαχητικών 4η γενιάς.

Αν αρχίσουμε να αναχαιτίζουμε drones με Rafale και F-16 τότε θα υποστούμε πανωλεθρία στον οικονομικό τομέα και ο πόλεμος θα χαθεί προτού ξεκινήσει. Οι Τούρκοι το γνώριζαν πολύ καλά αυτό και έτσι πραγματοποιούν δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις με τα Μπαϊρακτάρ που είναι άκρως επικίνδυνα καθώς έχουν εκτελέσει με επιτυχία αποστολές ε Λιβύη, Συρία και Αρμενία. Από την πλευρά μας δεν υπήρξε σοβαρή απάντηση σε αυτήν την ασύμμετρη απειλή. Θα προτείνω μία λύση στο πρόβλημα που συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο και έχει εφαρμοστεί και από την Τουρκία σε ανάλογη περίπτωση. Όλοι θυμάστε την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16 όταν πέταξε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω από τουρκικό έδαφος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να υπερασπίζεται την εδαφική του ακεραιότητα έναντι κάθε ένοπλης επιβουλής. Όταν τα Μπαϊρακτάρ που φέρουν σύγχρονους πυραύλους εκτελούν υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας τότε ο εχθρός πλήττει de facto ελληνικά εδάφη.

Η ένοπλη απάντηση είναι μονόδρομος. Πόσο μάλλον όταν το εχθρικό αεροσκάφος δεν είναι επανδρωμένο άρα η κατάρριψή του θα έχει διαφορετικό αντίκτυπο σε κάθε επίπεδο. Σίγουρη λύση είναι το πυραυλικό σύστημα STINGER που διαθέτει το ελληνικό Πυροβολικό. Πρόκειται για πύραυλο εδάφους αέρος, το χειρίζεται ένα οπλίτης, μόνιμο Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς. Ο STINGER ανιχνεύει και ακολουθεί το εχθρικό αεροσκάφος ακόμα και αν κάνει ελιγμούς αποφυγής μέχρι να το πλήξει. Αν ένας πύραυλος STINGER από μία κορυφή της Χίου καταρρίψει ένα εχθρικό drone τότε θα τελειώσουν οριστικά οι υπερπτήσεις του εχθρού πάνω  από τα νησιά μας.

Αυτή είναι η ενδεδειγμένη απάντηση για την διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Ηλίας Κασιδιάρης,

Ιδρυτής Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης