Η έννοια του πιστοποιητικού

Έλληνες  25/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

«Καλή Ανοσία». Μας ευχόταν ο/η γιατρός μόλις μας έκανε το εμβόλιο. Σίγουρα πολλοί θα το θυμόμαστε με ένα πικρό χαμόγελο. Σίγουρα κανένας από τους εμβολιασμένους δεν θυμάται τον γιατρό να του λέει για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου, πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό. Είναι λογικό, αφού η δημοκρατία αλά Κούλη, όπως “αγνοεί” βασικά άρθρα του Συντάγματος, έτσι αδιαφορεί και για τον Ν. 3418/2005, που είναι ο «Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας». Πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω Νόμο αναγράφεται: «Άρθρο 12 Συναίνεση του ενημερωμένου ασθενή

1. Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.

2. Προϋποθέσεις της έγκυρης συναίνεσης του ασθενή είναι οι ακόλουθες:

α) Να παρέχεται μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση,…».

Ποια ενημέρωση θα μπορούσε να κάνει ο γιατρός, για ένα εμβόλιο, που χορηγείται με προσωρινή άδεια, που είναι σε πειραματικό στάδιο, που σύμφωνα με πολλές μελέτες επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα (έξαρση ασθενειών που είχαν εκλείψει κυρίως στα παιδιά), αλλοιώνει το DNA και που είναι “υπεύθυνο” για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους; Δυστυχώς θα προσφύγω στην αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, αφού έτσι μας κατάντησαν οι παγκοσμιοποιητές: Να αναφερόμαστε για ανθρώπους με νούμερα και να μετράμε την ανθρώπινη δυστυχία με στατιστικές.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance, μέχρι τις 9 Απριλίου, μετά τον εμβολιασμό, είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 43.000 θάνατοι και σχεδόν 4.000.000 παρενέργειες, με τις μισές περίπου να είναι σοβαρές. Να υπενθυμίσουμε πως η βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πληθυσμό περίπου 450.000.000, άρα για τον παγκόσμιο πληθυσμό (περίπου 8 δις), τα νούμερα αυτά είναι μεγαλύτερα περίπου 18 φορές.

Στην χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη “κατάφερε” με τους εγκληματικούς και ατελέσφορους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας: α) Να εξαφανίσει μια μεγάλη επαρχιακή πόλη, αφού έχουμε ήδη ξεπεράσει τους 28.800 νεκρούς. β) Να καταστρέψει την ψυχική και σωματική μας υγεία. γ) Να εκτινάξει τη θνησιμότητα από όλες τις άλλες αιτίες. Αύξηση 25% στους θανάτους στην Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2022. δ) Να γκρεμίσει την οικονομία μας. ε) Να μας διχάσει. στ) Να καταβαραθρώσει το φρόνημα με την τρομοκράτησή μας. ζ) Να διαλύσει το Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα, κανένας δεν μας είπε για το πόσο μας στοίχησε αυτό το «δωρεάν» εμβόλιο. Αν κρίνουμε από τα υπερκέρδη της «big pharma», αυτό το «δωρεάν», ήταν πανάκριβο. Κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον κ. Μπουρλά. Μήπως γιατί η εταιρεία του κέρδισε δισεκατομμύρια; Θα ήταν αδικία όμως να καταλογίσουμε όλες αυτές τις “επιτυχίες” μόνο στον κ. Μητσοτάκη. Σε όλα αυτά τα “επιτεύγματα” είχε πάντα την αγαστή συμπαράσταση της αντιπολίτευσης όλων των αποχρώσεων.

Θα χρειαζόταν ολόκληρο βιβλίο, για να καταγράψουμε το μέγεθος του εμπαιγμού, της παντελούς έλλειψης λογικής, των ψεμάτων και όλων αυτών των τραγελαφικών που έχουμε υποστεί αυτά τα χρόνια της πανδημίας. Μόνο επιγραμματικά ας σταχυολογήσουμε ελάχιστα απ’ αυτά:

Η πολυδιαφημισμένη «ανοσία», έγινε ενίσχυση του ανοσοποιητικού και αυτή για περιορισμένο χρονικό διάστημα και πάντα μετά από επαναληπτικούς εμβολιασμούς. Το «Πιστοποιητικό» του κ. Μητσοτάκη, αν δεν μας είχε στοιχίσει τόσα πολλά και αν δεν μας είχε καταστρέψει τις ζωές μας, θα έμοιαζε με ένα κακόγουστο αστείο. Μην καταργούμε και τη λογική. Πιστοποίηση στο περίπου δεν υπάρχει. Τι σημαίνει «Covid Free»; Αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν. Αφού και οι εμβολιασμένοι έχουν ιικό φορτίο. Ο παραλογισμός δεν σταματά όμως εδώ. Ας συνυπολογίσουμε και αυτά: α) Η ιατρική είναι εξατομικευμένη. Δεν είναι δυνατόν ένα φάρμακο (πόσο μάλλον ένα MRNA εμβόλιο) να χορηγείται αδιακρίτως σε όλους. β) Ένας ανεμβολίαστος σερβιτόρος, μπορεί να εργάζεται όλη την ημέρα στο εστιατόριο, δεν μπορεί όμως να κάτσει να φάει. γ) Το ίδιο και οι μη τριπλά εμβολιασμένοι υγειονομικοί. Μπορούν να μπαίνουν στους θαλάμους ασθενών με Covid, στα χειρουργεία κλπ, όμως δεν μπορούν να μπουν σε ένα εστιατόριο να φάνε. Όχι! Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. δ) Οι σημερινοί θιασώτες του «Πιστοποιητικού Εμβολιασμού», πριν λίγα χρόνια, έβγαζαν αφρούς για να βγει το ΧΟ από τις αστυνομικές ταυτότητες, ότι δήθεν κοινοποιούνται προσωπικά δεδομένα. Τώρα ούτε κουβέντα που κάθε αναρμόδιος βλέπει και ελέγχει όλα τα στοιχεία της αστυνομικής μας ταυτότητας.

Στην αρχή των εμβολιασμών, όλοι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου (σ.σ. μεταξύ των οποίων Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος κλπ) στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ψηφίζουν υπέρ μιας πρότασης η οποία διασφάλιζε τη μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Συγκεκριμένα η παράγραφος 7.3.1 του ψηφίσματος 2361 του 2021 του Συμβουλίου της Ευρώπηςαναφέρει: «διασφαλίζει ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί». Απ’ αυτήν την κυβέρνηση και αυτήν την αντιπολίτευση το περιμέναμε: Άλλα ψηφίζουν, άλλα εφαρμόζουν. Όλοι νοιώσαμε στο πετσί μας, την «μη υποχρεωτικότητα», αλλά πολλοί από τους υγειονομικούς, τους στρατιωτικούς και τους άνω των 60, την πλήρωσαν και την πληρώνουν πολύ ακριβά. Ειδικά για τους ήρωες υγειονομικούς, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τόσους μήνες και δυσκολεύονται ακόμα και για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη προς το ζειν γι αυτούς και τις οικογένειές τους, ούτε ψίθυρος, από την Πασιονάρια της Εκάλης. Ο δε κ Μητσοτάκης και τα πουλέν του Καρατζαφέρη, προσπαθούν να τους εξοντώσουν κυριολεκτικά, όχι μόνο από πείσμα, όπως διατείνονται οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, αλλά με απώτερο σκοπό να παραδώσουν το Ε.Σ.Υ. στα “ημέτερα” ιδιωτικά συμφέροντα. Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια, όποιος έχει αρκετά χρήματα, θα επιβιώνει. Για τους  υπόλοιπους, η κυβέρνηση, θα εκφράζει απλώς την λύπη της.

Παράλληλα με την εκστρατεία κατατρομοκράτησης, που έχουν εξαπολύσει τα κανάλια, φρόντισαν εντέχνως να “εξαφανίσουν” τους αριθμούς που προέρχονταν από τη Σουηδία. Μια χώρα που δεν στέρησε την ελευθερία στους πολίτες της, που δεν ανέστειλε την εκπαίδευση της νεολαίας της, που δεν κατέστρεψε την οικονομία και την υγεία (σωματική και ψυχική) των πολιτών της, που δεν στέρησε από τα παιδιά της το παιχνίδι και την αγκαλιά της γιαγιάς. Και που τελικά θρήνησε πολύ λιγότερα θύματα από εμάς. Η Σουηδία απέδειξε περίτρανα τη ματαιότητα των “μέτρων”.

Ακούμε για έξαρση κρουσμάτων στη Σαγκάη, που εφαρμόζει το πλέον απάνθρωπο lock-down (ξεχάσαμε τα δικά μας, που για να πετάξουμε τα σκουπίδια στέλναμε SMS), αλλά δεν ακούμε για καμιά έκρηξη της πανδημίας στην Ουκρανία. Παρ’ όλο που έχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. Παρ΄ όλο τον τεράστιο συνωστισμό που υπάρχει στα καταφύγια. Παρ’ όλο που δεν βλέπουμε κανέναν με μάσκα. Παρ’ όλο, που λόγω του πολέμου, προφανώς δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής. Παρ’ όλες τις δυσμενείς κλιματικές συνθήκες. Αυτό φυσικά είναι πολύ ευχάριστο, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει το πόσο ατελέσφορα και άχρηστα, ήταν όλα αυτά τα μέτρα που δήθεν εισηγούντο οι “ειδικοί”.

Αυτή η περιβόητη «Επιτροπή Ειδικών» αποτελεί το επιστημονικό φτιασίδωμα των εγκληματικών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση. Για όλους αυτούς τους "ειδικούς" ισχύει ακράδαντα αυτό που είπε ο παππούς μας ο Σωκράτης με τη γραφίδα του Πλάτωνα 2.500 περίπου χρόνια πριν: «Πᾶσά τε ἐπιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς πανουργία, οὐ σοφία φαίνεται.» Κατά ένα παράξενο τρόπο όλες τις αποφάσεις της «Επιτροπής», τις ανακοίνωναν τα κανάλια ώρες ή και ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Εκτιμώ ότι, με τα χρήματα της «λίστας Πέτσα», προμηθεύτηκαν κρυστάλλινες σφαίρες, οι οποίες λειτουργούν άψογα. Αμέσως μετά, τελείως “απρόσμενα”, η κυβέρνηση λάμβανε ακριβώς τα “μέτρα” που εισηγείτο η «Επιτροπή». Αυτή η «Επιτροπή» μας έδωσε νέο ορισμό της  έννοιας του «ειδικού»: «Ειδικός είναι κάποιος που διατυπώνει με ευφράδεια και επιστημονικοφάνεια την θέληση των ισχυρών». Δεν πρέπει να έχουμε όμως κανένα παράπονο. Η κυβέρνηση δεν φρόντισε μόνο να κρατήσει την «Επιτροπή» στο απυρόβλητο, αλλά την αντάμειψε πλουσιοπάροχα. Μόνο ο κ. Βασιλακόπουλος, έχει πάρει (σύμφωνα με τα αδιάψευστα στοιχεία του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ») περισσότερα από 500.000 € από τα τέλη του 2020, για διαλέξεις κλπ.         

Στις 9/11/21, ο κύριος Τζανάκης προτείνει: «Να ψάχνουμε ανεμβολίαστους στα σπίτια τους και να τους εμβολιάζουμε». Συνεπώς έρχεται σαν λογικό επακόλουθο η πρόσφατη δήλωση του κ Γραβάνη: «Σκληρές, αλλά αναγκαίες οι εικόνες από τη Σαγκάη»! Ενώ ο κ Καπραβέλος υπερασπίστηκε το lockdown στην Σαγκάη λέγοντας: «Θα προτιμούσατε εικόνες Μπέργκαμο; Αυτό είναι, η πανδημία. Αν είναι ένα μήνυμα η ανθρώπινης ζωής και η καραντίνα είναι για να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή». Διέφυγε βέβαια από τον «ειδικό» ότι η Ελλάδα ξεπέρασε σε θανάτους με κορωνοϊό την Ιταλία. Επί της ουσίας όμως μας προϊδέασε ότι κάτι τέτοιο θα έρθει και στην Ελλάδα (ίσως από Σεπτέμβριο).

Τώρα όμως περιμένουμε τουρίστες, εκτός φυσικά των Ρώσων που “φρόντισε” ο κ. Μητσοτάκης να τους στείλει στην Τουρκία. Τώρα πιθανόν να έρχονται εκλογές. Τώρα η επιτροπή ειδικών, πρέπει να αλλάξει το αφήγημα. Τώρα ο κορωνοϊός πρέπει να πάει διακοπές. Τώρα είναι ευκαιρία να κρύψουν πολλές από τις εγκληματικές αποφάσεις και ενέργειες τους, μέσα στον κουρνιαχτό της Πισπιρίγκου και του Ουκρανικού. Με διαγγέλματα ανακοινώνουν το τέλος της υποχρεωτικότητας και μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια, δηλαδή πενηντάρικα, στους ιθαγενείς.    

Είναι προφανές ότι η λαϊκή οργή και η δημοσκοπική κατάρρευση έχουν τρομάξει την κυβέρνηση. Υπόσχεται ελευθερία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Θέλει να ξεχαστεί η εγκληματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Παραμένουν ανοιχτά όμως όλα τ’ άλλα θέματα που η κυβέρνηση και η δήθεν αντιπολίτευση δημιούργησαν:  Η ακρίβεια που μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Ο τραγικά δουλοπρεπής χειρισμός του Ουκρανικού. Η, στα όρια της προδοσίας, στάση της σε όλα τα Εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, λαθρομετανάστευση κλπ).

Τα μέτρα τελειώνουν. Στις επερχόμενες εκλογές πρέπει να τελειώσουν όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που κατέστρεψαν τις ζωές μας. Για άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθεί το αρχαιοελληνικό σχήμα: «ύβρις> άτις> νέμεσις> τίσις». Κυβέρνηση και "ειδικοί" διέπραξαν την ύβριν, έχει επικρατήσει σε αυτούς η θεά Άτις και πρέπει να περιμένουν την Νέμεση.

Είναι σίγουρο ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές θα είναι έντονη η κοινοβουλευτική παρουσία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα ακούγεται ξανά στεντόρεια η φωνή του Ηλία Κασιδιάρη να “προσφέρει τις λύσεις” στα τόσα προβλήματα που σήμερα μας ταλανίζουν. Απλά, στην κάλπη, άφησε στην άκρη τα μικροσυμφέροντα. Μια σκέψη ας κυριαρχεί: Ο Εθνικός μας Ύμνος, είναι Ύμνος εις την Ελευθερία, όχι στην «υποχρεωτικότητα». Άκου μόνο την καρδιά σου να λέει: «Δεν φοβάμαι, δεν συμβιβάζομαι, θα αγωνιστώ για να έχω τη ζωή που μου αξίζει, για να πάρω πίσω την πραγματική ζωή που μου έκλεψαν!».

Χριστός Ανέστη Έλληνες


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης