Η Απελευθέρωση της Πάτρας από τους Τούρκους – Κατάθεση στεφάνου από τους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Έλληνες  23/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ εκπληρώνοντας ιερό καθήκον τίμησε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πάτρας από τους Τούρκους στις 23 Οκτωβρίου 1828

Όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς που μας παρέδωσαν μια πατρίδα ελεύθερη και τους υποσχόμαστε πως θα πραγματοποιήσουμε το όραμα τους για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από άπατρις και ανθέλληνες κυβερνώντες.

Η Νίκη θα είναι δική μας γιατί το δίκαιο είναι με τους ΕΛΛΗΝΕΣ Εθνικιστές.

Ζήτω η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

Εκ μέρους του ιδρυτή μας Ηλία Κασιδιάρη στεφάνι κατέθεσε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Σταύρος Μπιτσικόλης.

25 Μαρτίου 1821: Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τα όπλα των αγωνιστών στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Αλωνάκι της Πάτρας.

23 Οκτωβρίου 1828: Η Πάτρα απελευθερώνεται, καθώς οι Τούρκοι παραδίδουν και το κάστρο του Ρίου στα στρατεύματα του Γάλλου στρατηγού Σνάιντερ ενώ από το κάστρο της Πάτρας είχαν ήδη αποχωρήσει στις 4 Οκτωβρίου. Μεσολάβησαν 7,5 χρόνια με σκληρές μάχες, σφαγές καθώς και την πυρπόληση της Πάτρας από την εκδικητική μανία του Τούρκου κατακτητή. Η Μονή Γηροκομείου, η Μόνη Ομπλού, το Σαραβάλι αλλά και η Χαλανδρίτσα είναι σημεία στα οποία γράφθηκαν χρυσές σελίδες στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας. Ενώ η Πάτρα ήταν από τις πρώτες πόλεις οι οποίες μπήκαν στον απελευθερωτικό αγώνα, απελευθερώθηκε όμως από τις τελευταίες. Οι λόγοι για τους οποίους δεν ευοδώθηκε η πολιορκία του κάστρου της Πάτρας είναι πολλοί· ισχυρή αντίσταση των Τούρκων· κακή οργάνωση· δισταγμοί· ολιγωρίες αλλά και προδοσίες. Ιδιαίτερα αξίζει να σταθούμε στον βρόμικο ρόλο του Άγγλου πρόξενου το 1821 ο οποίος βοήθησε τον Γιουσούφ Πασά στο αιματοκύλισμα της πόλης αλλά και στις κωλυσιεργίες των ντόπιων προεστών οι οποίοι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες εμπόδισαν τον Γέρο του Μωριά ,τον Στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον μόνο άνθρωπο ο οποίος με τη στρατηγική του δεινότητα αλλά και τη μοναδική ικανότητα να εμψυχώνει τους πολεμιστές, μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της πολιορκίας του κάστρου της Πάτρας. Τίποτε από αυτά όμως δεν μπορεί να επισκιάσει τη θυσία των πολεμιστών αλλά και των απλών ανθρώπων οι οποίοι σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους. Η θυσία τους είναι παράδειγμα και για μας στο σήμερα όπου καλούμαστε να πολεμήσουμε ένα ανθελληνικό καθεστώς το οποίο εκτελεί εντολές ξένων συμφερόντων και περιθωριοποιεί αλλά και φυλακίζει παράνομα αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία. Ζήτω η Ελλάς! Ζήτω το Έθνος!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης