Η Ελλάς στο κέντρο τριών Ηπείρων: Πως η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα αλλάξει την γεωπολιτική και οικονομική σκακιέρα

Έλληνες  07/09/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Από το 2012 φωνάζει ο Ηλίας Κασιδιάρης εντός και εκτός βουλής ότι η Ελλάς, πρέπει να πάψει να είναι χώρα παροχής υπηρεσιών αλλά να κάνει στροφή στην πρωτογενή, δευτερογενή και ενεργειακή παραγωγή. Είμαστε από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι εδώ βρίσκουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Από ορυκτά μέταλλα, μέχρι αλιεία, κτηνοτροφία, γεωργία και ενεργειακά κοιτάσματα.

Δυστυχώς, η μεγάλη ληστεία της μεταπολίτευσης όχι μόνο ισοπέδωσε την πρωτογενή μας παραγωγή -συνεπικουρούμενη από τις ποσοστώσεις και τις νόρμες της Ε.Ε.- αλλά διέλυσε τόσο την βιομηχανία μας όσο και την μεταποίηση. Φανταστείτε ότι καλλιεργούμε εξαιρετικής ποιότητας βαμβάκι το οποίο αγοράζουν Τούρκοι κατασκευαστές ρούχων, τα οποία εν συνεχεία εξάγουν στην χώρα μας, με το αζημίωτο βέβαια. Ούτε λόγος για υφαντουργία στην πατρίδα μας αφού ελάχιστες εταιρίες παραγωγής ρουχισμού έχουν απομείνει και αυτές επί της ουσίας υπολειτουργούν.

Κάτι ανάλογο γίνεται και με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής παραγωγής που το αγοράζουν Ιταλοί έμποροι και το εξάγουν μετά σαν Ιταλικό με διπλάσια τιμή. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Όλοι εμείς, στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε -και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση- στην Ελληνική αυτάρκεια, θεωρούμε ότι η Ελλάς πρέπει να γίνει ξανά ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος που θα καθορίζει το ίδιο την μοίρα του, χωρίς εξαρτήσεις από τις διεθνείς συγκυρίες και τις ξένες δυνάμεις. Απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλώς για αυτό, είναι ο Έλληνας πολίτης να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα τον σώσουν ποτέ αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια στο κράτος και στις τράπεζες και έχουν κατακλέψει τα δημόσια ταμεία. Όλοι αυτοί, που διοίκησαν την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, βυθίζοντας ολόκληρες γενιές στην απόγνωση, σπρώχνοντας την πατρίδα στην χρεοκοπία και τα μνημόνια και υποθηκεύοντας την κρατική περιουσία για 99 χρόνια.

Η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά, όχι από τα κομματικά φυτώρια των συστημικών κομμάτων (Βλέπε ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ κτλ) αλλά οι αδέσμευτοι νέοι που αγωνιούν για το μέλλον, οι νέοι που βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία και εργάζονται 10 ώρες για 600 ευρώ. Αυτήν την ευκαιρία προσφέρει το Εθνικό Κόμμα - ΕΛΛΗΝΕΣ! Έλα και ΕΣΥ μαζί μας, στον όμορφο αγώνα για την ανακατάληψη της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Υπερηφάνειας!

Επιστρέφοντας όμως στο πόσο πλούσια είναι η χώρα μας, κάτι που αρνείται πεισματικά το εγχώριο πολιτικό σύστημα να αναδείξει παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα με τις τιμές της βενζίνης ανα τον κόσμο σε Ευρώ/Λίτρο.

Παρατηρήστε ότι οι χώρες παραγωγής, δηλαδή η Βενεζουέλα, η Λιβύη και το Ιράν την πουλούν σχεδόν δωρεάν! Επαναλαμβάνουμε ότι οι τιμές είναι σε ευρώ ανά λίτρο και η πηγή είναι η globalpetrolprices.com με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2022.

Αν αναρωτιέστε σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα τότε θα σοκαριστείτε!

Στην δέκατη θέση παγκοσμίως με την πιο ακριβή βενζίνη και ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμα. Φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαμε ξεκινήσει εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στα πλούσια κοιτάσματα του Ιουνίου και νοτίως της Κρήτης. Αντί αυτού, η Μητσοτάκης Α.Ε προτιμάει να γεμίζει τα ελληνικά δάση με άχρηστες ανεμογεννήτριες αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, αφού λόγω των καμμένων εκτάσεων ο κίνδυνος πλημμύρας αυξάνεται εκθετικά όπως μας έδειξε άλλωστε και το πρόσφατο παρελθόν, όπως έγινε στην Μάνδρα για παράδειγμα.

Η στήριξη στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ είναι όχι μόνο επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί υποχρέωση κάθε Έλληνα Εθνικιστή και πατριώτη που θέλει να δει ξανά την πατρίδα να μεγαλουργεί.

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής Τ.Ε

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης