Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε μόνιμες δομές «υποδοχής»

Έλληνες  07/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εμμένει στον σχεδιασμό (κατ’ εντολήν της ΕΕ) για νέες μόνιμες δομές «υποδοχής» στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου η κυβέρνηση  Μητσοτάκη, παρά την κάθετη αντίθεση-αντίδραση των τοπικών κοινωνιών. Οι εικόνες από τη νέα δομή της Σάμου είναι αποκαλυπτικές.

Η νέα αυτή  «μεταναστευτική πόλη», που ήρθε να αντικαταστήσει το ΚΥΤ στο Βαθύ, αναπτύσσεται σε έκταση 154 στρεμμάτων, με ονομαστική χωρητικότητα 3.000 αιτούντων άσυλο, αλλά στην πραγματικότητα με εγκαταστάσεις πολλαπλής  χωρητικότητας. Η ΕΕ συνεχίζει να χρηματοδοτεί  την Χώρα μας, ώστε αυτή να αποτελεί αποθήκη ανθρωπίνων  ψυχών και φράχτη των ροών από την Τουρκία  προς την υπόλοιπη Ευρώπη, θυσιάζοντας έτσι την Εθνική και Κοινωνική συνοχή της Ελλάδος. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σάμο απουσίαζε εμφατικά η τοπική κοινωνία, με παρόντες μόνο τον Μητσοτάκη και την κουστωδία του, η Beete Gminder της ευρωπαϊκής task force για την διαχείριση του μεταναστευτικού και ο εκπρόσωπος της Mytilineos, μιας από τις τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές που μοιράστηκαν την εργολαβία των νέων δομών.

Με την Gminder να επισημαίνει στην ομιλία της ότι «προσβλέπει στο άνοιγμα και άλλων  κέντρων στα νησιά του Αιγαίου, στην Κω, την Λέρο, την Χίο και την Λέσβο». Από την πλευρά τους, οι εγχώριοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι αρκέστηκαν στο να περιαυτολογούν για το έργο που έφεραν εις πέρας και να ευχαριστούν το αφεντικό τους (ΕΕ) «για την χρηματοδότηση και την αλληλεγγύη».

Στο ίδιο έργο (της εθελοδουλείας) θεατές…

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης