Η μόνη λύση για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

Έλληνες  17/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ουσιαστικά η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του χρόνου. Μετά τους εορτασμούς των «Πακιστανών Συμπολιτών μας», τις «κεκλεισμένων των θυρών» συναυλίες και τις εορταστικές και κοστοβόρες φωταγωγήσεις, μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, ήταν η πρώτη «λειτουργική» εβδομάδα, μέσα στην οποία φάνηκαν τα πρώτα σημάδια από το ύφος των γεγονότων της νέας χρονιάς. Ευτυχώς τα καιρικά φαινόμενα δεν ήταν τόσο έντονα, με εξαίρεση το ψύχος, ώστε να εμφανιστούν καταστροφικές πλυμμήρες και να κατηγορούν οι υπέθυνοι και πάλι τον Στρατηγό Καιρό.

Εξαίρεση αποτελεί η Κάλυμνος, η οποία έχει ζητήσει να τεθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία «Διομήδης». Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Καλύμνιους, με παρά πολλές πλυμμήρες και κατολισθήσεις.  Δρόμοι έχουν κοπεί κυριολεκτικά στα δύο και πολλά σπίτια μετά βίας φαίνονται μέσα από τον όγκο των βράχων και των χωμάτων. Το νησί έχει τεθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης και ελπίζουμε να υπάρχει κάποια ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία. Βέβαια δείγματα θετικής διαχείρησης και υποστήριξης των (γηγενών) πολιτών δεν έχει δείξει ακόμη, μετά από δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να αναφερθούμε με παραδείγματα γιατί είναι τόσο πολλά. Επισημαίνω μόνον το παράδειγμα της Θεσσαλίας, όπου μετά τον κυκλώνα «Ιανό» δεκαέξι μήνες πριν, δώθηκαν 143 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.  Τα χρήματα δώθηκαν φυσικά με διαδικασία fast track στην γνωστή μας κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ, στην οποία όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα έχει ανατεθεί να αναβαθμίσει όλη την Ελλάδα, σε υποδομές, σε ενέργεια, σε αποκαταστάσεις. Βέβαια, τόσο λεφτά έχουν δωθεί που θα έπρεπε η χώρα μας να μην απειλήται πλέον από κανέναν «Στρατηγό καιρό» και να μας ζηλεύουν ακόμη και οι Ελβετοί. Διστυχώς όμως, για άλλη μια φορά η Θεσσαλία πλημμύρισε, η Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, η Λάρισα, όλες οι περιοχές γεμίσαν με νερά. Ως πότε άραγε θα κάνουν υπομονή οι κάτοικοι των περιοχών, ως πότε θα εμπιστεύονται τις τύχες τους σε ανθρώπους που δεν προσφέρουν λύσεις παρά μόνον ευχολόγια και ψιλοβολέματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου βαίνουν εις βάρος των εκεί κατοίκων;

Ένα βασικό ακόμη θέμα που απασχολεί την ίδια την καθημερινότητα και την επιβίωση, είναι τα δεινά που σκόπιμα έχει φέρει η κυβέρνηση στην Τρίτη ηλικία η οποία τυπικά αρχίζει στα 60. Βέβαια οι συντάξεις ξεκινούν πολύ αργότερα. Από σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου, όσοι πολίτες έχουν γεννηθεί έως και την 31 Δεκεμβρίου του 1961 και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα αρχίσουν να πληρώνουν πρόστιμο (χαράτσι) 100 Ευρώ μηνιαία. Αυτό το ποσό μπορεί πριν αρκετά χρόνια να μην μας φαινόταν μεγάλο, αλλά στην Ελλάδα του σήμερα, στην κατάσταση που έχουν φέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες οι εντελώς ακατάλληλες κυβερνήσεις της προηγούμενης τουλάχιστον δεκαετιάς, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Αυτούς που δίνουν το μεγαλύτερο πλέον ποσό της σύνταξής τους όχι σε τρόφιμα αλλά σε φάρμακα.  Αυτούς που όταν αρρωστήσουν δεν είναι καθόλου εύκολη η πρόσβαση στην υγεία και στις θεραπευτικές επεμβάσεις, αφού η κυβέρνηση θέλει το ΕΣΥ να αντιμετωπίζει σχεδόν αποκλειστικά την πανδημία παραμερίζοντας τις υπόλοιπες εξετάσεις και τα χειρουργία. Αυτούς που θα δουν πιθανότατα άλλη μια μείωση στο ποσό της σύνταξης που θα πάρουν  (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου). Σύμφωνα με τον κο Υφυπουργό Εργασίας κο Τσακλόγλου, η σχετική εγκύκλιος αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά, επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ. Βέβαια τέτοιες σκέψεις και αναφορές υπάρχουν εδώ και ένα περίπου χρόνο. «Ευτυχώς» η Εθνική Σύνταξη ανέρχεται σε 384 ευρώ τον μήνα, οπότε δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Προβληματική θα είναι όμως η πρόσβαση στο ΕΣΥ όχι μόνο για την Τρίτη αλλά και για την Πρώτη ηλικία, για τα παιδιά μας κυρίως στην Αττική. Με το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση αποφάσισε να μετατρέψει ένα από τα τρία νοσοκομεία Παίδων, το Παίδων Πεντέλης, σε  μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο. Με αυτό θέλει να  καλύψει το μεγαλύτερο μέρος από τα 40.000 ραντεβού που έχει προγραμματίσει για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία του ιατρικού προσωπικού,  ανήμερα των Θεοφανείων ήρθε η φώτηση στον Υπουργό Υγείας να διακόψει την λειτουργία του νοσοκομείου και να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιασιτκό κέντρο για τα παιδιά.  Εδώ και ένα χρόνο στο νοσοκομείο λειτουργούν  4 εμβολιαστικα κέντρα, αλλά τώρα η κυβέρνηση θέλει να το μετατρέψει ολόκληρο σε ένα Υπερεμβολιαστικό κέντρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί τα παιδιά που φυσιολογικά νοσούν από τις εποχιακές ασθένειες. Δηλαδή σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η υγεία και η περίθαλψη των παιδιών αλλά αποκλειστικά ο εμβολιασμός τους. Ολόκληρο το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο κέντρο διαχείρησης του Κορωνοιού.

Βέβαια όταν μιλάμε για το ΕΣΥ, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση αντί να το στηρίξει φροντίζει συνεχώς να το αποδυναμώνει. Μέσω της πανδημίας, όπου μεγάλο ποσοσό του ιατρικού προσωπικού νοσεί και το ίδιο, η κυβέρνηση επιμένει εκδικητικά να διατηρεί σε αναστολή λειτουργίας το ανεμβολίαστο προσωπικό. Σύμφωνα με δήλωση του κου Πλέυρη σε τηλεοπτικό κανάλι, κάποιοι από τους 7.000 υγειονομικούς σε αναστολή έχουν επιστρέψει στην εργασία τους όχι γιατί έχουν εμβολιαστεί αλλά γιατί έχουν νοσήσει. Την παρούσα περίοδο «εξετάζεται να υπάρξει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αποκλείεται από τις υπηρεσίες Υγείας όποιος είναι ανεμβολίαστος.Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση θα σημάνει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να προσληφθεί σε υπηρεσία Υγείας, και για όσους είναι σε αναστολή θα ανοίξει ο δρόμος για να καταγγελθεί η σύμβασή τους». Δηλαδή όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί θα απολεύται. Η κυβέρνηση κρατάει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή χωρίς πληρωμή και για να μπορέσουν να επιβιώσουν, έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα Κυριακή,  ο 2ος τηλεμαραθώνιος για την στήριξή τους. Η κυβέρνηση αδιαφορεί και φαίνεται ξεκάθαρα η εμμονή της για την αύξηση των εμβολιασμών, σε βάρος του ΕΣΥ και της υγείας των πολιτών. Εμμονή σε μία στρατηγική που δυστυχώς μετά από τόσες απώλεις ζωών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει αποτύχει ολοκληρωτικά. Εκτός αν την κυβέρνηση την ενδιαφέρουν μόνον τα εμβόλια για σκοπούς διαφορετικούς από την υγεία, που μόνον οι υθίνοντες γνωρίζουν.

Πρέπει όμως να ενδιαφέρει την κυβέρνηση η υγεία των πολιτών, γιατί εμείς καλούμαστε κάθε τετραετία να τους επιξέξουμε. Αυτήν την φορά όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη θα πληρώσει ακριβά για τα εσκεμμένα λάθη της, λάθη που μας έχουν στοιχισει πολύ ακριβά. Αυτό έχει εδώ και καιρό αρχίσει να φάινεται στις δημοσκοπίσεις. Πλέον δεν είναι εύκολο να προσαρμόζουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπίσεων σύμφωνα με τις δικές τους θελήσεις, τα μαγειρέματα σιγα σιγά τελειώνουν. Η πτώση τους, η μεγάλη τους κατρακύλα έχει αρχίσει και φάινεται. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλες πλέον τις δημοσκοπίσεις σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Ο κόσμος βλέπει την αλήθεια και έχει αρχίσει πλέον και στρέφεται προς αυτούς που πιστεύουν στα ιδανικά του Ελληνισμού και έχουν λύσεις για την χώρα μας. Μπορεί το ΠΑΣΟΚΟΚΙΝΑΛ να σημειώνει προσκαιρα άνοδο, αλλά ο ίδιος ο κος Ανδρουλάκης θέλει να συνεχίσει την ίδια αποτυχημένη στρατηγική, ζητώντας ακόμη πιό σκληρά και διχαστικά μέτρα. Αν κάτι δεν μπορεί να δουλέψει κε Ανδρουλάκη ο κόσμος το πετάει, δεν το σκληραίνει. Όπως φαίνεται και από την τελευταία δημοσκόπηση του ΖΟΥΓΚΛΑ, όπου «η συρρίκνωση των δύο μεγάλων κομμάτων, σε συνδυασμό με την έκδηλη απογοήτευση των νέων ψηφοφόρων, φαίνεται να πυροδοτεί τη «μετανάστευση» ψήφων σε αντισυστημικές επιλογές, όπως είναι αυτή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη». Οι πολίτες καταλαβαίνουν καλά ότι η μόνη λύση για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα από αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια, είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Αρχικά τα συστημικά κανάλια μπορούσαν να το κρύψουν και μας έδιναν ποσοστό περίπου 1%. Στην συνέχεια αυτό ανέβηκε στο 3% και τώρα δείχνουν την πραγματική απήχηση που έχουμε στον κόσμο και είναι το ελάχιστο 6%, τέταρτοι σε πρόθεση ψήφου, πίσω μόνον από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και αρκετά μπροστά από όλα τα άλλα κόμματα. Η είσοδος μας στην Βουλή των Ελλήνων είναι πλέον σίγουρη και εν μέσω ουσιαστικά μιας άτυπης προεκλογικής περιόδου έχει αρχίσει η πορεία μας προς την καταξίωση, την δικαίωση και την νίκη. Έσσεται Ήμαρ. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης