Η οικονομική εξαθλίωση της νεολαίας στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Έλληνες  18/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βιώνουμε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες των τελευταίων ετών. Ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, ανεργία και εργασιακές σχέσεις που ολοένα μεταβάλλονται προς όφελος των ολιγαρχών και εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται για μεροκάματα πείνας και φθάνουν στο σημείο να αδυνατούν να πληρώσουν βασικά κοινωνικά αγαθά όπως ο λογαριασμός του ρεύματος. Στα μέσα του μήνα η μέση ελληνική οικογένεια βλέπει το εισόδημά της να έχει σχεδόν εξανεμιστεί χωρίς να έχουν καλυφθεί ούτε τα μισά έξοδα και υποχρεώσεις της.

Μεγαλύτερο θύμα αυτής της κρίσης η νεολαία που βλέπει τα όνειρά της για ένα καλύτερο μέλλον να γκρεμίζονται. Εκατομμύρια νέοι βλέπουν το πτυχίο για το οποίο τόσο αυτοί  όσο και η οικογένειά τους μόχθησαν για να το πάρουν να γίνεται μια κορνίζα στο παιδικό τους δωμάτιο (καθώς αδυνατούν με τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι) και να εργάζονται για 400 και 500 ευρώ σε επαγγέλματα που συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους.

 Φυσικά με τέτοιο εισόδημα κάθε σχέδιο για οικογένεια και παιδιά εγκαταλείπεται με αποτέλεσμα η υπογεννητικότητα να αυξάνεται να μην γεννιούνται νέοι Έλληνες και να κινδυνεύουμε σε λίγα χρόνια να γίνουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.                                                     

Αυτήν την κοινωνία και αυτή την νεολαία επιθυμεί το πολιτικό σύστημα που κυβερνάει την πατρίδα μας και οι δυνάμεις που το στηρίζουν. Μια κοινωνία αδύναμων νέων οι οποίοι δεν θα έχουν δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις. Μια κοινωνία εξαθλιωμένων ανθρώπων που θα εργάζονται για ψυχούλα και οι ολιγάρχες που στηρίζουν τις κυβερνήσεις θα θησαυρίζουν. Δεν είναι όμως η κυβέρνηση που ευθύνεται μόνο για αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση της κοινωνίας.

Είναι και η δήθεν φιλεργατική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του Μέρα 25 και του Βελόπουλου εννοείται, οι οποίοι δεν κάνουν καμία ουσιαστική αντίσταση στην Κυβέρνηση της ΝΔ, έτσι ώστε να υπάρξει μια μικρή έστω βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, ιδίως των νεών ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.                                                                

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ ιδρύθηκε κυρίως γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Και ειδικά για την νεολαία μας. Για να έχει ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους. Για όλα τα νέα παιδιά που θα εργάζονται στο αντικείμενο που ονειρεύονται από τα μαθητικά τους χρόνια. Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες να ενταχθούν στις γραμμές μας ώστε να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Την Ελλάδα της Ελπίδας και της Ευημερίας, για την οποία αγωνίζεται ο Ηλίας Κασιδιάρης και γι’ αυτόν τον λόγο τον κρατούν παράνομα στη φυλακή.

ΑΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης