Η πολιτική βαρυχειμωνιά που διανύουμε

Έλληνες  07/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το μικρό «δώρο» του καιρού, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τελείωσε, με τον Δεκέμβριο να μας δείχνει από νωρίς τα «δόντια» του. Πράγμα τελείως φυσιολογικό άλλωστε. Η γιορτινή ατμόσφαιρα, με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς, δεν μπορεί να καλύψει την ψυχρή πραγματικότητα, να ζεστάνει τις καρδιές και την διάθεση των ανθρώπων.

Ο Μητσοτάκης, από το Λονδίνο, και μάλιστα στα αγγλικά, εξήγγειλε την προεκλογική του εκστρατεία, με την Χώρα να μπαίνει πλέον ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Το 2023 θα έρθει «φορτωμένο» με βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Αλλά και σύσσωμη η συστημική αντιπολίτευση, μεγάλη και μικρή, «φουλάρει» τις μηχανές της εκλογικής προετοιμασίας. Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες. Όμως, όλα τα μέτωπα είναι (και θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα) ανοικτά: Εθνικά θέματα, πόλεμος στην Ουκρανία, οικονομικά, ενεργειακά, πληθωρισμού και φτωχοποίησης, αδιάκοπες ιδιωτικοποιήσεις και παράλληλη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η «πολεμική οικονομία», οι περικοπές και η εκτίναξη των τιμών δεν ανακόπτονται με την κοροϊδία του «καλαθιού του νοικοκυριού». Οι τιμές χορεύουν τον δικό τους ξέφρενο ρυθμό, η αισχροκέρδεια φουντώνει. Τα «κόκκινα δάνεια» έχουν ήδη πουληθεί στα funds και τα «κοράκια» ετοιμάζονται να αρπάξουν τις περιουσίες των δανειοληπτών. Το προεκλογικό «ντεκόρ» θα έχει μια ενισχυμένη από το ίδιο υλικό: Διαξιφισμούς, «σελέμπριτις» στα ψηφοδέλτια, υποσχέσεις, σκάνδαλα και τεχνητή ένταση, με όλο το συστημικό πολιτικό πλαίσιο να έχει αποδεχτεί το σκηνικό μέσα στο οποίο οφείλει να κινηθεί, εφόσον θέλει να έχει μια θέση στα οφίτσια των επερχόμενων εξελίξεων.

Η βαρυχειμωνιά που έρχεται θα έχει και πολιτικό περιεχόμενο. Εκτός κι αν βρεθεί τρόπος στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί όπως πραγματικά πρέπει ο Ελληνικός Λαός, δείχνοντας έμπρακτα στις κάλπες την δυσφορία, την αγανάκτηση, την αηδία, την οργή, την απόγνωση για την ανοικτή κοροϊδία που υφίσταται. Να δώσει ο ίδιος ζωή και δύναμη σε ένα ενδιαφέρον πολιτικό εγχείρημα το οποίο εκφράζει πραγματική Εθνική Αντίσταση και Συνείδηση. Το πολιτικό εγχείρημα του Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης