Η υποβαθμισμένη Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας

Έλληνες  14/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει ότι «αλλάζει επίπεδο η Ελλάδα», αυτό που εννοεί είναι ότι εκδηλώνεται άλλος ένας ενδοτισμός και μία ακόμη εγκατάλειψη αυτού, που κάποτε θεωρούνταν κι αποκαλούνταν «εθνική γραμμή». Πιο συγκεκριμένα, εγκαταλείπεται άρον – άρον η αναζήτηση κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ο Μητσοτάκης σχετικά πρόσφατα (20 Οκτωβρίου), μιλώντας σε συνέδριο, που οργάνωσε η εφημερίδα «Καθημερινή», δήλωσε ότι «Οι συμφωνίες και οι κατανοήσεις της Ελλάδας δεν στρέφονται κατά κάποιου άλλου κράτους. Και βεβαίως δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι καλοδεχούμενη να αποτελέσει μέρος αυτών των κατανοήσεων». Ενώ για τις διαρκείς παραβιάσεις των συνόρων μας από τον τουρκικό αλιευτικό στόλο συμπλήρωσε, γεμάτος… κατανόηση: «Ποιος ξέρει, ίσως σε κάποιο σημείο να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και με την Τουρκία σ’ αυτό το θέμα, αντί να χρειάζεται να εμπλεκόμαστε σε όλες αυτές τις διαμάχες γύρω από την αλιεία. Θα ήταν πιθανώς πιο εποικοδομητικό εάν καθόμασταν να λάβουμε αποφάσεις ως γειτονικές χώρες προσδιορίζοντας τις ζώνες όπου θα απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα»!

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συζητά με τον Τούρκο ομόλογό του στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σαν να μην συμβαίνει τίποτα, λες και δεν υπάρχουν απειλές κι επίσημες νότες της Τουρκίας ενάντια στην κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο, όπως έγινε πρόσφατα με την τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ, όπου αμφισβητείται ευθέως η εδαφική κυριαρχία επί όλων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Έτσι, διαβάζουμε στο Facebook του υπουργού την είδηση: «Την ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα  στην Ελλάδα και την Τουρκία τόνισα στην σύντομη συνάντηση που είχα με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας κ. Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο ισοδυναμεί με ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή». Αν μη τι άλλο, «του έκανε τα μούτρα κρέας» του Ακάρ...

Όλα τα προαναφερόμενα σίγουρα δεν παράγουν αισιόδοξα σενάρια. Αλλά δεν σπέρνουν και καταστροφολογίες. Βλέπουμε, όμως, ότι η εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εντελώς ψευδής, όπως βλέπουμε, επίσης, ότι έρχονται κύματα μεγάλων δονήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της Χώρας εγκαθιδρύεται και μονιμοποιείται μια ιδιότυπη κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» και χειρισμού – εκμετάλλευσης – κοροϊδίας του Ελληνικού Λαού. Ένας Λαός, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα: εργασίας, επιβίωσης, υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης, στέρησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων, κατάργησης του δημόσιου χώρου, της πολιτικής δράσης, της κοινωνικής ζύμωσης.

Αυτή είναι η «αναβαθμισμένη» Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας…

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης