Η υποχρεωτικότητα και η μονοδιάστατη απεικόνιση των γεγονότων!

Έλληνες  28/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές, επαγγελματικές, υγειονομικές αλλά και ηθικές επιπτώσεις, επιταχύνει την υποχρεωτικότητα των εμβολίων μετά από τους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στην εστίαση. Εμβόλια για τα οποία κανείς δεν παίρνει την ευθύνη, ούτε οι λοιμωξιολόγοι για τους οποίους ισχύει το ακαταδίωκτο, ούτε οι εταιρείες παραγωγής τους και βεβαίως ούτε η ίδια η πολιτεία που -σχεδόν εμμονικά- εγκαλεί τους πολίτες της να τα κάνουν πάραυτα.

Η συνεχής αντίσταση σε δρόμους και σε πλατείες, από χιλιάδες Έλληνες πολίτες που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμα της ελευθερίας, έχει θορυβήσει το κυβερνητικό "ιερατείο" το οποίο δια των εκπροσώπων του έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! Ο κ. Θεμιστόκλεους για παράδειγμα δήλωσε:

«Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου»- για να προσθέσει στην συνέχεια: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς που αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης πρέπει να τιμωρηθούν».

«Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος, και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει τη νομοθεσία απέναντί του», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τσαρλατάνοι λοιπόν οι γιατροί (και είναι πολλοί) που έχουν διαφορετική άποψη. Ψεκασμένοι οι άνθρωποι που δεν θέλουν να καταπατούνται τα ατομικά τους δικαιώματα. Αλήθεια, σε ποιους κανόνες αναφέρεται ο κ. Θεμιστοκλεους; Σε αυτούς που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση ή σε αυτούς που επιτάσσει η επιστήμη και η συνείδηση τους; Γιατί δεν καλούν τους γιατρούς αυτούς στα συστημικά ΜΜΕ να επιχειρηματολογήσουν την άποψη τους; Τι φοβούνται;

Γιατί η κυβέρνηση "χαρτζιλικώνει" τους νέους με 150 ευρώ, αυξάνει τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και ταυτόχρονα ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στο "εντυπωσιακό" 2%; Ποιος είναι ο σκοπός της;

Πιστεύει άραγε κανείς ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πράγματι για την υγεία των Ελλήνων πολιτών; Τι έκανε ενάμιση χρόνο τώρα για το ΕΣΥ; Πόσοι συνάνθρωποι μας έφυγαν στα ράντζα των δημοσίων νοσοκομείων; Πόσα χρήματα επένδυσε στην έρευνα και ανάπτυξη για την θεραπεία; Ρίχνουν όλο το βάρος στο εμβόλιο και αγνοούν θεραπείες που σώζουν ζωές!

Το Εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη στιγμή, στάθηκε πλάι στον ελληνικό λαό στα δίκαια αιτήματά του. Είπε όχι στον διχασμό! Όχι στην υποχρεωτικότητα! Δεν είναι αντίπαλος μας ο εμβολιασμένος συμπατριώτης μας, δεν είναι εχθρός ο ανεμβολίαστος. Απόδειξη αυτού η Μύκονος, η οποία είχε πολύ μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης. Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει -όπως παπαγαλίζουν συνέχεια τα γνωστά ΜΜΕ- από τους ανθρώπους που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Η δημόσια υγεία κινδυνεύει από ανθρώπους ακατάλληλους να διαχειριστούν μια τέτοιας έκτασης υγειονομική κρίση.

Η κάθε επιστήμη, πόσο μάλλον η ιατρική, στηρίζεται στην γνώση, στον διάλογο, στις μελέτες και στα λογικά επιχειρήματα τα οποία εν συνεχεία θα καταλήξουν και στα τελικά συμπεράσματα. Η αντικειμενική και ορθή ενημέρωση γίνεται όταν ακούγονται όλες οι απόψεις στην δημόσια ζωή, ώστε ο πολίτης να μπορεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα να αποφασίζει τι είναι καλύτερο για εκείνον αλλά και τον κοινωνικό του περίγυρο. Η παρουσίαση της μιας πλευράς των γεγονότων δεν οδηγεί ποτέ στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι τόσο στην Γερμανία (που τόσο λατρεύει) όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός ενώ οι πολίτες ενημερώνονται άμεσα για τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού. Στην Γαλικία προσφάτως, δικαστήριο ακύρωσε παρόμοιο νομοθέτημα, δίνοντας έτσι ένα ισχυρό νομικό προηγούμενο.

Ελπίζουμε και η ελληνική δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, ως οφείλει και να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό.

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης