Κάτοικοι της Μαλακάσας: «Δώστε μας πίσω τις ζωές μας»

Έλληνες  16/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Χρήστος Μουλάς

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η κοινότητα της Μαλακάσας του Δήμου Ωρωπού, με τους κατοίκους να είναι ανάστατοι μετά από δύο νέα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ζητούν εκ νέου την άμεση αποσυμφόρηση των δομών μεταναστών που λειτουργούν στην περιοχή με περίπου 3.000 φιλοξενούμενους και οριστικό κλείσιμό τους. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν αναλύσει επανειλημμένα τη μεγάλη ζημιά που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την έχουν καταγγείλει και βρίσκονται εμπράκτως στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, άγνωστοι πετροβόλησαν σπίτι ηλικιωμένου και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα παράθυρα, στις πόρτες και στην οικοσκευή. Έγινε προσπάθεια εμπρησμού στο εκκλησάκι «Άγιος Φανούριος» που βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό «Σφενδάλη» και στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον κόμβο της Μαλακάσας. Καταγγέλλουν επίσης διαρκείς βανδαλισμούς δημοσίων χώρων όπως πλατείες, γήπεδα, πάρκα, άνευ λόγου κινητικότητα εντός του κοιμητηρίου, απειθαρχία στους κανόνες πυροπροστασίας και πολλά ακόμα που αναφέρουν στην επιστολή τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους και στις δύο περιπτώσεις πρωταγωνιστές ήταν άτομα που μένουν στη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα και ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει νέος κύκλος κινητοποιήσεων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν: «Στις 17/03/2020 και παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά η τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο αντέδρασαν έντονα, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης προχώρησε στη δημιουργία δεύτερης Δομής φιλοξενίας, μετά από πενθήμερη υλοποίηση εντατικών εργασιών διαμόρφωσης, με 450 παράτυπους μετανάστες που είχαν εισέλθει παρανόμως στη χώρα από τις 01/03/20 και έπειτα, μέσω των νησιών του Αν. Αιγαίου.

Προχώρησε ουσιαστικά στη δημιουργία μιας τερατώδους κατασκευής με κατεπείγουσες διαδικασίες απευθείας αναθέσεως αξίας 4.400.000 ευρώ. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι όταν οι πολίτες και ο Δήμος κατέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη για να αναζητήσουν το δίκαιό τους, ο κ. Μηταράκης άλλαξε ακόμα και το νόμο, για ένα έργο εντελώς αχρείαστο. Πιο συγκεκριμένα, έγινε παρακώλυση της εκδίκασης της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων ώστε να προλάβει να καταστήσει νόμιμη τη δημιουργία Δομών φιλοξενίας σε αναδασωτέες εκτάσεις. Θεωρούμε πως ο μόνος λόγος που οι Δομές της Μαλακάσας αποσυμφορίζονται με τον πιο αργό ρυθμό πανελλαδικώς και που ταυτόχρονα εξακολουθούν να γίνονται έργα υποδομής εντός αυτών, είναι το υψηλό ποσό που δαπανήθηκε για τη δεύτερη Δομή πέρυσι τον Μάρτιο. Οι ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών κατά της δημιουργίας αυτής της δεύτερης δομής που μόνο αγκάθι είναι για το χωριό μας, κάμφθηκαν διά της βίας. Ο κ. Μηταράκης, δυστυχώς, δεν εφήρμοσε μια φιλικά διακείμενη προς τους κατοίκους πολιτική. Τα ΜΑΤ, εκείνη την ημέρα, γρονθοκόπησαν τους ειρηνικά διαμαρτυρομένους πολίτες της Μαλακάσας αλλά και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Δεν έγινε καμία προσπάθεια διαλόγου και ο απαραίτητος σεβασμός απέναντι στους πολίτες απουσίαζε. Την επόμενη εβδομάδα, ο αριθμός αυτός έφτασε στους 1191!

Έκτοτε ,ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων στις δύο δομές κυμαίνεται από 2.500 μέχρι 3.300 άτομα, και πάλι ανάλογα αφενός με τις μεταναστευτικές ροές και αφετέρου με τον κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης των δομών φιλοξενίας ανά την επικράτεια».

ΕΛΛΗΝΕΣ, είναι εθνική ανάγκη. Διαβάστε το πρόγραμμά μας και διαδώστε με κάθε τρόπο. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα γνήσιο πατριωτικό κόμμα, που δεν θα μασάει τα λόγια του. Η χώρα έχει ανάγκη από τους ΕΛΛΗΝΕΣ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης