Κωνσταντίνος Κατσίφας: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Έλληνες  28/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η δολοφονία, όσο και να έραψαν τις πληγές όσο και να έπλυναν τα αίματα, ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ! Οι ένοχοι θα βρεθούν! Θα έρθει εκείνη η ώρα που θα δικαιωθεί η ψυχή του και όσοι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα θα πληρώσουν!

Κωνσταντίνος Κατσίφας: ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο!

Γράφει ο Ευστάθιος Δαφνομήλης

Στην σημερινή επέτειο μνήμης και εορτής, τιμούμε όλους τους προγόνους μας, το δοξασμένο Έθνος μας, που έδειξε σε όλον τον κόσμο πώς ένας μικρός σε πληθυσμό λαός, αλλά τεράστιος σε ψυχή, μπορεί να αρθρώσει τη λέξη ΟΧΙ, απέναντι σε ποταπές προτάσεις υποταγής, όταν έχει έναν ισχυρό ηγέτη να τον ενώνει και να τον καθοδηγεί.

Κι ενώ η μνήμη της 28ης Οκτωβρίου αφορούσε το 1940, κάποιος ομοεθνής μας, ένας αδελφός μας, κατάφερε κι έσπασε τα ρολόγια το 2018 και πέρασε κι αυτός στην αιωνιότητα με πείσμα και αυτοθυσία, λαμβάνοντας επάξια μια θέση ανάμεσα στο Πάνθεον των εθνομαρτύρων μας.

Κωνσταντίνε Κατσίφα δεν σε γνώρισα. Είχα την ευλογία να δω την οικογένειά σου και το σπίτι σου από κοντά και να δω το μέρος που μεγάλωσες, είχα την ευλογία να αναπνεύσω τον καθαρό και τίμιο αέρα της Βορείου Ηπείρου, μαζί με εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλους Έλληνες που έφερες εσύ με την θυσία σου εκεί.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το μοιρολόι αυτό που ο Σάββας Σιάτρας με την θεόπνευστη φωνή του σου τραγούδησε τη μέρα της κηδείας σου, μια μέρα που έμεινε καρφωμένη σαν μολύβι μέσα στην ψυχή μου και δεν πρόκειται να φύγει, έως το τέλος της ζωής μου.

Σε ευχαριστώ για τη θυσία σου, σήμερα πλέον  28η Οκτωβρίου τιμούμε κι εσένα μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες του '40.

Αθάνατος!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης