Κύπρος: 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή κανένας δεν ξεχνά!

Έλληνες  20/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σειρήνες σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο ήχησαν στις 5:30 τα ξημερώματα, προκαλώντας την ίδια ανατριχίλα που προκαλεί κάθε ξημέρωμα 20ης Ιουλίου από το 1974 και σήμερα.

Η 47η επέτειος της τουρκικής εισβολής γιορτάζεται στα Κατεχόμενα με παρελάσεις και φανφάρες για την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν , και με πολλαπλές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από το τουρκικό ναυτικό και αεροπορία.

Στις ελεύθερες περιοχές μνημόσυνα και δάκρυα, με όσες μανάδες αγνοουμένων ζουν ακόμα να ζητούν να μάθουν για τα παιδιά τους.

Μόλις ανέτειλε ο ήλιος της 20ης Ιουλίου 1974, η Τουρκία εισέβαλε στα εδάφη της Κύπρου μας, βίασε, σκότωσε και αιχμαλώτισε Έλληνες και Ελληνίδες. Τα εδάφη μας έπεσαν στα χέρια του εχθρού και ολόκληρο το νησί οδηγήθηκε στο πένθος, το ίδιο πένθος που 47 χρόνια αργότερα μας δεν μας επιτρέπει να ξεχάσουμε!

Η υποχρέωσή μας σήμερα δεν είναι απλά να θυμόμαστε. Έχουμε όλοι χρέος να παραμείνουμε πιστοί στον αγώνα μας, για να μην έρθει η μέρα που η Τούρκικη εισβολή θα νομιμοποιηθεί και οι αντικατοχικές εκδηλώσεις γίνουν παράνομες.

Ο αγώνας μας δεν θα πρέπει να σταματήσει μέχρι τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί το όνειρό μας για: ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης