Μάτι: Τρία χρόνια από την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς, οι υπεύθυνοι είναι ελεύθεροι

Έλληνες  24/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την εκατόμβη στο Μάτι. Πλέον έχουν έρθει στο φως όχι μόνο τα λάθη και οι παραλείψεις, αλλά και η απίστευτα κυνική συμπεριφορά των άμεσα εμπλεκομένων σε αυτές. Οι αποκαλύψεις μπορεί να προκάλεσαν οργή στην κοινή γνώμη, αλλά οι άνθρωποι που έζησαν δραματικές ώρες, οι συγγενείς των 102 θυμάτων, ακόμα περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη, ως φόρος τιμής στους αδικοχαμένους.

Ακόμα και σήμερα, κανείς δεν έχει λογοδοτήσει και οι υπαίτιοι βρίσκονται ελεύθεροι ανάμεσά μας. Το χειρότερο από όλα όμως, είναι η απάνθρωπη και κυνική απόπειρα συγκάλυψης της ανικανότητας της πολιτικής ηγεσίας, που είδαν τα μάτια μας εκείνες τις μέρες. Τα ντοκουμέντα αποτελούν την επιτομή της ξεδιαντροπιάς και της ασπλαχνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία φυσικά από την πλευρά της, έδωσε σανίδα σωτηρίας σε αρκετούς από τους υπαίτιους της καταστροφής, τοποθετώντας τους σε ακόμα υψηλότερες θέσεις ευθύνης.

Ευχόμαστε σύντομα οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν ώστε οι ψυχές και οι οικογένειες των συνανθρώπων μας να αναπαυθούν. Τρία χρόνια μετά θρηνούμε, κάνουμε προσκλητήρια νεκρών, δεν ξεχνούμε τα θύματα, αλλά ξεχνούμε τα αίτια.

Και δεν τα γιατρεύουμε. Το ελληνικό κράτος παραμένει εγκλωβισμένο σε νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος. Εγκλωβισμένο σε μεσάζοντες, σε φίλους της κυβέρνησης, σε συμφέροντα. Ανοργάνωτο, ανοχύρωτο και προκλητικό τότε το κράτος… της αριστεράς, όπως και σήμερα το κράτος της… δεξιάς!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης