Μαρία Μπίλλη: Ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των αστυνομικών υπαλλήλων της Λάρισας

Έλληνες  29/09/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προς την Πρόεδρο και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Με το παρόν Ψήφισμα Συμπαράστασης  υπέρ των Αστυνομικών Υπαλλήλων που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους την 4η Σεπτεμβρίου 2022 στην περιοχή Φρουρίου Λάρισας, καλώ το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να καταδικάσει την ανήκουστη αυτή επίθεση εις βάρος των Αστυνομικών οργάνων από ομάδα πολιτών, και να εγκύψει στα προβλήματα  των Αστυνομικών Υπαλλήλων, γενικευμένα και τοπικά, έχοντας ως στόχο την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας, ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας , καθώς και την εμπέδωση και βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.

Ως Ελληνίδα  Εθνικίστρια, Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και Στέλεχος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ που ίδρυσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τις εικόνες των βαρύτατα τραυματισμένων Αστυνομικών Υπαλλήλων που είδαν το φως της δημοσιότητας, εικόνες ντροπής που καταδεικνύουν, ειρήσθω εν παρόδω, και την βαθύτατη κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία.

Στην άλλοτε ασφαλή και ειρηνική πόλη της Λάρισας, είμαστε όλοι μάρτυρες μιας νέας "καθεστηκυίας" τάξης , αυτής των "αβάτων", των καταλήψεων από ανθρώπους περιθωριακούς, εγκλωβισμένους σε μία ουτοπική ιδεολογία μίσους προς τον συνάνθρωπο, τυφλωμένους από εσφαλμένη και επικίνδυνη ιδεοληψία τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία. 

Ας αναλογιστούμε ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι είναι σκληρά εργαζόμενοι συνάνθρωποί μας  που καλούνται να εργαστούν με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και αίσθημα καθήκοντος σε αντίξοες συνθήκες και να αντιμετωπίσουν καθημερινά ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις με προβλήματα υπαρκτά και δυσεπίλυτα ενώ έχουν επιφορτιστεί με την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας και την τήρηση των Νόμων για την προστασία του Έλληνα πολίτη.

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και της επερχόμενης επισιτιστικής, στην Ελλάδα της φτωχοποίησης, της ανεργίας, της φυγής των νέων στο εξωτερικό, της αθρόας μετανάστευσης και εγκατάστασης εκατομμυρίων παράτυπων, αλλόθρησκων μεταναστών σε όλη την Επικράτεια, έντονα εμφανίζονται τα φαινόμενα της κοινωνικής και ηθικής παρακμής, της αδικίας και ανισότητας, της απουσίας Κράτους.

Σχεδόν απροστάτευτοι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι καλούνται συχνά να διαθέσουν οι ίδιοι  οικονομικούς πόρους για να καλύψουν υλικοτεχνικά κενά- ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, οχημάτων-επιζητώντας από την Πολιτεία καλύτερη εκπαίδευση, αξιοκρατία, ορθή αξιοποίηση του προσωπικού, βιώνοντας και οι ίδιοι την οικονομική κρίση  όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες.

Ας μην λησμονούμε ότι οι Αστυνομικοί  Υπάλληλοι είναι Τέκνα, Γονείς και Σύζυγοι, έχουν  ηλικιωμένους γονείς, συζύγους και  παιδιά που περιμένουν τον Πατέρα ή την Μητέρα να επιστρέψει στο σπίτι.

Για τους λόγους αυτούς καταθέτω το Ψήφισμα Συμπαράστασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους που δέχθηκαν την αποτρόπαια  δολοφονική επίθεση καθώς και την καταδίκη της δολοφονικής αυτής ενέργειας από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Όπως ορθότατα διατυπώνεται από την Ένωση Αστυνομικών Λάρισας η ρήση του Αριστοτέλη: " Όπως το σώμα, όταν στερηθεί την ψυχή πεθαίνει, έτσι και η Πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται ."

Μαρία Μπίλλη

Περιφερειακή Σύμβουλος  Θεσσαλίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης