Με υπογλώσσια και ο Νίκος Αλιβιζάτος από τη δυναμική του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ!

Έλληνες  05/10/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε ένα ακόμα παραλήρημα από αυτά που έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες, εμφανίστηκε ο γνωστός καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος -που αλλού;- στην εφημερίδα των συντακτών για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε όσους έχουν καταδικαστεί έστω και πρωτοδίκως (!) η υποψηφιότητά τους σε εκλογικούς συνδυασμούς. Καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στα στελέχη των συστημικών κομμάτων, πολλά από τα οποία κατηγορούνται ή κατηγορήθηκαν στο παρελθόν για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε στον κύριο Καθηγητή ότι ο νομικός μας πολιτισμός έχει θεσπίσει το τεκμήριο της αθωότητας για να προστατεύσει τους κατηγορούμενους από περιπτώσεις κακοδικίας, αρνητικής προκατάληψης ή μεροληψίας όπως έγινε στο πρωτόδικο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι σε δεύτερο βαθμό η αλήθεια θα λάμψει και όπως τόνισε και η Εισαγγελέας της έδρας στο πρωτόδικο δικαστήριο θα αποδειχθεί πλήρως η αθώωση. Κατά τούτο, ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι και παραμένει αθώος και δεν μπορεί να απωλέσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, όσες μηχανορραφίες και αν απεργαστεί ο Βορίδης και η παρέα του. Μπορεί ο Μάκης Βορίδης να αρέσκεται στις... τραβεστί πολιτικές - είναι πασίγνωστο από το προηγούμενο κόμμα που ήταν - αλλά μια νέα συνταγματική εκτροπή συνιστά πραξικόπημα.

Επίσης, ουδείς μπορεί να πάει κόντρα στο Σύνταγμα και στην ελεύθερη βούληση των Ελλήνων πολιτών να επιλέξουν ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν. Κανένας Μητσοτάκης και κανένας Βορίδης δεν είναι αρμόδιοι να αποφασίζουν. Το νομικό τμήμα του κόμματός μας, παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί για πολλοστή φορά ότι σε περίπτωση θεσμικής εκτροπής, θα υπάρχουν βαρύτατες νομικές συνέπειες για τους παραβάτες.

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας, ότι ο κ. Αλιβιζάτος κατά την διάρκεια της πανδημίας είχε ταχθεί υπέρ των αντισυνταγματικών μέτρων της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της αποπομπής από το δημόσιο Σύστημα Υγείας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης