Μητσοτάκης – Δένδιας επέτρεψαν στην Τουρκία να βάλει στο τραπέζι τις παράνομες διεκδικήσεις της

Έλληνες  19/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί τη δεδομένη στιγμή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος – Τουρκίας στην Άγκυρα, υπήρξε κυριολεκτικώς τραγική για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Επέτρεψε στην Τουρκία να βάλει στο τραπέζι όλη την ατζέντα των παρανόμων και προκλητικών διεκδικήσεών της σε βάρος της χώρας μας, και μάλιστα όχι μόνο στο «χαμηλόβαθμο» πλαίσιο των λεγομένων «διερευνητικών συνομιλιών» (που γίνονται μεταξύ διπλωματικών – τεχνοκρατικών αντιπροσωπειών), αλλά και στο πολύ υψηλό επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Υπουργούς των Εξωτερικών.

Σταχυολογούμε από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου τα θέματα τα οποία ετέθησαν στο τραπέζι των χθεσινών συναντήσεων: α) Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος (δηλαδή έκταση χωρικών υδάτων, ΑΟΖ και λοιπές θαλάσσιες ζώνες, εναέριος χώρος, γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση νησιών κ.α.), β) αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη, γ) συνέχιση (sic) συνεργασίας στην αντιμετώπιση του PKK και των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν, δ) αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων στην Ελλάδα, ε) συνέχιση του διαλόγου άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Μάλιστα, το εύρος της θεματολογίας αυτής δεν διαψεύστηκε από τον Δένδια κατά τη διάρκεια των δικών του δηλώσεων, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώθηκε με τα εξής λόγια του Έλληνα ΥπΕξ: «Συζητήσαμε για όσα θέματα υπάρχουν προσεγγίσεις, αλλά και για όσα θέματα μας δημιουργούν τριβές». Εν άλλαις λέξεσι, δεχθήκαμε να συζητήσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Γίνεται επομένως ξεκάθαρο ότι η στρατηγική Μητσοτάκη – Δένδια έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα σε έναν αδιέξοδο διάλογο ο οποίος, αφενός μεν δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα (εκτός κι αν η κυβέρνηση δεχθεί να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα), αφετέρου επιτρέπει στην Τουρκία να θέτει στην διπλωματική κονίστρα τις πλέον παράνομες και ανεδαφικές διεκδικήσεις της εναντίον της Ελλάδος. Κατά τον τρόπο αυτό, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να προωθήσει τις προκλητικές αυτές θέσεις, να τις «νομιμοποιήσει» πολιτικά και να ενισχύσει τις πιθανότητες που έχει ορισμένες εξ αυτών να ληφθούν υπόψη σε μία μελλοντική διαδικασία διευθέτησης.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να «ρυμουλκηθεί» σε λογικές θέσεις, καθώς επίσης και σε θέσεις σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο. Πέραν πάσης αμφιβολίας, αντιλαμβάνεται τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής μας αμιγώς με όρους ΙΣΧΥΟΣ. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η συναίνεση της Ελλάδας για συμμετοχή σε αυτό το τραπέζι των συζητήσεων, βγάζει την Τουρκία από τη δύσκολη θέση και της επιτρέπει να «εξισώνει» διαπραγματευτικά τις δικές της παράνομες θέσεις, με τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδος.

Η εν εξελίξει λοιπόν διαδικασία διαλόγου, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για επιδείνωση της στάσης της Διεθνούς Κοινότητος απέναντι στα ελληνικά δίκαια. Τούτο διότι, από τη στιγμή που βλέπει την Ελλάδα «ολόψυχα» διατεθειμένη για υποχωρήσεις, ποιος ο λόγος να φανεί εκείνη (σ.σ. η Διεθνής Κοινότητα) βασιλικώτερη του βασιλέως; Σε δεδομένη στιγμή, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Γερμανία, καθώς επίσης και άλλοι διεθνείς δρώντες, είναι πολύ πιθανόν να πιέσουν εκβιαστικά την Ελλάδα προκειμένου να δεχθεί μεγάλο μέρος των τουρκικών διεκδικήσεων ούτως ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η διαδικασία αυτών των συνομιλιών είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Η πατρίδα μας, όχι μόνο δεν αποφεύγει την απειλή μίας θερμής σύγκρουση με την Τουρκία, αλλά αντιθέτως οδηγείται με μεγαλύτερη πιθανότητα σε αυτή και μάλιστα αποδυναμωμένη διπλωματικά καθώς δέχθηκε να συζητήσει τα παράνομα τουρκικά αιτήματα.

Αυτό που όφειλε να κάνει η κυβέρνηση, ήταν να απαιτήσει την επιβολή σκληρότατων κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία και παράλληλα να τηρήσει πραγματικά όλες τις «κόκκινες γραμμές» δείχνοντας ότι είναι αληθινά διατεθειμένη να απαντήσει σε κάθε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας ή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τόσο με την ήπια (διπλωματική) ισχύ, όσο και με την σκληρή (στρατιωτική) ισχύ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα κατόρθωνε να διαφυλάξει ταυτόχρονα την ειρήνη και τα εθνικά δίκαια.

Στις δηλώσεις που έγιναν χθες από τους δύο Υπουργούς των Εξωτερικών ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, ο Δένδιας δεν είπε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο και το χιλιοειπωμένο. Διερωτώμεθα πραγματικά: Υπήρχε ποτέ περίπτωση, Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος να παραδεχθεί δημόσια ότι υπάρχει «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη ή ότι πρέπει να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ή ότι η Τουρκία δικαιούται να πραγματοποιεί υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος ή να δηλώσει περιχαρής για το casus belli της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης; Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις αστείες θριαμβολογίες που βλέπουμε από χθες στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Τουναντίον, ο Δένδιας παρέλειψε να πει πολλά πράγματα: παρέλειψε να μιλήσει για την Ίμβρο και την Τένεδο, για τις παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, για τον αφανισμό της ελληνικής μειονότητας στην Κων/πολη, για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή. Επιπρόσθετα, δεν έδωσε όση έμφαση θα έπρεπε στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας της Κων/πόλεως σε τζαμί και ταυτοχρόνως παρέλειψε να αναφερθεί σε πολλούς άλλους ορθόδοξους ναούς που μετετράπησαν σε τεμένη τα τελευταία χρόνια, όπως η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας, η Αγία Σοφία της Βιζύης και η Αγία Σοφία της Νίκαιας στη Βιθυνία (όπου έγινε η Έβδομη Οικουμενική Σύνοδος το 787, προκειμένου να θέσει τέλος στην πρώτη περίοδο της Εικονομαχίας).

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο Δένδιας και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει, δεν έχουν κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ αυτά τα δύο περίπου χρόνια που κυβερνούν. Ειδικότερα, δεν έκαναν τίποτε όταν το Ορούτς Ρέις και το Τσεσμέ διενήργησαν παράνομες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή όταν τουρκικά drones πέταγαν πάνω από ηπειρωτικό έδαφος της Ελλάδος στον Έβρο. Δεν έκαναν τίποτε για τις προκλητικές αποσχιστικές δηλώσεις πρακτόρων της Τουρκίας στη Θράκη ή για τη συμμετοχή τέτοιων πρακτόρων σε εκδηλώσεις με την σημαία της υποτιθέμενης «Δυτικής Θράκης» και την διοργάνωση σε ελληνικό έδαφος εκδηλώσεων για το εορτασμό της κατάκτησης της Θράκης από τον οθωμανικό στρατό ή εκδηλώσεων υπέρ του Κεμάλ και του τουρκικού στρατού. Δεν υπερασπίστηκαν την ΑΟΖ της Κύπρου από τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις της Τουρκίας. Ανέχθηκαν και ανέχονται τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και πολλά άλλα, «ων ουκ έστιν αριθμός».

Ακόμα και σήμερα, το Barbaros έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ χθες τα ξημερώματα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης ασθενούς από εμπορικό πλοίο σημαίας Μάλτας στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από Λέσβο και Χίο.

Οι μόνες πράξεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης και όλη η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι φιλοτουρκικές. Άνοιξαν το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα (και μάλιστα δηλώνουν περήφανοι γι’ αυτό), προωθώντας την ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Επέτρεψαν την χορήγηση πακτωλού δισεκατομμυρίων στην Τουρκία, δήθεν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Συναίνεσαν στην συμμετοχή της Τουρκίας σε αναπτυξιακά-επενδυτικά προγράμματα της ΕΕ ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Εξακολουθούν να επιτρέπουν την πώληση καίριων οπλικών συστημάτων από κράτη μελη της ΕΕ (Γερμανία, Ισπανία κλπ.) στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Υποστηρίζουν την επιβολή διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, πράγμα που θα είναι η καταστροφή για τον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου.

Στο τέλος της χθεσινής επίσκεψής του στην Άγκυρα, ο Δένδιας είχε το θράσος να προσκαλέσει τον Τούρκο ΥπΕξ Τσαβούσογλου για νέα συνάντηση σε λίγο καιρό στην Αθήνα. Για ποιο λόγο άραγε; Για να προωθήσει περαιτέρω τις αστήρικτες διεκδικήσεις σε βάρος της Πατρίδος μας;

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα και η αληθινή διάσταση των πραγμάτων και όχι εκείνη που τα αργυρώνητα (βλ. λίστες Πέτσα και Κικίλια) ΜΜΕ της ΝΔ θέλουν να παρουσιάζουν.

ΜΟΝΗ ελπίδα για Εθνική Διακυβέρνηση της χώρας, διαφύλαξη των ελληνικών δικαίων και δημιουργία μίας Ελλάδος πανίσχυρης, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και το Εθνικό Κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, που διαθέτουν ολοκληρωμένη πρόταση για άσκηση Εξωτερικής πολιτικής και κυρίως, τη βούληση για να την εφαρμόσουν.

Ζήτω η Ελλάς, κάτω η προδοτική πολιτική του κατευνασμού!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης