Μητσοτάκη, ξέρεις εσύ…

Έλληνες  02/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ιωάννης Μαλανδρής,

Απόστρατος Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων,

Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου τομέα Αθηνών

Το σύνθημα του τίτλου είναι η τελευταία έκδοση ενός συνθήματος που ξεκίνησε πιο ερωτικά για να καταλήξει στην τελική, πιο εκλαϊκευμένη του μορφή.

Δεν αποτελεί όνειδος για την αντιπολίτευση (δεν το εφηύρε, αλλά το ανέδειξε) αρκεί να θυμηθούμε το αντίστοιχο Νεοδημοκρατικό «έρχονται πίτσες», πριν τις εκλογές του 2019.

Αποτελεί όμως όνειδο για τα 2 κόμματα εξουσίας, που η συνθηματολογία τους έχει ξεπεράσει το βόθρο των γηπεδικών συνθημάτων. Sex, Drugs and Rock & Roll στην πολιτική ζωή.

Τέσσερα είναι τα βασικά ερωτήματα:

1.  Όντως ο Μητσοτάκης κάνει αυτό που…ξέρει;

Δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει. Όμως αν ήμουν ο Μητσοτάκης θα αναρωτιόμουν πώς γίνεται ένα τέτοιο σύνθημα να ακούγεται παντού, σαν τα παλιά καλά κλισέ των Δέκα Μικρών Μήτσων. Στην τηλεόραση, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (πάρτυ γίνεται στο Twitter και το Facebook), στα σχολεία και τα Πανεπιστήμιο, στις λαϊκές αγορές, στα γήπεδα, στα καφενεία, στους εργασιακούς χώρους, σε συναυλίες, στα νοσοκομεία, στις φωτιές και στις χιονοπτώσεις. Θραύση κάνει στις ηλικίες 14 εώς 20+, viral έγινε στους 30 με 40, ενώ στους 40+ ακόμα επιβιώνει στην αρχική του μορφή «Μητσοτάκη, γ@…..έ@ι».

2.  Όντως ο Μητσοτάκης το ξέρει;

Εδώ είναι σίγουρο πως χαμπάρι δεν έχει πάρει. Είναι επίσης σίγουρο πως οι αυλοκόλακες, που έχει μαζέψει γύρω του, δεν του το λένε. Εξάλλου, πότε και πώς να του το πούνε; Τον βλέπουν; Όλο ταξιδάκια είναι, δικαιολογώντας επάξια το άλλο παρατσούκλι που του έχουν προσάψει, με μεγάλη μάλιστα δημοφιλία, αυτό του “Happy Traveler”.

Επιπρόσθετα, δεν ξέρει πόσο επικίνδυνο είναι να συνεχίζει να νομίζει ότι είναι κυρίαρχος στον πολιτικό στίβο, εφόσον οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις τον βγάζουν καταλληλότερο πρωθυπουργό, την κυβέρνησή του άριστη και τη ΝΔ κυρίαρχη.

Επικίνδυνο όμως για την Ελλάδα είναι, να τον αφήσουμε να παραμείνει πρωταγωνιστής και ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων, στις προσεχείς εκλογές.

3. Έχει βάση το «Μητσοτάκη, ξέρεις εσύ»;

Εδώ θα μπορούσα κάλλιστα να αναφέρω, ότι εφόσον το έχουμε ακούσει όλοι μας, ακόμα και από στόματα ΝΔκρατών, τότε ναι, έχει ισχυρή βάση. Το ακούσαμε (και) από ΝΔκράτες την τρίτη φορά που τους έκλεισαν μέσα (lockdown), ενώ κινδύνευε η δουλειά τους με μόνιμο lockdown.

Το ακούσαμε (και) απο ΝΔκρατες που εξαναγκάστηκαν σε εμβολιασμό, παρά τη θέλησή τους, για να έχουν δικαίωμα στην εργασία, στις αγορές, στην άθληση, στη διασκέδαση.

Το ακούσαμε (και) απο ΝΔκρατες όταν άνοιξαν τους ρητροαναπροσαρμοσμένους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, όταν πήγαν στις υπεραγορές και είδαν τις ανατιμήσεις των προϊόντων στα ύψη, όταν πήγαν να βάλουν καύσιμα στα αυτοκίνητά τους.

4. Αποτελεί πλειοψηφική Δημοκρατία να εκφράζεις το «Μητσοτάκη, ξέρεις εσύ»;

Εφαρμόζοντας την απλή αναλογική (βλ. προσεχείς εκλογές), θα έλεγα ναι, καθόσον άνω του 40% του ελληνικού πληθυσμού (επί του συνόλου όσων ψηφίζουν), το είπε ή το σκέφτηκε ή συμφώνησε ή έκανε view, like και κοινοποίηση στα ΜΚΔ, τουλάχιστον μία φορά.

Τελευταίο ερώτημα. Αν το παραπάνω σύνθημα το έλεγε ή το έγραφε ο ιδρυτής του Εθνικού Κόμματος Έλληνες κ. Ηλίας Κασιδιάρης, τι φαντάζεστε ότι θα συνέβαινε; Σας λύνω την απορία.

Την αμέσως επόμενη στιγμή, θα γίνονταν εκτενή ρεπορτάζ στα ΜΜΕ καταδικάζοντας την αντιδημοκρατική και ακροδεξιά συμπεριφορά του «καταδικασμένου» Κασιδιάρη και θα απαιτούσαν κραυγάζοντας την ολοκληρωτική του φίμωση. Να σας υπενθυμίσω ότι, για τη φράση του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ο κ. Κασιδιάρης δέχτηκε κλιμάκιο της Εισαγγελίας φυλακών, που έκαναν άνω κάτω το κελί του ψάχνοντας για παράνομα – παράτυπα είδη και του απαγορεύτηκε κάθε μορφής επικοινωνία με τον κόσμο εκτός φυλακής.

Τελικά ποια είναι η αίσθηση σου εσένα που με διαβάζεις (με τόση υπομονή). Είναι άδικο το σύνθημα για τον Μητσοτάκη; Είναι υπερβολικό; Αποτελεί ισοπεδωτική κριτική για τον χαρακτήρα και τα πεπραγμένα του ως ΠΘ; Ή είναι μια φυσιολογική αντίδραση ενός λαού που βρίσκεται σε απόγνωση και αγανάκτηση, λόγω αδυναμίας διαχείρισης της καθημερινότητας;

Όπως και να έχει, την απορία μου θα την εκφράσω. Θα παραμείνουμε στο σύνθημα ή είναι καιρός στις προσεχείς εκλογές να το κάνουμε πράξη;

https://www.elkosmos.gr/mitsotaki-xereis/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης