Μπίλλη σε Αγοραστό: Τι έγιναν τα 143 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρική προστασία που θα θωράκιζε τη Θεσσαλία από τα καιρικά φαινόμενα;

Έλληνες  12/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας,

Προς την κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει για μία άλλη φορά την εικόνα μιας ανοχύρωτης Περιφέρειας με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετούς Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Καρδίτσας αλλά και της Μαγνησίας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης».

Δεκαέξι μήνες από το πέρασμα του καταστροφικού μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ», περιουσίες, υποδομές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καταστρέφονται, ζωές κινδυνεύουν ενώ οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι παραμένουν ευάλωτοι και αβοήθητοι - εκτοπισμένοι πολλές φορές από τις οικίες τους ή χωρίς ρεύμα και νερό- όχι μόνο από τα στοιχεία της φύσης αλλά από τις καθυστερήσεις, αβλεψίες και την ανακολουθία έργων και πράξεων της κεντρικής εξουσίας.

Στο απλοϊκό ερώτημα γιατί πάλι η Θεσσαλία δίνει αυτήν την εικόνα και συγκεκριμένα ο πολύπαθος Δήμος Φαρσάλων, αλλά και οι Δήμοι Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς \, η Καρδίτσα και το Πήλιο, γιατί να αναφερόμαστε πάλι σε ελλείψεις και καθυστερήσεις του κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας, στέλεχος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του κ. Ηλία Κασιδιάρη ερωτώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

  • Γιατί «πνίγηκε» πάλι η Θεσσαλία;
  • Γιατί οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται κάνουν λόγο για απουσία κράτους;
  • Τι απέγιναν τα 143 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία από τον «Ιανό»;

Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύσεις σε όλα τα έγκριτα ΜΜΕ, η σύμβαση για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟ» υπεγράφη στις 21 Αυγούστου 2021 μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, εκ μέρους της κυβέρνησης και της ΤΕΡΝΑ.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο με ημερομηνία 10/05/2021 που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ( με τίτλο «Αποκατάσταση των ζημιών…») και η σύμβαση αυτή είχε χαρακτηρισθεί και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη ως “εξαιρετικά σημαντική για την αποκατάσταση των ζημιών.

Στην σύμβαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «το έργο έχει ως στόχο την αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας απορροής όμβριων κτλ. που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου του 2020.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο με έκπτωση 6% , ο διαγωνισμός  «έτρεξε» με fast track διαδικασίες και ότι το ίδιο το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων…

Με λίγα λόγια το έργο χρηματοδοτείται, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο, από τον Ελληνικό Λαό.

  • Ποια είναι η πορεία αυτών των έργων;
  • Ως ποιο βαθμό λειτούργησαν, εάν λειτούργησαν, εάν είχαν ολοκληρωθεί έως την κακοκαιρία «Διομήδης»;
  • Τι απέγινε η περίφημη αντιπλημμυρική προστασία που θα θωράκιζε την Θεσσαλία και ιδιαίτερα τις ήδη πληγείσες περιοχές;
  • Στα Φάρσαλα 50,000 και πλέον στρέμματα πλημμύρισαν γιατί καθυστέρησαν τα αντιπλημμυρικά έργα όπως γράφτηκε στον τύπο, η Υπέρεια Φαρσάλων εκκενώθηκε ενώ γειτονικά χωριά κινδυνεύουν. Ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό;
  • Τι ακριβώς έγινε στα παράλια του Δήμου Αγιάς; Γιατί δεν λειτούργησαν τα πολυδιαφημιζόμενα έργα του Δημάρχου Αγιάς; Θα δώσει ο Δήμαρχος Αγιάς εξηγήσεις για τις βιβλικές εικόνες και τις καταστροφές στον Αγιόκαμπο;
  • Πόσα χρήματα διέθεσε και διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας από δικούς της πόρους;

Η ερώτηση διατυπώνεται επειδή σε συγκεκριμένες ερωτήσεις προς τον κ. Περιφερειάρχη κατά την διάρκεια προηγούμενων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για την πορεία των έργων (π.χ. για τα έργα στην Καρδίτσα) η απάντηση παρέπεμπε στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ…

Ζητείται από την κυρία Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να παρουσιαστούν στην αμέσως επόμενη Συνεδρίαση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει το έργο έναντι του ποσού των 143 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν τις πρέπουσες εξηγήσεις.

Αυτό είναι το ηθικό και το δίκαιο στο οποίο καλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης, οι Δήμαρχοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς να πράξουν επειδή δεν είναι ανεκτό πλέον να εμπαίζεται ο Θεσσαλικός Λαός και να υποτιμάται η νοημοσύνη του.

Μαρία Μπίλλη

B.A.  (Hons)

Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας

Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης