Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Πάλι ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα

Έλληνες  01/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιάννης Δημητροκάλλης

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα δουν μία νέα οικονομική επιβάρυνση από 3% έως 15,6% στους λογαριασμούς τους από την 1η Αυγούστου.

Μετά τους προμηθευτές που ενεργοποίησαν τις ρήτρες χονδρεμπορικής τιμής εξαιτίας της έκρηξης του κόστους ενέργειας, τη σκυτάλη παίρνουν και οι διαχειριστές δικτύων.

Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε τις χρεώσεις χρήσης του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που πρότεινε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και αφορούν στο 2021.

Τα συγκεκριμένα τιμολόγια ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων χρεώσεων των λογαριασμών και καθορίζονται από τη ΡΑΕ λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα που χρειάζεται ο Διαχειριστής για τη λειτουργία των γραμμών και σταθμών υψηλής και υπερυψηλής τάσης αλλά και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Έτσι ονειρεύονται την «ανάπτυξη» στη Νέα Δημοκρατία; Επιβαρύνοντας και άλλο, τους ήδη επιβαρυμένους, καταναλωτές; Τί θα γίνει με τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα; Θα τους τα καλύψει ο Άδωνις, ο Βορίδης και ο Χατζηδάκης; Ειδικά ο τελευταίος, απ’ όποιο υπουργείο κι αν πέρασε τα διέλυσε όλα. Όλα και χωρίς υπερβολή! Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει ως κόμμα. Τέλος, να πληρώσει όλα τα σπασμένα. Έως πότε θα φορτώνει τα σπασμένα στον ελληνικό λαό, στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Τελικά η πολιτική κάθαρση, η οποία κατέχει ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι πιο επίκαιρη και σημαντική από ποτέ! Μαζευτείτε, γιατί ο λαός είναι στα όριά του. Μαζέψτε και τους φίλους σας στις… «Ανεξάρτητες» Αρχές!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης