Ξεσηκωμός: Στο δρόμο οι αγρότες στη Θήβα και στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Έλληνες  09/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει και αναλύει ο συναγωνιστής Χρήστος Μουλάς, ιδρυτικό στέλεχος των ΕΛΛΗΝΩΝ, πρόεδρος σωματείου λαϊκών αγορών και μέλος της ομοσπονδίας των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών

Έξω από την ΔΕΗ Θηβών συγκεντρώθηκαν χθες Θηβαίοι αγρότες διαμαρτυρόμενοι με εντονότατο τρόπο για την εξωφρενική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Αγωνιζόμενοι για όλη την Ελληνική κοινωνία και ζητώντας φθηνό ρεύμα για όλους!

Οι  ΕΛΛΗΝΕΣ του κινήματος που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν θα μπορούσαν να ήταν απόντες από έναν αγώνα που αφορά τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και μπροστάρηδες οι συναγωνιστές Παναγιώτης Χρήστου και Νίκος Τούτουζας αντιλαμβανόμενοι την ευθύνη μας στις επερχόμενες γενεές, κρατούν ψηλά την σημαία του αγώνα.

Από το έτος 1960 έως το 2007 υπήρχε ειδικό καθεστώς για τους Έλληνες αγρότες, που έως τότε πλήρωναν την ΔΕΗ με ελάχιστο κέρδος. Από το 2007 άρχισε το ρεύμα να χάνει τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Εμπλουτίζοντας οι υπεύθυνοι τους λογαριασμούς με φόρους υπέρ ρύπων, υπέρ άνθρακα, υπέρ ΔΕΔΥΕ, υπέρ ΑΔΜΥΕ,  υπέρ καλωδίων νησιών.

Από το έτος 2010 άρχισαν οι κυβερνήσεις πρώτα Σαμαρά και έπειτα Τσίπρα να χρησιμοποιούν ως άλλοθι την τρόικα και τα μνημόνια, επαναλαμβάνοντας στους αγρότες να κάνουν υπομονή επειδή δίνουν λογαριασμό στους ξένους. Και ερχόμαστε στο σήμερα που ο λογαριασμός που έχουμε στα χέρια μας, μηνός Οκτωβρίου τριών χιλιάδων ευρώ, μηνιαίως σε ρεύμα,  επιβαρύνεται με 5200 ευρώ λοιπά και 10.500 ευρώ ρήτρα αναπροσαρμογής!!!

Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι το νέο φρούτο που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες μας, όπως και όλα τα νοικοκυριά της πατρίδας μας.

Λογαριασμός μηνός Νοέμβρη 3.000 + 5.000 διάφορα συν 11,000 ρήτρα αναπροσαρμογής!!!

Η κυβέρνηση είπε θα πριμοδοτήσει με 80% έναν μήνα 50% τους υπόλοιπους όσον αφορά όμως μόνον την ρήτρα αναπροσαρμογής (και αυτή στα λόγια ακόμα επειδή καμιά φορά οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις με δικαιολογία τις ξένες παρεμβάσεις και τα μνημόνια).

Έχουμε πολλά παραδείγματα όπως λογαριασμό από γεώτρηση ρεύμα 160 ευρώ διάφορα 280 ευρώ ρήτρα αναπροσαρμογής 797 ευρώ,  σύνολο: 1.237 (!!!) ευρώ...

Η επιβίωση των αγροτών μας, όπως και όλων των νοικοκυριών της μεσαίας και χαμηλότερης τάξης προβλέπεται δυσοίωνη.

Οι  ΕΛΛΗΝΕΣ δεν προτιθέμεθα να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Θα αφυπνίσουμε τον ελληνικό λαό, ώστε να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που του επιφυλάσσουν οι ξένοι παράγοντες και οι ντόπιοι υπηρέτες τους.

Με απτά  παραδείγματα το απλό λίπασμα που από 27 ευρώ τα 40 kg έφτασε 40 ευρώ με πρόβλεψη τριπλασιασμού της τιμής του.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ώστε να ξεσηκώσουμε κάθε Έλληνα πατριώτη...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης