Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» γράφουν ιστορία!

Έλληνες  09/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Έθνος μας, διαχρονικά υπήρξε ο φωτοδότης και ο θεμελιωτής του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι Έλληνες, έχουμε προσφέρει στην ανθρωπότητα πλήθος προσωπικοτήτων και γεγονότων που μνημονεύονται ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει ούτε μια γλώσσα στον κόσμο που να μην περιέχει τουλάχιστον μια Ελληνική λέξη ενώ σε επιστήμες όπως η ιατρική και η αστρονομία το Ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί πλήρως. Σε πολλές περιπτώσεις δε, η τόλμη, η αρετή και η αντρεία είναι συνώνυμα του Ελληνικού τρόπου ζωής, σκέψης και αντίληψης.

Δυστυχώς, το σύγχρονο Ελλαδικό Κράτος έχει απεμπολήσει προ πολλού την νοητική σύνδεση μεταξύ ημών και των προγόνων μας. Είναι αυτό το χάσμα που μάταια κάποιοι λίγοι και ρομαντικοί προσπαθούν τόσα χρόνια να γεφυρώσουν. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Ίσως η φλόγα, μια σπίθα. Ίσως η μαζικότητα. Το πάθος για ένα καλύτερο αύριο. Για τις νέες γενιές Ελλήνων που θα έρθουν.

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του παρελθόντος, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον το κίνημα των ΕΛΛΗΝΩΝ χαράζει πορεία. Όλοι εμείς, που στηρίξαμε από την αρχή αυτή την προσπάθεια γνωρίζαμε τις αντικειμενικές δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο να δημιουργείς κάτι από το μηδέν. Και όμως, μετά από σχεδόν ένα χρόνο ύπαρξης και με τον οραματιστή και εμπνευστή μας Ηλία Κασιδιάρη παράνομα κρατούμενο 7 μήνες το μόνο που μπορούμε να νιώσουμε είναι συγκίνηση και περηφάνια.

Συγκίνηση γιατί ο κόσμος αρχίζει και αντιλαμβάνεται επιτέλους ότι δεν υπάρχει το δίλημμα δεξιάς ή αριστεράς αλλά Εθνικισμός ή Διεθνισμός.

Και Περηφάνια γιατί στα δύσκολα δεν λιγοψυχήσαμε, αλλά ενωμένοι και μονιασμένοι, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για την πατρίδα. Αυτό βεβαίως είναι μόνο η αρχή.

Για εμάς η πολιτική δεν είναι τρόπος νεοπλουτισμού ή μωροφιλοδοξίας, για αυτό και διαχωρίζουμε την θέση μας από τα συστημικά κόμματα. Για εμάς πολιτική σημαίνει πραγματική αλλαγή. Όχι με βαρύγδουπα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με μεθοδικότητα, ειλικρίνεια και κυρίως, ενεργητικότητα.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» στηρίζονται στον εθελοντισμό. Οι ομάδες εργασίας του κινήματος, εργάστηκαν αδιάκοπα όλον αυτό το καιρό για να προσφέρουν στους Συμπατριώτες μας μια πραγματική διέξοδο από τον μαρασμό στον οποίον έχουν περιέλθει, με την σύνταξη ενός πρωτοποριακού, καινοτόμου και υλοποιήσιμου κυβερνητικού προγράμματος. Παράλληλα, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Έλληνα που είχε ανάγκη, κάνοντας πλήθος δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και ενημερωτικές εκστρατείες πόρτα-πόρτα (όντας αποκλεισμένοι από στα συστημικά ΜΜΕ) ώστε να μάθει και ο τελευταίος συμπατριώτης μας ότι πλέον, έχει επιλογή. Η αποχή, δεν είναι η λύση!

Καλούμε την νεολαία να πλαισιώσει τον αγώνα μας, να έρθει να συζητήσει μαζί μας τους προβληματισμούς της και όλοι μαζί από κοινού, να ξανά-γράψουμε ιστορία για την Ελλάδα των ονείρων μας!

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης