Οι ΕΛΛΗΝΕΣ παρόντες και στην Χαλκιδική για τα 200 χρόνια του ξεσηκωμού

Έλληνες  15/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

”Η φλόγα γίνηκε φωτιά”
200 Χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής


Η συμμετοχή της Χαλκιδικής στην Ελληνική επανάσταση είναι μάλλον υποτιμημένη, όχι τόσο από την ιστορία ως επιστήμη, αλλά από την αναπαραγωγή των σχολικών βιβλίων και την αποτύπωση της συλλογικής μνήμης. Στις 23 Μαρτίου του 1821, ημέρα που ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έμπαινε στην Καλαμάτα, ο Εμμανουήλ Παπάς στη Μακεδονία αποβιβαζόταν στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου με ένα φορτίο πολεμοφόδια.

Η επανάσταση ακολούθησε και ο ξεσηκωμός χιλιάδων από τα χωριά της Χαλκιδικής, την Ιερισσό, την Κασσάνδρα και τα Βασιλικά.
Φέτος, 200 χρόνια μετά από εκείνη τη Λαμπρή επέτειο της Επανάστασης του 21, η Χαλκιδική δίνει για ακόμη μία φορά το παρόν στην μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους προδότες πολιτικούς. Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης συμμετείχε αντιπροσωπεία από το εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ.

Το κίνημά μας συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που αφορούν την εθνική παλιγγενεσία, την εθνική συνείδηση και την εθνική ομοψυχία. Στις 12/9 στην Ιερισσό της Χαλκιδικής  στο “Μαύρο Αλώνι”, οι κύριοι Αστέριος Χασάπης εκπρόσωπος του Εθνικού κόμματος Έλληνες στη Χαλκιδική και ο κύριος Άγγελος Αγγελίδης περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν βροντερό παρών.

Αντάλλαξαν απόψεις με τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής και συνομίλησαν για τα προβλήματα του τόπου, τον οποίο η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει εντελώς και τον θυμάται μόνο στην προεκλογική περίοδο. Διαπίστωσαν ότι το εθνικό φρόνημα είναι υψηλό και το σημαντικότερο από όλα, ότι υπάρχει ένα μεγάλο πατριωτικό ρεύμα που θα αποτυπωθεί και στις κάλπες στο μέλλον.

Ο κόσμος δήλωσε πως η απουσία ενός Πολιτικού όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης αφήνει πάρα πολλά και δυσαναπλήρωτα κενά στην πολιτική σκηνή του τόπου. Ευχήθηκαν σύντομα την αποφυλάκισή του, δήλωσαν την στήριξή τους στον αγώνα του και ότι στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης