Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» τίμησαν τον αγώνα της ΕΟΚΑ – Το μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη

Έλληνες  01/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σαν σήμερα ξεκινά το 1955 ο μεγάλος Αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού μέσα από τις τάξεις της ΕΟΚΑ, για την αποτίναξη του Αγγλικού Ζυγού και την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 10 Νοεμβρίου 1954, ο Αρχηγός Γρίβας Διγενής είχε αποβιβαστεί στο νησί της Κύπρου μας, για να οργανώσει την αντίσταση των Ελλήνων αδερφών μας! Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» τιμήσαμε τον αγώνα των Κυπρίων αγωνιστών, με μια λιτή εκδήλωση όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, στο μνημείο της ΕΟΚΑ που βρίσκεται στο αλσύλιο «Πάρκο Σαντιάγο Χιλής», πλησίον του ξενοδοχείου ΚΑΡΑΒΕΛ στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία συναγωνιστών.

Εκ μέρους του Ηλία Κασιδιάρη, στεφάνι κατέθεσε ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχος εν αποστρατεία, Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη ομιλία για το χρονικό και τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στην Κύπρο, μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη – που ακούστηκε από τηλεβόα – προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Το μήνυμα του Ηλία Κασιδιάρη

«Σήμερα τιμούμε τη μεγάλη επέτειο της έναρξης του Εθνικού Απελευθερωτικού αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών. Τιμούμε τον Γεώργιο Γρίβα και τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον αιώνιο διπλό στόχο. Την Ελευθερία και την Ένωση. Στη φυλακή κλείστηκαν και πολλοί Κύπριοι αγωνιστές, πολλοί μαχητές και μάρτυρες της Ελευθερίας των Ελλήνων. Στέλνω αυτό το μήνυμα από τη φυλακή και σας ζητώ, όλοι μαζί, να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του Έθνους, ενωμένοι στον αγώνα για την αιώνια Ελλάδα».

Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε και στην Κύπρο από τον συναγωνιστή Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο. Το συγκεκριμένο μνημείο του Γρίβα, βρίσκεται στη Χλώρακα, στο σημείο που αποβιβάστηκε ο Γρίβας, λίγο πριν ξεκινήσει τον απελευθερωτικό αγώνα εναντίoν των Άγγλων. Επιβλητικός και ευθυτενής, στέκει αγέρωχος έχοντας πίσω τη θάλασσα και μπροστά του έναν αγώνα ενάντια στους Άγγλους. Ελλάς – Κύπρος – Ένωσις!

Τέλος, συμβολική κατάθεση στεφάνου έγινε και στην προτομή του Ήρωα της Κύπρου Αντώνη Ζησιμόπουλου στην Βάρκιζα, από την Ιωάννα Καραδήμα. Μια προτομή ξεχασμένη απ’ όλους, όχι όμως από εμάς. Η προτομή βρίσκεται στον Ιερό Ναό «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» και ευτυχώς, γιατί χάρη στην φροντίδα του Ιερέα και των πιστών βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Για την Ελευθερία της Κύπρου έχουν χυθεί τόνοι αίματος και σε πολλές περιόδους της ιστορίας. Εμείς, σήμερα κρατάμε ζωντανή τη μνήμη αλλά και τη φλόγα για την Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα! Όρκος απαράβατος!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης