Ο Γεώργιος Γρίβας σύμβολο τιμής και ανδρείας!

Έλληνες  03/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χθες στο κυπριακό κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε ψήφισμα το οποίο κατάθεσε το ΑΚΕΛ για τη Δημοκρατική Αντίσταση, με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών Αντίστασης.

Στο ψήφισμα γίνεται ρητή αναφορά στο ρόλο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ως ανάξιος κάθε είδους τιμής από την πατρίδα.

Με 23 ψήφους υπέρ (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Κίνημα Οικολόγων) και 15 κατά (ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους) 

Το 1959 η Βουλή των Ελλήνων ανακηρύσσει ομοφώνως τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ "Άξιο τέκνο της Πατρίδας". Το 1974 στο Κυπριακό Κοινοβούλιο τον ανακήρυξε επίσης με τον ίδιο τίτλο.

Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής ήταν και θα είναι άξιος τιμής. Χιλιάδες Έλληνες στο έπος του ένδοξου αγώνα της ΕΟΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες του, πέτυχαν να κατατροπώσουν τον αγγλικό ζυγό. 

Οι ανθέλληνες για άλλη μια φορά έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο με αυτό το άθλιο ψήφισμα. Για κακή τους τύχη όμως μέχρι και σήμερα ο Αρχηγός Διγενής υπάρχει στις καρδιές μας και στην μνήμη μας.

Για όλους εμάς στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Γεώργιος Γρίβας αποτελεί φάρο αντίστασης και πρότυπο αγωνιστή για την Ελευθερία. Συνεχίζουμε το όραμα του για την μοναδική λύση: Την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα!

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερός μου πονοκέφαλος, ήτο οι κομμουνιστές.»

Ο ΓΡΙΒΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ! 


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης