Ο Ζάεφ εκθέτει Μητσοτάκη - Δένδια: «Η Ποδοσφαιρική μας Ομοσπονδία χρηματοδοτείται από το κράτος»

Έλληνες  25/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε αποκαλυπτικές δηλώσεις προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός του σκοπιανού κρατιδίου Ζόραν Ζάεφ.

Αναφερόμενος στο επίμαχο ζήτημα της ονομασίας με την οποία μετέχει η Εθνική τους Ομάδα Ποδοσφαίρου στο Euro 2021,  o Ζάεφ είπε ότι η Εθνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας, δεν είναι «ιδιωτική οντότητα μη χρηματοδοτούμενη από το κράτος», αλλά αντιθέτως λαμβάνει επιχορήγηση από το κράτος των Σκοπίων και συγκεκριμένα τον περασμένο Ιανουάριο έλαβε επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων!

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικότερα τους Υπουργούς Δένδια και Αυγενάκη, οι οποίοι σε σχετικές επιστολές που είχαν στείλει τις τελευταίες εβδομάδες, αναμασούσαν το αρχικό επιχείρημα των Σκοπιανών περί «ιδιωτικού φορέα που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος» και μιλούσαν για παραβίαση του «πνεύματος αλλά όχι του γράμματος» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για ένα τόσο  κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή η παράλειψή της να ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα αν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία των Σκοπιανών λάμβανε κρατική χρηματοδότηση, είναι ασυγχώρητη και καταδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας την οποία εδώ και χρόνια διαπράττει σε βάρος της Μακεδονίας μας.

Η παράλειψη αυτή, την οποία εμείς θεωρούμε ότι συνειδητά η Κυβέρνηση έκανε, διευκόλυνε τους Σκοπιανούς να παραβιάσουν πληθώρα διεθνών κανόνων σχετικά με τις αθλητικές διοργανώσεις και να συμμετέχουν στο Euro με φανέλες που έγραφαν το ακρωνύμιο FFM, δηλαδή Football Federation Macedonia.

Εμείς λέμε το αυτονόητο: Καμία χρήση του Ιερού Ονόματος της Μακεδονίας μας. Ούτε σκέτο ούτε «Βόρεια». Το όνομα της χώρας τους είναι Βαρντάρσκα!

Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απόλυτα εφικτή βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα εθνικά επιβεβλημένη!  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης