Πλεύρης: «Άρση απέλασης για τους λαθρομετανάστες που εμβολιάζονται» – Απάντηση από κάτοικο του κέντρου των Αθηνών

Έλληνες  27/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είστε αλλοδαπός και έχετε μπει παράνομα στην Ελλάδα, ως είθισται; Τότε εάν δηλώσετε ότι θέλετε να κάνετε το εμβόλιο δεν κινείται καμία διαδικασία απέλασης! Αυτό είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως εάν οι αλλοδαποί που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα (φυσικά δεν χρησιμοποίησε τον όρο παράνομα αλλά το παράτυπα) και δηλώνοντας  ότι θέλουν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, τότε θα αναστέλλεται κάθε διαδικασία απέλασης και θα τους χορηγείται και προσωρινό ΑΜΚΑ.

Φυσικά στη συνέχεια έσπευσε να δηλώσει ότι αυτό δεν συνιστά γενική οδηγία ότι δεν θα απελαθούν ποτέ. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα τους χορηγείται «προσωρινός ΑΜΚΑ για την διαδικασία του εμβολιασμού και θα ισχύει άρση εφαρμογή μέτρων απέλασης για την στιγμή της άφιξης τους σε εμβολιαστικό κέντρο, όχι γενικώς άρση των μέτρων απέλασης τους, εφόσον επιλέξουν να εμβολιαστούν». Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η προσωρινή άρση της απέλασης στην Ελλάδα συνιστά μόνιμη άρση απέλασης. Σε μια χώρα που δεν πραγματοποιεί απελάσεις έτσι και αλλιώς (υπάρχουν περί τους 3.000 αλλοδαπούς που έχουν κριθεί για απέλαση και κανείς δεν έχει φύγει από τη χώρα) οι δηλώσεις Πλεύρη ισοδυναμούν με γενική πρόσκληση στην Ελλάδα: Ελάτε, εμβολιαστείτε και εγκατασταθείτε μόνιμα. Δυστυχώς η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

«Γελοία η δήλωση Πλεύρη»

Άμεση ήταν η απάντηση από κάτοικο του κέντρου των Αθηνών, ο οποίος με ένα κείμενο απάντησε για όσα ζούμε τα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Ολόκληρη η ανάρτησή του: «Βγαίνει ο Πλεύρης το πρωί στον ΑΝΤ1 και μας λέει: "Σε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο που κατεβάζει το υπουργείο υγείας έχουμε μια συγκεκριμένη ρύθμιση για αυτούς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα (ο Θανασάκης ούτε που τόλμησε να αρθρώσει τη λέξη λαθρομετανάστες). Τους δίνουμε τη δυνατότητα να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ αποκλειστικά και μόνον για τον εμβολιασμό και μάλιστα εάν πάνε να εμβολιαστούν, την ημέρα που θα πάνε να εμβολιαστούν, δεν θα εκτελεστούν σε βάρος τους μέτρα απέλασης. Μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το γεγονός, ότι υπάρχει κι ένας πληθυσμός που βρίσκεται παράνομα στη χώρα και δεν έχει καταγραφεί, αλλά ο ίδιος κινδυνεύει και μπορεί να γίνει παράγοντας κινδύνου ως προς την μετάδοση της νόσου".

Είναι προφανές ότι:

1. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, πώς η Πολιτεία δεν γνωρίζει πόσοι λαθρομετανάστες βρίσκονται στη χώρα (το δήλωσε ο ίδιος, όπως το έχει δηλώσει στο παρελθόν και ο Μηταράκης).

2. Για να θέλουν να περάσουν τέτοια πρόβλεψη, είναι σίγουρο πως πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό...

3. Η πρόβλεψη είναι γελοία... Κάποιος που δεν έχει καταγραφεί και δεν ξέρουν που βρίσκεται, δεν πρόκειται να πάει να εμβολιαστεί...

4. Δεν φαίνεται να τους προβληματίζει καθόλου αυτό καθαυτό το γεγονός, ότι υπάρχει ένας μεγάλος πληθυσμός που βρίσκεται παράνομα στη χώρα...

5. Όταν φωνάζαμε για τον κίνδυνο διάδοσης από τους λαθρομετανάστες σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, κάποιοι έβγαιναν και μας χαρακτήριζαν (ως συνήθως) ή σφύριζαν αδιάφορα...

6. Εάν πράγματι τους προβλημάτιζε ο αριθμός των λαθρομεταναστών, ακόμη και σε σχέση με τη διάδοση του ιού, θα είχαν ξεκινήσει σε πρώτη φάση μεγάλες επιχειρήσεις "σκούπα" για την σύλληψη και τον περιορισμό τους...

7. Είναι γελοία από μόνη της η πρόθεση να αφήσουν τους λαθρομετανάστες μετά τον εμβολιασμό τους ξανά ελεύθερους...

Τους λαθρομετανάστες Θανασάκη τους συλλαμβάνεις, τους εμβολιάζεις αν θες και τους απελαύνεις πάραυτα... Αλλά ξέχασα... Μην μας πουν και ρατσιστές... Ε, Θανασάκη;;;».

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης