Ποιοι επωφελούνται από τα lockdown και τα μέτρα για την «κλιματική κρίση»;

Έλληνες  28/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ευστάθιος Δαφνομήλης

Με ένα χθεσινό του άρθρο, η ναυαρχίδα του ΔΟΜ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη), το in.gr, επιβεβαιώνει ταυτόχρονα ΚΑΙ το Great Reset αλλά ΚΑΙ το γεγονός πως η "κλιματική αλλαγή" είναι ένας μοχλός πίεσης μόνο για τις φτωχότερες μάζες πληθυσμού του προηγμένου κόσμου.

Έτσι, ενημερωνόμαστε πως, όσο κατά τη διάρκεια των διαδοχικών lockdown έκλειναν μικροεπιχειρήσεις και έμεναν άνεργοι πολλοί άνθρωποι, σημειώθηκε "έκρηξη πλούτου" με τους πλούσιους του κόσμου να γίνονται πιο πλούσιοι.

Αποτέλεσμα της αύξησης του πλούτου στους πλούσιους και σε συνδυασμό με τα προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις, ήταν να ξεκινήσουν να αγοράζουν ιδιωτικά τζετ αεροπλάνα για να ταξιδεύουν γρηγορότερα και με μεγαλύτερη άνεση στους προορισμούς τους.

Οι πτήσεις ιδιωτικών τζετ στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 20% ενώ στην Αμερική κατά 40% ξεπερνώντας τα επίπεδα ευμάρειας που υπήρχαν προ της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Αποτέλεσμα οι τιμές των τζετ να εκτιναχθούν κατά 20 έως 30% επάνω λόγω αυξημένης ζήτησης. Εμπόδισε άραγε αυτό τους πλούσιους από το να αγοράσουν; Όχι. Το άρθρο μας ενημερώνει πως η διαθεσιμότητα σε νέα τζετ καλύπτει μόνο το 3% της αγοράς. Δηλαδή η αγορά ζητάει 1000 αεροσκάφη και οι αντιπροσωπείες διαθέτουν μόνο 30.

Οι νεοεισαχθέντες στην αγορά των τζετ είναι 30% από τους συνολικός ιδιοκτήτες. Αντιλαμβάνεστε για τι αύξηση μιλάμε. Όμως και οι ενοικιαστές ιδιωτικών αεροσκαφών αυξήθηκαν. Κατά 50% για την ακρίβεια! Οπότε φανταστείτε οι εταιρείες ενοικίασης πόσο απελπισμένα ψάχνουν να αγοράσουν επιπλέον αεροσκάφη για να καλύψουν τη ζήτηση...

Το άρθρο αναφέρει πως μόνο οι πλούσιοι της Αμερικής (όσοι δηλαδή ανήκουν στην λίστα των δισεκατομμυριούχων), έγιναν κατά 62% πλουσιότεροι με συνολικά κέρδη 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα.

Τι αντίκτυπο έχει αυτό στο περιβάλλον;

Η TransportEnvironment.org εκτιμά πως τα ιδιωτικά τζετ σε σχέση με τα εμπορικά των κοινών αερογραμμών ρυπαίνουν από 5 έως 14 φορές περισσότερο ανά επιβάτη. Και αυτοί οι επιβάτες (των ιδιωτικών) αυξάνονται, ενώ πλέον το CO² που εκπέμπεται από τα ιδιωτικά πλέον έχει ξεπεράσει τον όγκο εκπομπής των "δημοσίων".

Βεβαίως κανείς δεν έχει το θάρρος ή την ισχύ να απαγορεύσει, να φορολογήσει ή να περικόψει τα ιδιωτικά τζετ, αποδεικνύοντας πως οι λεγόμενες "πράσινες πολιτικές" αφορούν τους απλούς πολίτες και όχι την κάστα των δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι επωφελούνται ΚΑΙ από την κρίση της πανδημίας (great reset) ΚΑΙ από τα "οικολογικά" μέτρα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης