Ποιος θα πάρει την ευθύνη;

Έλληνες  03/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πλήθος άρθρων, αναλύσεων και ατέλειωτες ώρες συζητήσεων για το θέμα που μονοπωλεί τους τελευταίους μήνες την επικαιρότητα. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Δεν είναι μόνο το θέμα της αντισυνταγματικότητας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που παραβιάζονται, αλλά η ωμή (άμεσα ή έμμεσα) παρέμβαση στην προσωπική ζωή των πολιτών. Όταν η κεντρική εξουσία σε εξαναγκάζει να εμβολιαστείς, αλλά ταυτόχρονα έχει θεσπίσει το ακαταδίωκτο για την επιτροπή λοιμωξιολόγων και των εταιριών παρασκευής τους, τότε είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες.

Ένα άλλο θέμα είναι επίσης το γεγονός ότι, εντέχνως και σκοπίμως τα συστημικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τους σκεπτικιστές ως αντι-εμβολιαστές με προφανή σκοπό την κατατρομοκράτηση των πολιτών αλλά και την σπορά της διχόνοιας ανάμεσά τους. Επανηλλειμένως το κίνημά μας έχει τονίσει ότι ο "εχθρός" δεν είναι το εμβόλιο, αλλά η επιβολή του. Προέχει η ενότητα των Ελλήνων, ο διάλογος και η αλήθεια.

Είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχει επιβολή ιατρικής πράξης και το ακόμα πιο παράδοξο αυτή να γίνεται μαζικά στον ενήλικο πληθυσμό ενώ στο κάδρο να έχουν μπει πλέον και τα παιδιά.

Για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ο εμβολιασμός είναι μια πράξη καθαρά προσωπική. Θέση μας είναι, ότι κάθε πολίτης είναι οργανικά, συναισθηματικά και κοινωνικά μια ξεχωριστή οντότητα, με ξεχωριστές ανάγκες. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε έναν 85χρονο συμπατριώτη μας με υποκείμενα νοσήματα με έναν υγιή έφηβο 13 ετών. Είναι ανήθικο, παράλογο και αντιεπιστημονικό.

Κάθε περίπτωση -ιατρικά- είναι μοναδική και έτσι θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση για τα συν και τα πλην της επιλογής τους, ενώ θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ αντισωμάτων καθώς και σε γενικές εξετάσεις, πριν αλλά και μετά τον εμβολιασμό τους. Πόσοι το έχουν κάνει αυτό;

Ποιοι θα πάρουν την ευθύνη για τυχόν σοβαρές παρενέργειες; Είναι υποχρέωση των Ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία καθώς και των πολιτών, να αναφέρουν τυχόν δυνητικές παρενέργειες από τα εμβόλια στην φόρμα Κίτρινης Κάρτας του Ε.Ο.Φ. καθώς μόνο έτσι το κοινωνικό σύνολο θα έχει την πλήρη εικόνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιλογή του εμβολιασμού είναι μια πράξη που θα μας ακολουθεί για όλη μας την ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό όλων μας.

Γιώργος Μανούσος


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης