Προνοητικότητα: Μηδέν, Λογική: Μηδέν 

Έλληνες  28/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Και να που βρέθηκαν και άλλα θέματα να ασχολούνται τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης πέραν της τρομοκράτησης και του διχασμού, με αφορμή τον κορωνοϊό: Το Ουκρανικό, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Και ένα παράξενο πράγμα! Όλα αυτά η κυβέρνηση τα έχει χειριστεί κατά το χειρότερο δυνατόν τρόπο και φυσικά έχει “επιτύχει” καταστροφικά αποτελέσματα για τον λαό μας. Βέβαια πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι “κατάφερε” να φέρει τον όλεθρο στην χώρα μας, όχι μόνη της, αλλά είχε την αμέριστη βοήθεια των προκατόχων της και γενικά όλου του συνονθυλεύματος των πολιτικάντηδων όλων των αποχρώσεων.  

Κανείς δεν επικροτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κανείς δεν μένει αδιάφορος με την δυστυχία που σκορπά. Μήπως όμως δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο απόλυτοι; Μήπως σε έναν πόλεμο αποκλείεται όλο το δίκιο να είναι με το μέρος της μιας πλευράς; Μήπως οι ρόλοι θύτη και θύματος δεν είναι τελείως διακριτοί; Από τη μία υπάρχει ένα ΝΑΤΟ, που ελάχιστοι κατανοούν τον ρόλο ύπαρξής του, μετά την κατάρρευση των “παραδείσων” του υπαρκτού σοσιαλισμού. Ένα ΝΑΤΟ που τα τελευταία χρόνια, βλέπαμε να σφίγγει σαν θανάσιμος βρόχος τη Ρωσία, με την ένταξη δεκατεσσάρων νέων κρατών (κυρίως του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας), παρά τα υποσχεθέντα στον Γκορμπατσόφ, κατά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Από την άλλη υπάρχει μία λίγο – πολύ αναμενόμενη αντίδραση της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός μας, συνεπικουρούμενος από Δένδια, ως ο “καλύτερος” εντολοδόχος της παγκοσμιοποίησης, έχει εκστομίσει πολύ βαριά λόγια κατά της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας και κατά της Ρωσίας γενικά. Κύριε Μητσοτάκη είναι δεδομένο ότι η Ρωσία και ο Πούτιν, θα παραμείνουν εκεί που είναι. Πως θα καταφέρετε να ανοίξετε πάλι διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, όταν στέλνετε μέχρι και όπλα στην μαριονέτα των ΗΠΑ; Ξέρετε, οι Ρώσοι (σε αντίθεση με τους Έλληνες) δεν φημίζονται για την “ασθενή μνήμη”. Θέσατε τη Ρωσία στην πλευρά των «εχθρικών χωρών». Αναλογιστήκατε τις συνέπειες; Βλέπετε ότι οι “φίλοι και σύμμαχοι” τούρκοι αρνήθηκαν να καταδικάσουν την ρωσική επίθεση ούτε έκλεισαν τα Στενά, ενώ κοροϊδεύουν και τους Ευρωπαίους ως αναποφάσιστους. Από την στιγμή που οι Δυτικοί έκλεισαν ερμητικά την πόρτα στην Μόσχα, χώρες όπως η Τουρκία, είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την Ρωσία σε όλα τα επίπεδα. Περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας θα μπορούσε να αποβεί ολέθρια για την Ελλάδα. Στο Harvard και στο Stanford, δεν διδαχτήκατε για την συμμετοχή της Ελλάδος στην Εκστρατεία της Κριμαίας; Τότε ίσως θα μαθαίνατε το βαρύ τίμημα που πληρώσαμε, που δεν ήταν άλλο από την ενίσχυση του σφαγέα Κεμάλ από τους μπολσεβίκους και την επακολουθήσασα Μικρασιατική καταστροφή. Προσέξατε κύριε Μητσοτάκη, ότι ο Sergeĭ Lavrov τις τελευταίες ημέρες αναφέρεται στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», χωρίς να χρησιμοποιεί μπροστά τη λέξη «αυτοαποκαλούμενη», όπως έκανε πάντα από το 1974; Πρέπει να σας προβληματίσει, το ότι το Ισραήλ (που τόσο φιλικές σχέσεις έχει ιδιαίτερα ο κ. Δένδιας) δεν έχει αρθρώσει ούτε λέξη για το όλο σκηνικό στην Ουκρανία. Αλλά όπως φαίνεται ούτε η εκκωφαντική σιωπή της Κίνας, σας θορυβεί. Μας έχετε καταντήσει ένα φτωχό προτεκτοράτο, που προβαίνει σε ανόητους “παλληκαρισμούς”, για να έχει την εύνοια των αφεντικών του. 

Κύριε Μητσοτάκη, κουνάτε τώρα απειλητικά το δάχτυλο στον Πούτιν και μιλάτε για «θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου, για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των κρατών». Δεν καταφέρατε να ψελλίσετε ούτε δυο λέξεις για την «εδαφική ακεραιότητα» της Κύπρου, για «την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» που συντελείται καθημερινά στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο, στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, στην Ίμβρο και Τένεδο, στις παραβιάσεις του Εθνικού μας χώρου στο Αιγαίο κλπ. “Ξεχάσατε” να  καταδικάσετε ρητά τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, επί πρωθυπουργίας του πατέρα σας. Τότε μάλιστα δημιουργήθηκε και το μόρφωμα των Σκοπίων, ενώ παράλληλα 600.000 Σέρβοι της Κράινας “δεν είχαν δικαίωμα αυτοδιάθεσης” και έπρεπε να γίνουν πρόσφυγες. Ούτε λέξη για τον επί τρίμηνο βομβαρδισμό, με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, της Σερβίας και την διάλυση όλων των υποδομών της για να “συνετιστεί” ο “απείθαρχος” Slobodan Milošević. Μάλιστα σε αυτήν την “ειρηνευτική” επιχείρηση είχαν δώσει κωδική ονομασία «Operation noble Anvil» (σ.σ. δηλαδή «Ευγενές Αμόνι», όπως ακριβώς και εσείς ονομάσατε «επιχείρηση ελευθερία» την υποχρεωτικότητα, τον διχασμό και την τρομοκρατία). Δεν μπορεί να μην θυμάστε, ότι τότε φονεύθηκαν πέντε χιλιάδες άμαχοι; Μάλιστα ήταν τότε που χρησιμοποιήθηκε ευρέως η φράση «παράπλευρες απώλειες» για να δικαιολογηθούν οι εσκεμμένοι βομβαρδισμοί αμάχων και μη στρατιωτικών στόχων. Αυτά έγιναν πρόσφατα, το 2008, επί πρωθυπουργού των Ιμίων, του τραγικού «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους». Τότε ΗΠΑ και σύμμαχοι δημιούργησαν το μόρφωμα του Κοσσόβου, που συνεχώς αποβλέπει να προσκολληθεί στην “Μεγάλη Αλβανία”. Επίσης σας “διέφυγε” να πείτε γιατί η Ελλάδα έπαψε να αναγνωρίζει την κυβέρνηση Assad στην Συρία και επικροτεί τον ISIS. Δεν σεβαστήκατε οκτώ χρόνια τώρα (από το 2014) τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων κατοίκων. Αφήσατε τους πραγματικούς νεοναζί να αλωνίζουν και να έχουν δολοφονήσει 13.000 Ρωσόφωνους. Ξέρετε, και οι Βορειοηπειρώτες και οι Κύπριοι και οι Ίμβριοι και οι Σέρβοι και οι Σύριοι και οι Ρώσοι, όλοι είναι άνθρωποι, ακριβώς όπως και οι Ουκρανοί.

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία μελών του «Τάγματος του Αζόφ». Σε αυτούς στέλνετε όπλα. Αυτούς τους νεοναζί υποστηρίζετε και κάνετε εχθρούς τους Ρώσους.

Δεν νομίζω ότι πείθετε τον Ελληνικό λαό όταν βάζετε τα ακριβοπληρωμένα φερέφωνά σας, να μιλούν, με προσποιητό δέος και βδελυγμία, για το πόσο ανησυχητικό φαινόμενο είναι αυτή η εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα. Πραγματικά ανησυχητικό φαινόμενο είναι η δική σας διακυβέρνηση και οι εγκληματικές για τον Ελληνικό λαό, αποφάσεις και ενέργειές σας.

Και μια τελευταία επισήμανση με αφορμή την Ουκρανία: Θυμηθείτε τη Ρωσία επί Γέλτσιν, στη δεκαετία του ’90. Μια χώρα παρίας, βουτηγμένη στη διαφθορά, με έναν λαό εξαθλιωμένο, χωρίς να μπορεί να αρθρώσει ούτε λόγο στα διεθνή forums. Δείτε τη ίδια χώρα επί Πούτιν. Μια υπερδύναμη. Πανίσχυρη. Με έναν λαό υπερήφανο, που ξέρει να προστατεύει τα συμφέροντά του, που ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μια άλλη τρανή απόδειξη ότι οι προσωπικότητες γράφουν την ιστορία. Ένας ακόμα λόγος να πιστεύουμε και να στηρίζουμε τον ιδρυτή του Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, Ηλία Κασιδιάρη.     

Αυτή η τραγική από κάθε άποψη κυβέρνηση σας είναι που μας έφερε την ακρίβεια. Τι περιμένατε; Έχετε καταστρέψει όλους τους κλάδους της οικονομίας, με τα αναίτια και ατελέσφορα lock-downs, περιορισμούς και απαγορεύσεις. Διαλύσατε, τουρισμό, εστίαση, εμπόριο, μεταφορές, κλπ. Σύμφωνα με ποια λογική νομίζατε εσείς και ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης ότι η οικονομία θα εκτιναχθεί;

Άφησα για το τέλος το θέμα της ενέργειας. Η κρίση της Ουκρανίας εξελίσσεται πολλούς μήνες τώρα. Η Τουρκία θα θέσει σε λειτουργία το 2023, (στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής "Δημοκρατίας") το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο). Η Γαλλία θα λειτουργήσει άλλα 5 πυρηνικά εργοστάσια. Η Γερμανία θα λειτουργήσει νέες μονάδες με άνθρακα. Η Αγγλία επίσης. Και όλοι ανεξαιρέτως έχουν φροντίσει να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε πετρέλαιο, LNG και φυσικό αέριο. Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, τι κάνατε για να εξασφαλίσετε τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας; Όχι απλώς ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ακόμα χειρότερα, εξακολουθείτε να κλείνετε και τους ελάχιστους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς (ΑΗΣ) που λειτουργούν με καύσιμο λιγνίτη.

Δεν είχαμε βέβαια καμιά ελπίδα, από μία εθνομηδενιστική κυβέρνηση να αρχίσει τις διαδικασίες για την εκμετάλλευση του τεράστιου ενεργειακού πλούτου που έχει η χώρα μας και κυρίως η θάλασσά μας («Λεκάνη του Ηροδότου» κλπ). Αυτό θα το κάνει μια γνήσια Πατριωτική Κυβέρνηση με τον Ηλία Κασιδιάρη Πρωθυπουργό. Αντιθέτως, σπεύσατε, να φανείτε το “καλό παιδί” των Γερμανών. Κλείσατε, με πανηγυρικό τρόπο μάλιστα, σχεδόν όλους τους ΑΗΣ με καύσιμο λιγνίτη. Είμαστε στις αρχές του 2022 και η Ε.Ε. είχε δώσει προθεσμία για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2024. Προφανώς δεν “φανταστήκατε” ότι με νέα απόφαση της Ε.Ε. έδωσε 4 χρόνια παράταση, και τώρα το κλείσιμο μεταφέρεται στο 2028! Δηλαδή σταματήσαμε να εκμεταλλευόμαστε τον φτηνό μας λιγνίτη, έξι χρόνια ενωρίτερα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αν δεν δοθεί νέα παράταση, που είναι πολύ πιθανόν. Ας σημειώσουμε ότι Πολωνία, Γερμανία κλπ έχουν ως έτος απολιγνιτοποίησης το 2049! Όχι, απορρίπτετε όλες τις εκκλήσεις για άνοιγμα των εργοστασίων λιγνίτη. Προτιμάτε να αγοράζετε ανεμογεννήτριες από τη Γερμανία. Προφανώς ελάχιστα σας ενδιαφέρει αν η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια αξιοποιήσιμους τόνους, που θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Σιγά μην στεναχωρηθείτε, αν παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά. Αν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εισάγουμε πάνω από το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Για άλλη μια φορά, θα φτιάξετε μια επιτροπή ″ειδικών″, που θα κρίνει ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον οι ΑΗΣ που λειτουργούν από τον καιρό του Τίτο και του Χότζα, μόνο οι δικοί μας σύγχρονοι ΑΗΣ μολύνουν.

Το θέμα βέβαια της εξαγοράς των δικαιωμάτων ρύπων CO2, είναι μια άλλη “πονεμένη” ιστορία, ενδεικτική της διαχρονικής ανικανότητας των κυβερνώντων. Το ΑΕΠ της Ελλάδος το 2014, που τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία ήταν στο 59,7% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Συνεπώς θα μπορούσαμε να μην πληρώνουμε, αφού ήταν χαμηλότερο του 60% (που προέβλεπε η σχετική οδηγία), όπως γίνεται με αλλά κράτη (Πολωνία, Τσεχία κλπ). Οι πολιτικάντηδες όμως δέχθηκαν η Ελλάδα να πληρώνει (ως μη όφειλε). Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα χρήματα του Ελληνικού λαού, αλλά μόνο να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Το κόστος εξαγοράς των ρύπων το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξευθεί. Το 2018 με κόστος 12 € ο τόνος, η ΔΕΗ κατέβαλλε 900 εκατομμύρια €. Σήμερα που το κόστος είναι πάνω από 100 € ο τόνος, αναλογιστείτε πόσα δισεκατομμύρια πληρώνουμε.  

Βέβαια το μεγάλο ζήτημα είναι ότι τώρα στηριζόμαστε στους ΑΗΣ που λειτουργούν κυρίως με "ακριβό" φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε κυρίως από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω Τουρκίας! (σ.σ. Σημειώστε τις πρόσφατες δηλώσεις του “σουλτάνου”, ότι τούρκοι και αζέροι είναι ένα έθνος σε δύο κράτη). Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Ο λιγνίτης είναι μόνο ένα τμήμα των εγκλημάτων που έχουν γίνει στο θέμα της ενέργειας στην Ελλάδα. Π.χ. δεν έχουν συντηρηθεί τα υπάρχοντα, ούτε έχουν κατασκευασθεί νέα υδροηλεκτρικά εργοστάσια (ΥΗΕ), δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα. Ας σημειωθεί ότι τα ΥΗΕ είναι από τα πλέον φιλικά στο περιβάλλον και τα πλέον αξιόπιστα, τόσο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν εργοστάσια βάσης.

Μας εμπαίζουν και μας λένε διάφορες δικαιολογίες (διεθνές ενεργειακό περιβάλλον κλπ), αντί για την αλήθεια που είναι μόνο μία: Οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή εκτοξεύτηκαν τώρα, που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η εντολοδόχος κυβέρνηση Μητσοτάκη.  

Αρκετά δεινά συσσώρευσε στον τόπο μας ο κύριος Μητσοτάκης. Όχι βέβαια ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποια καλύτερη διακυβέρνηση από όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που βρίσκονται στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση. Απλώς είναι σίγουρο ότι στην επόμενη βουλή θα είναι και η Ελπίδα του Έθνους. Θα είναι το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα ακούγεται στεντόρεια η φωνή της ψυχής μας, από τα χείλη του Ηλία Κασιδιάρη και θα χειροκροτείται από μια πολυπληθή ομάδα Ελλήνων βουλευτών. Όλα αυτά θα συμβούν υπό μία προϋπόθεση: Ότι ο Ελληνικός λαός θα ενστερνιστεί τα λόγια του Paul Valéry: «Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, είναι να ξυπνήσεις».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης