Σοκ για τα νοικοκυριά: Ακριβότερο έως 45% το πετρέλαιο θέρμανσης!

Έλληνες  17/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κύμα ακρίβειας σαρώνει την χώρα με την φιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρακολουθεί αμέριμνη και χωρίς καμία πρόθεση να αντιμετωπίσει την επερχόμενη επιβάρυνση που θα πλήξει τα ελληνικά νοικοκυριά για τις ανάγκες θέρμανσης.  

Το επιτελικό κράτος της ΝΔ περηφανεύεται πως διαχειρίστηκε με αποτελεσματικό τρόπο τις κακές συνθήκες διαβίωσης των λαθρομεταναστών στην Μόρια και στις άλλες δομές φιλοξενίας όμως κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στην κρίση που θα έρθει τον χειμώνα στα ελληνικά νοικοκυριά. 

Πανάκριβα θα πληρώσουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές, καθώς οι τιμές του έχουν εκτοξευθεί φέτος κατά σχεδόν 45%  - Στα 1,13 με 1,15 € η διάθεσή του για τα αστικά κέντρα ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά το κόστος ξεπερνά τα 1,20 ευρώ το λίτρο.

Σημειώνεται ότι, την αντίστοιχη περίοδο του 2020, η μέση τιμή διάθεσής του ήταν στα 0,798 ευρώ ανά λίτρο, κόστος που είχε διαμορφωθεί σε αυτά τα επίπεδα εξαιτίας και της «βουτιάς» που είχε προκαλέσει στις τιμές του μαύρου χρυσού η πανδημία.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως μια οικογένεια, για να βάλει 1.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης, πέρυσι πλήρωσε 798 ευρώ και φέτος θα κληθεί να καταβάλει 1.130-1.150 ευρώ στις μεγάλες πόλεις και πάνω από 1.200 ευρώ στις απομακρυσμένες περιοχές και στα νησιά.

Δηλαδή, ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί κατά 332-402 ευρώ επιπλέον, λόγω της εκτόξευσης της τιμής. Μονοκατοικία σε ορεινή περιοχή της Ελλάδας, που καταναλώνει δύο τόνους πετρέλαιο θέρμανσης, θα πληρώσει φέτος πάνω από 2.400 ευρώ, από 1.600 ευρώ πέρυσι.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης