Συνάντηση με αγρότες στη Θήβα!

Έλληνες  07/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στελέχη του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ συναντήθηκαν, κατόπιν πρόσκλησής μας από Έλληνες αγρότες στην πόλη της Θήβας του Νομού Βοιωτίας.

Σκοπός της συνάντησης οι αγρότες να μας αναπτύξουν τα προβλήματα που τους έχουν φέρει σε θέση πολέμου με την κυβέρνηση, καθώς ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για να προβούν σε διαμαρτυρίες.... Και από τη μεριά μας για να τους αναπτύξουμε τις θέσεις του κινήματος για τον αγροτικό κόσμο μας.

Οι αγρότες μας απαιτούν φθηνότερο πετρέλαιο, σε μία εποχή που το πετρέλαιο και οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, χρειάζονται στήριξη για να συνεχίζουν να εργάζονται με στόχο την πρωτογενή παραγωγή.

Μπορεί ο κύριος Σκυλακάκης να δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα τα κατέχουν οι  "πλούσιοι", οπότε δεν έχουν ανάγκη από φθηνά καύσιμα, ωστόσο οι αγρότες στενάζουν.

Οι τιμές των λιπασμάτων έχουν τριπλασιαστεί, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ακρίβειας και ανατιμήσεων, δημιουργώντας ένα ακόμα εμπόδιο στην πρωτογενή παραγωγή.

Χρειάζονται επιδότηση σε γεωργικά εφόδια καταργώντας τη γραφειοκρατία και αλλάζοντας τα παλαιάς τεχνολογίας μηχανήματα με νέας γενιάς, με ένταξη αναπτυξιακών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φθηνότερο νερό, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό λιγοστεύει από τις παλιές γεωτρήσεις από τα υπάρχοντα έργα και χρειάζονται νέα έργα που θα εκτρέψουν ποταμούς και θα δημιουργήσουν αποταμιευτικές λίμνες σε μία χώρα όπου οι βροχές και τα χιόνια δεν λείπουν αλλά τα ύδατα κατασπαταλώνται, πνίγοντας πόλεις χωριά και πλημμυρίζοντας αγροτικές εκτάσεις. Αποφορολόγηση των επιδοτήσεων.

Οι επιδοτήσεις δίνονται για την ενίσχυση των καλλιεργειών ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ!!!

Κάρτα πετρελαίου ώστε και το κράτος να μπορεί να ελέγχει πού πάει το "αφορολόγητο πετρέλαιο" καθώς οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν είναι δυνατόν να παρέχουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και να εξαιρούν τους αγρότες μας...

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σοβαρός έλεγχος για τα απαγορευμένα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι όμορες χώρες, ενώ η Ελλάδα υποχρεούται να εξαιρεί τα φθηνά "νιτρικά" καθώς με την ασυδοσία των γειτόνων δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

Φρένο στην απαράδεκτη κατάσταση όπου οι έλεγχοι που κάνει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στις εισαγόμενες πατάτες τα κρεμμύδια και τα λοιπά  εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα για δηλητήρια και απαγορευμένες ουσίες, να έρχονται στην επιφάνεια όταν τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη προωθηθεί και πουληθεί στην ελληνική αγορά.

Να γίνει πράξη επιτέλους το αίτημα για:

ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Όταν τα εισοδήματα σου προέρχονται πάνω από 50% από αγροτικά προϊόντα είσαι αγρότης!!

Προαιρετικό το ΕΛΓΑ

Να σταματήσει η κατασπατάληση των κονδυλίων του ΕΛΓΑ σε μαϊμού καταστροφές και επιδοτήσεις προς ημετέρους και να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να επιλέξουν που θα ασφαλίσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα, τον εξοπλισμό τους, την παραγωγή τους, το βιός τους.

Να πάρουν οι κυβερνώντες πίσω το μέτρο, κατά το οποίο εάν δεν ασφαλιστείς στον ΕΛΓΑ, δεν δικαιούσαι επιδοτήσεις.

Ελεύθερη βούληση στην ασφάλεια...

Επιδότηση εξαγωγής αγροτικών προϊόντων (!!). Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που καλύπτουν π.χ. τα μεταφορικά των εξαγωγών.

Να ιδρυθεί ειδική υπηρεσία που να ενημερώνει άμεσα τους αγρότες έναν προς έναν, για τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ  και επιδοτήσεις ούτως ώστε να μην επιστρέφονται πίσω τα χρήματα ανεκμετάλλευτα...

Αυτά ήταν μέρος των - λογικών -  απαιτήσεων των αγροτών μας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, θα έρθουμε σε επαφή με τους φορτηγατζήδες με τους ταξιτζήδες και άλλες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε...

Έλληνα αγρότη, εργαζόμενε,  βιοτέχνη, αυτοαπασχολούμενε, πριν την καταστροφή σου δεν έχεις άλλη επιλογή από την στήριξη των Ελλήνων, του κινήματος που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης!

Από το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ παρόντες ήταν ο Μουλάς Χρήστος, πρόεδρος σωματείου επαγγελματιών και μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας των λαϊκών αγορών, και η Αγγελική Ντρίκου Βαλαβάνη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης