Τα «άκουσε» ο Μηταράκης και στη Μαλακάσα – Αντί να κλείνουν οι δομές, επεκτείνονται!

Έλληνες  16/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η τοπική κοινωνία ζητάει την απομάκρυνση των μεταναστών και το κλείσιμο της δομής!

Γεμίζει όλη η χώρα δομές φιλοξενίας μεταναστών! Μια από αυτές, τη δομή της Μαλακάσας, επισκέφτηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Για να εγκαινιάσει πανηγυρικά την πρώτη «ελεγχόμενη» δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα λειτουργούν άλλες τρεις στα νησιά μας, στη Λέρο, την Κω και τη Σάμο. Ο… «πετυχημένος» υπουργός δεν παρέλειψε να ευλογήσει τα γένια του, λέγοντας ότι ενώ παλαιότερα στη δομή της Μαλακάσας έμεναν 3000 μετανάστες, σήμερα μένουν μόλις 1300 και μάλιστα ζουν με καλύτερες συνθήκες και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Την ίδια άποψη πάντως με τον υπουργό δεν φαίνεται να έχει η τοπική κοινωνία, μιας και στη δομή της Μαλακάσας τον περίμενε ο Δήμαρχος Ωρωπού και αντιδήμαρχοι, καθώς και απλοί πολίτες, για να του ζητήσουν να κλείσει. Διαχρονικό αίτημα καθώς έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

Η δομή της Μαλακάσας έχει μία ιδιαιτερότητα που δημιουργεί και ένα μεγάλο πρόβλημα – βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό της Μαλακάσας. Είναι στα 500 μέτρα και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα.

Η χώρα γεμίζει μετανάστες, οι μετανάστες παίρνουν αέρα χαρτιά, η Νέα Δημοκρατία πιστή στο πρόγραμμά της εποικίζει τη χώρα και προχωρά στην μεγάλη αντικατάσταση του πληθυσμού. Είναι επικίνδυνοι!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης