Τα βίο-εμφυτεύματα είναι πλέον πραγματικότητα

Έλληνες  26/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φανταστείτε να έχετε εμφυτεύσει στο σώμα σας ένα μικροτσίπ που θα δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας. Μια σουηδική εταιρεία το έκανε τώρα πραγματικότητα. Η DStuptive Subdermals ειδικεύεται σε εμφυτεύσιμα μικρό-ηλεκτρονικά. Ανέπτυξε ένα μικροσκοπικό τσιπ, που μπορεί να αποθηκεύσει απλές πληροφορίες όπως κωδικούς QR. <<Ακουμπώντας το κινητό μου τηλέφωνο στο τσιπ, το ξεκλειδώνω και ανοίγει. Εμφανίζεται ένα αρχείο pdf με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα διαθέσιμο για εμένα ή για όποιον άλλο θέλει να με ελέγξει. Για παράδειγμα, στον κινηματογράφο ή σε ένα πολυκατάστημα>>.

Μερικοί επικριτές φοβούνται ότι τα τσιπς αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να εντοπίζονται οι χρήστες αλλά σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία δεν μπορούν από μόνα τους να μεταδώσουν σήματα, αφού δουλεύουν μόνο με κοντινή επαφή όπως γίνονται και οι ανέπαφες πληρωμές με κάρτα. Δεν έχουν μπαταρία, είναι παθητικά και ποτέ δεν λένε την τοποθεσία σου. Ενεργοποιούνται μόνο όταν τα αγγίξεις με το κινητό σου τηλέφωνο. Παρόλα αυτά, έχουν ενσωματωμένο ανιχνευτή θερμοκρασίας σώματος, ο οποίος θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε μελλοντικές εξάρσεις της πανδημίας.

Με αυτά τα κυνικά λόγια από το ρεπορτάζ της Deutche Welle περιγράφεται επί της ουσίας το μέλλον που μας προετοιμάζουν να ζήσουμε. Αν πριν μερικά χρόνια κάποιοι, σε χαρακτήριζαν γραφικό, συνωμοσιολόγο και τρελό, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν σήμερα είναι σου ζητήσουν συγγνώμη. Παρόλα αυτά, ενώ και οι ίδιοι βλέπουν την δυστοπία που ξεδιπλώνεται μπροστά τους, αρνούνται πεισματικά την πραγματικότητα και για αυτούς παραμένεις ακόμα αμετανόητος, ψεκασμένος, τσαρλατάνος και αρνητής. Έχουν εφεύρει ένα σωρό νεολογισμούς για να βάλουν στο στόχαστρο ανθρώπους, που απλά έχουν διαφορετική άποψη, είναι σκεπτικιστές και προσπαθούν να διαβάσουν τα γεγονότα με μια λογική συνέχεια.

Η πραγματικότητα ωστόσο τους διαψεύδει. Ασφαλώς και η τεχνολογία των βίο-εμφυτευμάτων δεν είναι τωρινή, τουναντίον, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχε αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα για ένα τρόπο ελέγχου του πληθυσμού. Άλλωστε η τεχνολογία του ραβδωτού κώδικα (barcode) έχει ήδη ξεπεραστεί σαν ατελέσφορη και μη πρακτική, όποτε και μεγάλες εταιρείες έχουν υιοθετήσει πλέον τα RFID τσιπς που θα μονοπωλήσουν την ανθρωπότητα στο προσεχές μέλλον. Ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί πιλοτικά στον Αμερικανικό στρατό καθώς και σε διαφορά προϊόντα σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων.

Όπως δηλώνει και το δεύτερο συνθετικό της λέξης RF-ID δηλαδή identity, τα μικροτσίπ αυτά έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύουν -αλλά και να μεταδίδουν- προσωπικές πληροφορίες του κατόχου όπως αριθμό ταυτότητας, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, ιατρικό ιστορικό, ακόμα και τον λογαριασμό μισθοδοσίας.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον γεωεντοπισμό που είναι θέμα χρόνου να ενσωματωθεί και αυτός, καταλαβαίνετε ότι πλέον η ιδιότητα που έχουμε σαν νοήμονα και αυτόβουλα όντα, η ανθρώπινή μας υπόσταση αλλά και η ελευθερία μας, απλά θα πάψουν να υπάρχουν. Θα είμαστε πλήρως ελεγχόμενα λογιστικά νούμερα, σε μια καταναλωτική κοινωνία με ένα κράτος παρατηρητή των πάντων, το οποίο θα επεμβαίνει στην προσωπική μας ζωή όποτε αυτό επιθυμεί. Και αν αυτό σας φαίνεται μακρινό ή παράλογο, ήδη στην Κίνα, χρησιμοποιείται το λεγόμενο social credit system, ένα σύστημα που το κράτος επιβραβεύει τους πειθήνιους και υπάκουους πολίτες δίνοντάς τους πόντους, που μπορούν μετά να εξαργυρωθούν σε διάφορες παροχές ή/και ευνοϊκότερες μεταχειρίσεις. Αντίθετα, στους πολίτες που αντιδρούν, τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα αφού φακελώνονται, έχουν μειωμένα δικαιώματα ενώ δυσκολεύονται και στο να βρουν εργασία.

Αυτό βεβαίως προκαλεί τρόμο σε κάθε ευυπόληπτο και αξιοπρεπή πολίτη. Υπενθυμίζω, ότι σε πρόσφατη ομιλία του στην Βουλή, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, με αφορμή την συζήτηση για το νομοσχέδιο για το κυνήγι είχε δηλώσει ότι το… "τσιπάρισμα" πρώτα θα εφαρμοστεί στα ζώα συντροφιάς και στην συνέχεια στους ανθρώπους!

Έδωσε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα ενός εξάμηνου για την υλοποίησή του. Ποσό κοντά είμαστε άραγε; Ήδη, έρχεται η ενοποίηση όλων των προσωπικών αριθμών των πολιτών (ΑΜΚΑ, ΑΔΤ, ΑΦΜ) σε ένα μοναδικό ψηφιακό αριθμό ταυτοποίησης για την δήθεν καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Η πανδημία και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού δίνουν την ιδανική αφορμή για την καθολική εφαρμογή των εμφυτευμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ πιστό στις αρχές και τις αξίες του, ενημερώνει τους Έλληνες για όσα είναι ήδη εδώ, με μοναδικό όπλο το δίκαιο και την αλήθεια. Η αντίσταση στα σχέδιά τους, είναι όχι απλά καθήκον αλλά υποχρέωση.

Γιώργος Μανούσος

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης