Τα Πανεπιστήμια που εμείς ονειρευόμαστε!

Έλληνες  29/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Άρης Σαπουνάς

Στέλεχος της Νεολαίας Αθηνών

Την Πέμπτη 26/5 γι’ άλλη μια φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σείστηκε από επεισόδια. Τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να τραυματιστεί. Ένα γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν το βράδυ οι διάφοροι «γνωστοί άγνωστοι» παρακρατικοί κουκουλοφόροι για να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης. Tα επεισόδια μεταξύ τους και των αστυνομικών δυνάμεων ήταν πολύ έντονα. Γι’ άλλη μια φορά η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά πανεπιστήμιο θύμιζε. Γι’ άλλη μια φορά δεκάδες βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα έξω από την Κοσμητεία της ΣΘΕ.

Αυτή είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Μια Ελλάδα που τα πανεπιστήμιά της μοιάζουν περισσότερο με γήπεδα παρά με χώρους φώτισης, μόρφωσης και μάθησης. Μια Ελλάδα που ο φοιτητής και η φοιτήτρια βλέπουν καθημερινά τον ακαδημαϊκό χώρο στον όποιο μόχθησαν να μπουν στις πανελλαδικές εξετάσεις να μαστίζεται από τις συγκρούσεις ελέω μικροκομματικών συμφερόντων. Μια Ελλάδα που ο νέος Έλληνας και η νέα Ελληνίδα αισθάνονται φόβο όταν πηγαίνουν να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Αυτήν την Ελλάδα μαχόμαστε να αλλάξουμε. Να ξαναδώσουμε στο Ελληνικό πανεπιστήμιο την θέση που του αξίζει. Να γίνουν επιτέλους τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα χώροι μελέτης κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Χώροι ανάπτυξης και καλλιέργειας του πνεύματος. Χώροι διακίνησης ιδεών και παιδείας, που θα αναπτύσσουν την μέγιστη επιστημονική, κοινωνική και πολιτική δυναμική και θα προστατεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και στη διδασκαλία, διαπλάθοντας πολίτες άριστους που θα σέβονται τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης. Αυτό θα συμβεί όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας εφαρμόζοντας το πρόγραμμα μας για την αναμόρφωση της εθνικής παιδείας. Ώστε να δούμε επιτέλους τα πανεπιστήμια της νεολαίας που ονειρευόμαστε!!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης