Τοπικά lockdown σε νησιά εν μέσω θέρους: Η Κυβέρνηση καταστρέφει τον τουρισμό

Έλληνες  18/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Μυκόνου, ο νέος κυβερνητικός φετφάς για επιβολή έκτακτων μέτρων, τα οποία θα έχουν χαρακτήρα τοπικού lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων στο νησί.

Τα μέτρα αυτά, που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, προκαλούν ήδη σφοδρές αντιδράσεις από τοπικούς φορείς.

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί και η απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο, προκαλούν αντιδράσεις με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του νησιού Αλέξανδρο Κουκά να τονίζει, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «δεν το περιμέναμε» και αν σημειώνει πως τα μέτρα ήρθαν πολύ απότομα στο νησί, το οποίο φιλοξενεί 20.000 άτομα.

«Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς», πρόσθεσε εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση πέραν της 26 Ιουλίου.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης κάνουν λόγο για ψυχρολουσία και βρίσκονται στα κάγκελα καθώς ματαιώνονται πολλές εκδηλώσεις ήδη από την Κυριακή, οπότε και τίθενται σε εφαρμογή οι κυρώσεις.

Όπως είναι φυσικό, τα μέτρα πλήττουν και χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονται στο νησί για τη θερινή περίοδο και τώρα μένουν τελείως ξεκρέμαστοι.

Μάλιστα, όλα αυτά τα εξοντωτικά μέτρα λαμβάνονται σε ένα νησί, του οποίου ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί κατά 85%!

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τελείως παράλογη και αποτυχημένη. Διάφοροι Υπουργοί διαρρέουν ότι οι αυστηροί περιορισμοί θα επεκταθούν και σε άλλα νησιά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η καταστροφή του ελληνικού τουρισμού λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και μοναδική υπεύθυνη γι' αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία η οποία ούτε να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό καταφέρνει ούτε και να προστατέψει την οικονομική δραστηριότητα!

Το γενικό ξεχαρβάλωμα γίνεται πιο εμφανές από το πρόσφατο περιστατικό στην Πάρο όπου έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου επειδή δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να μείνουν. Μάλιστα, τα δύο εξ αυτών παιδιά είχαν πυρετό και ρίγη και όμως επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης