Τους σβήνουν οι Πρέσπες: Το ατόπημα του υπουργείου Πολιτισμού, οι αντιδράσεις και η ανάκληση της απόφασης

Έλληνες  14/05/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την αναγνώριση του σλαβικού ιδιώματος των Σκοπίων ως  «μακεδονική» γλώσσα ενέκρινε ουσιαστικά η κυβέρνηση  με την αναγνώριση πολιτικού φορέα ο οποίος έχει την έδρα του στην Αριδαία Αλμωπίας. Βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στη συνέχεια η ΝΔ  αλλά και των τριών εφαρμοστικών  πρωτοκόλλων, η κυβέρνηση αναγνώρισε σωματείο για την προώθηση της «μακεδονικής» γλώσσας δηλαδή των εκσερβισμένων  βουλγαρικών που  μιλιούνται στα Σκόπια ως «μακεδονικά» δηλαδή στην ουσία… ελληνικά! Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Πολιτισμού, όχι κάποιας άλλης χώρας, αλλά της Ελλάδας, προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας», σύμφωνα με το οποίο εγγράφεται επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων!

Πρόκειται για μια ανεκδιήγητη κίνηση με την οποία το υπουργείο «Πολιτισμού» θα έδινε άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα. Ωστόσο, μία ημέρα μετά τον σάλο το υπουργείο έσπευσε να μαζέψει την κατάσταση, με την έκδοση ανάκλησης της έγκρισης του αυτονομιστικού φορέα από την Αριδαία. Ας μην γελιόμαστε, εάν δεν είχαν υπάρξει αντιδράσεις και δεν καταλαβαίναμε τι συμβαίνει δεν θα υπήρχε καμία ανάκληση. Στον απόηχο αυτής της τραγικής κίνησης του υπουργείου, υπάρχει και η συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ, στην οποία συζητήθηκαν  τα τρία νομοσχέδια για τα Σκόπια, που ήδη έχει αργήσει να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Αργοπορία που απορρέει και αυτή από την κατακραυγή του κόσμου. Για το τι δεσμεύθηκε ο Μητσοτάκης να κάνει στον Ζάεφ θα ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι άκρως επικίνδυνη και ανθελληνική. Πρέπει επιτέλους να το πάρει απόφαση και να παραιτηθεί. Είναι αδιανόητο να στηρίζεται από δεξιούς και αριστερούς μια τέτοια προδοτική συμφωνία. Είναι αδιανόητο να δίνουν τα πάντα στους Σκοπιανούς, τόσα που δεν θα δίναμε ούτε σε… στρατιωτική ήττα. Τα προσωπεία πέφτουν. Η δήθεν φιλολαϊκή και πατριωτική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας καταρρέει.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο Ηλίας Κασιδιάρης έχουν δεσμευτεί. Η μόνη λύση είναι η ακύρωση της προδοτικής συμφωνίας, η στήριξη του ελληνισμού στα Σκόπια και η διεθνής προβολή της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

X.M.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης