Το διαχρονικά υποκριτικά φιλεργατικό πρόσωπο της αριστεράς

Έλληνες  11/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την προηγούμενη Τετάρτη είχαμε μια ακόμη παράσταση του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπεράσπισης δικαιωμάτων των εργαζομένων. Παράσταση διότι εδώ και 3 χρόνια που είναι στην εξουσία η θλιβερή κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ η ακρίβεια καλπάζει και οι απλοί εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις τα συνδικάτα και γενικά η αριστερά κρατούν μια καθ’ όλα βολική στάση για την ΝΔ. Η πλατεία έχει σιγήσει και οι αντιδράσεις είναι ελάχιστες.

Αλήθεια οι ‘’μαχητές’’ του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι τόσο καιρό να στηρίξουν τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης μένοντας μήνες ολόκληρους με μηδενικό εισόδημα;;

Γιατί δεν προχώρησαν σε καμία απεργιακή κινητοποίηση, γιατί έστω δεν έδειξαν μια διάθεση αλληλεγγύης διοργανώνοντας μια συγκέντρωση συμπαράστασης;;; Η απάντηση είναι πολύ απλή σε αυτά τα ερωτήματα. Διότι διαχρονικά η αριστερά ήταν πάντα η δύναμη που βοηθούσε στην περικοπή των δικαιωμάτων του απλού Έλληνα εργαζόμενου.

Άλλωστε το ΚΚΕ ήταν εκείνο πρώτο εφάρμοσε του μνημονιακούς νόμους από την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου ακόμη, απολύοντας εργαζομένους από τον Ριζοσπάστη και κόβοντας άμεσα μισθούς. Πραγματικά πόσο υποκριτικό είναι να μιλάς δήθεν για το καλό του εργάτη και του λαού και να οδηγείς κόσμο στην ανεργία ή στα όρια της φτώχειας. Δυνατότητες που σου δίνει ο καπιταλισμός που δήθεν πολεμάς.

Άλλωστε θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες όπως το 8ωρο και το ΙΚΑ θεσπίστηκαν επί κυβέρνησης του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος δεν ήταν κομμουνιστής αλλά εθνικιστής. Διότι εμείς οι Εθνικιστές είμαστε διαχρονικά η φωνή του απλού Έλληνα πολίτη.

Σε λίγους μήνες οι Έλληνες εργαζόμενοι θα έχουν φωνή αντίστασης. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ που θα διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες για όλους. Που θα σταθεί στο πλευρό κάθε ελληνικής οικογένειας. Για να έχει ο κάθε συμπατριώτης μας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Αυτό που δηλαδή που δεν έκανε η αριστερά. Που για να μην ξεχνιόμαστε νομιμοποίησε η… δεξιά Νέα Δημοκρατία.

ΑΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης