Το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο «γιουσουφάκι» του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας

Έλληνες  18/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε ποιόν ανήκουν τα παρακάτω λόγια; «Δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Διότι, αυτήν την εποχή, οι σύμμαχοι, είτε μας αρέσει είτε όχι, θέλουνε να εξασφαλίσουνε ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο άρμα του ΝΑΤΟ. Αν παραβλέπουν κάποιες συμπεριφορές της Τουρκίας, φερ’ ειπείν η αγορά των ρωσικών συστημάτων, των πυραύλων S-400 ή όχι, είναι δικό τους ζήτημα να αξιολογήσουν. Εμείς θα λέμε αυτά που έχουμε να λέμε, θα αιτιολογούμε τις ενστάσεις μας, τις επιφυλάξεις μας, θα ζητάμε πάντα να μεταβάλλει η Τουρκία προς το καλύτερο, στοιχεία της συμπεριφοράς της: Λιγότερη προκλητικότητα, λιγότερη επιθετικότητα, λιγότερες εμπρηστικές δηλώσεις, λιγότερες συμπεριφορές όπως η παραβίαση του εναερίου χώρου μας, οι υπερπτήσεις, που, αυτό το διάστημα, ήταν και πολλές από μέρους τους. Θα ζητάμε πάντα το ίδιο. Από κει και πέρα όμως υπάρχει και η γενικότερη άμυνα».

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η δήλωση αυτή ανήκει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (…) Νίκο Παναγιωτόπουλο. Παραθέσαμε ολόκληρη την δήλωσή του και όχι αποσπασματικά μέρη, ακριβώς για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία και να φανεί έτσι το μέγεθος της ντροπής και της ηττοπάθειας που διέπει και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως «άξια» συνεχίστρια των προηγούμενων κυβερνήσεων του «συνταγματικού τόξου». Αυτή η δήλωση αποτελεί ομολογία υπακοής και υποταγής απέναντι στους ΝΑΤΟϊκούς μηχανισμούς και φόβο απέναντι στην Τουρκία. Με απλά λόγια, ο Παναγιωτόπουλος παραδέχεται ότι το ΝΑΤΟ έχει την Χώρα μας για «σφαλιάρες» και κάνει όλα τα χατίρια της Τουρκίας, η οποία όμως, κάνοντας πραγματικά ανεξάρτητη πολιτική, φροντίζει να τα έχει καλά και με την Ρωσία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Παναγιωτόπουλου, η συμπεριφορά της Ελλάδος απέναντι στο ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα στοιχείο πυγμής και αποφασιστικότητας, αλλά αντιθέτως παραπέμπει στην νοοτροπία του επαίτη. Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθετε το παραμικρό ίχνος Αξιοπρέπειας απέναντι στο Έθνος και τον Λαό των Ελλήνων, όπως επίσης και απέναντι στον εαυτό της, θα φρόντιζε να «καρατομήσει» με συνοπτικές διαδικασίες τον Παναγιωτόπουλο γι’ αυτήν την απαράδεκτη δήλωση του. Αντιθέτως, τον διατήρησε στην θέση του, σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα.

Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη υποτελής στάση της Ελλάδος απέναντι στο ΝΑΤΟ, η οποία παραπέμπει σε «καλό και υπάκουο μαθητή», θα μας οδηγήσει, εφόσον συνεχιστεί και δεν ανακοπεί, με μαθηματική ακρίβεια σε νέες εθνικές καταστροφές.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης