Το καθεστώς Μητσοτάκη εξαθλιώνει τους κτηνοτρόφους μας! Μέγας ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσεως!

Έλληνες  29/06/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Αλέξανδρος Ζερβέας,

Μέλος του Πανελληνίου Πολιτικού Συμβουλίου του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέος Αθηνών (Β1)

Στην πυραμίδα των ανθρώπινων αναγκών του Maslow, η εύρεση τροφής είναι η βάση επάνω στην οποία κτίζει κάθε έλλογο ανθρώπινο όν, με απώτερο στόχο την αυτοπραγμάτωση. Η κατανάλωση τροφής είναι εκ των ων ουκ άνευ, η ζωή ζητά ενέργεια για να υπάρξει. Επομένως, για κάθε αξιοπρεπές και ελεύθερο Έθνος η αυτάρκεια σε τρόφιμα πρέπει να διασφαλίζεται μέσω των θεσμών και δομών του Κράτους. Ειδάλλως, η ίδια η βιολογική του ύπαρξη είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο μιας δυνητικής ομηρίας, με ό,τι αυτή η ομηρία θα συνεπάγεται. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα: Το Έθνος μας διαθέτει αυτάρκεια τροφίμων, είναι δηλαδή σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του – ιδίως σε μία μη ειρηνική περίοδο- σε τρόφιμα δίχως να εξαρτάται από τις διαθέσεις των αλλογενών;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Συνεπεία της σχεδόν πενηνταετούς διακυβερνήσεως της πατρίδος μας από το προδοτικό – κλεπτοκρατικό τόξο, το Έθνος μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό – πρωτίστως σε προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικών – από τις εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Και τα χειρότερα έπονται. Σύμφωνα με καταγγελίες κτηνοτρόφων πολλοί συνάδελφοί τους πιεζόμενοι από την εκτόξευση του κόστους παραγωγής οδηγούν τα ποίμνιά τους στο σφαγείο επειδή είναι ασύμφορη η διατήρησή τους. Κατά αυτόν τον τρόπο το ζωικό κεφάλαιο μειώνεται και ο κτηνοτροφικός τομέας καταρρέει. Βεβαίως, υπάρχει αίτιο για το αποτέλεσμα. Και το αίτιο της οικονομικής εξαθλιώσεως των κτηνοτρόφων μας δεν είναι άλλο παρά η παρουσία του καθεστώτος Μητσοτάκη στα κυβερνητικά έδρανα.

Το καθεστώς Μητσοτάκη με την άφρονα πολιτική του στον ενεργειακό τομέα – διακοπή της λειτουργίας μονάδων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη – όσο και στο Ουκρανικό ζήτημα – με την επιλογή σφόδρα αντιρωσικής θέσεως – κατόρθωσε να εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής. Ζωοτροφές, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο ανέβηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, απαγορευτικά ύψη για την διασφάλιση εύλογου περιθωρίου κέρδους για τον παραγωγό. Κι ενώ, υπαιτιότητι του Μητσοτάκη και της εχθρικής προς τον κτηνοτροφικό τομέα παρέας του, το κόστος παραγωγής ανέβηκε στην κορυφή του Ολύμπου, η ίδια παρέα φρόντισε να κρημνίσει τα αναγκαία μέτρα στηρίξεως του κλάδου στα Τάρταρα του Άδου. Ουδεμία έκπληξη! Πότε, άλλωστε, μόχθησαν τα μέλη του Συστήματος για να εκτιμήσουν τον μόχθο των άλλων;  

Αν, όμως, οι παραγωγοί μας ευρίσκονται υπό καθεστώς απελπισίας, οι Έλληνες καταναλωτές θα έπρεπε να ευρίσκονται υπό καθεστώς πανικού. Οι κάτοικοι της επαρχίας, όπου δραστηριοποιούνται κυρίως οι παραγωγοί μας, ίσως πτωχεύσουν σε μία λόγου χάρη πολεμική σύρραξη με την Τουρκία, μια περίοδο κατά την οποία ασφαλώς και δεν θα εκτελούνται εισαγωγές προϊόντων,  αλλά δεν θα πεθάνουν εκ της πείνας. Εν αντιθέσει με τους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το φάσμα της ασιτίας. Οι ιστορίες βιωσάντων την Μεγάλη Πείνα της Κατοχής του χειμώνα του 1941-1942 προκαλούν ανατριχίλα. Και τότε δεν ήταν σχεδόν η μισή Ελλάδα εγκλωβισμένη στας Αθήνας. Με την θύελλα ενός παγκόσμιου πολέμου να προσεγγίζει αργά, συνάμα απειλητικά την ανθρωπότητα, ηχεί έντονα στον νού η ρήση του Ιπποκράτη : «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ διατρανώνει την πλήρη και αμέριστη στήριξή του στους Έλληνες κτηνοτρόφους. Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και αγρότες για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ αποτελούν την ραχοκοκαλιά επάνω στην οποία θα στηριχθεί ο δύσκολος αλλά ενάρετος αγώνας προς την εθνική Ευδαιμονία. Το Κίνημά μας διαθέτει μακροσκελές κυβερνητικό πρόγραμμα παρέχον λύσεις σε όλα τα προβλήματα των παραγωγών μας. Ενδεικτικά αναφέρω: α) Κατάργηση της φορολογίας του κτηνοτροφικού εισοδήματος έως το ποσόν των 10.000 ευρώ ετησίως και φορολόγηση του επιπλέον εισοδήματος με σταθερό συντελεστή 9%, β) Καθιέρωση ειδικής εκπτώσεως στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων, γ) Μείωση του Φ.Π.Α. των ζωοτροφών, δ) Θέσπιση μηδενικού Φ.Π.Α. στα βιολογικά κτηνοτροφικά προϊόντα, ε) Ενθάρρυνση των νέων γενεών για συνέχιση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας της οικογένειας μέσω της παροχής οικονομικών κινήτρων, όπως φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, στ) Ενεργοποίηση των ελεγκτικών οργανισμών για την αυστηρή πάταξη των κυκλωμάτων παρανόμων «ελληνοποιήσεων» ζώων και ζωικών προϊόντων εκ της αλλοδαπής, ζ) Περιορισμό της ισχύος των μεσαζόντων με την θεσμοθέτηση των απευθείας πωλήσεων από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Εκ των άνωθεν εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η ψήφος των Ελλήνων παραγωγών, όπως και αυτή των Ελλήνων καταναλωτών, είναι ανάγκη να κατευθυνθεί προς το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ. Για μία Ελλάδα Αυτάρκη, Ανεξάρτητη, Ελεύθερη.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης