«Τσουνάμι» ακρίβειας και πείνας: Εθίζουν τους πολίτες στα επιδόματα και φέρνουν τον «νεοκομμουνισμό»

Έλληνες  19/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» ακρίβειας βρίσκεται πλέον η χώρα, καθώς ήδη σε οι τιμές σε πολλά βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Η «απάντηση» της κυβέρνησης στο κύμα ακρίβειας; Ο «νεοκομμουνισμός»! Δηλαδή επιδόματα προς τους πολίτες με τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και τίποτα παραπάνω.

Η κυβέρνηση που μέχρι προ λίγων ημερών έλεγε ότι η το κύμα ακρίβειας θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο (δηλώσεις Α. Γεωργιάδη) βλέπει ότι το κύμα ανατιμήσεων δεν είχε και τόσο… προσωρινά χαρακτηριστικά και τώρα τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, βλέποντας πως το πρόβλημα της ακρίβειας γιγαντώνεται, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται σε νέο πακέτο βοήθειας προς τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται διάφορες σκέψεις και εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, ανάλογα αφενός με την πορεία των διεθνών τιμών στην ενέργεια, αλλά και τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαμορφωθεί απόρροια του ρυθμού ανάπτυξης που θα επιτευχθεί.

Δύο είναι οι βασικοί άξονες της προσπάθειας τόνωσης των εισοδημάτων. O πρώτος μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και ο άλλος μέσω επιδομάτων (κοινωνικό μέρισμα). Δηλαδή γι' ακόμη μια φορά η κυβέρνηση θα δώσει μικροεπιδόματα στους πολίτες.

Σε μία κρίση διαρκείας, όπως αυτή που ήδη άρχισε να μας επηρεάζει, τέτοιου είδους προσωρινά μέτρα κάνουν απλά μία «τρύπα στο νερό».

Την ίδια στιγμή το «καλάθι της νοικοκυράς» έχει να αντιμετωπίσει τις εξής σοκαριστικές αυξήσεις:

10-15% στο κρέας,
20% στα λαχανικά,
7-8% στα παράγωγα σίτου,
30% στον καφέ,
30-35% στα υλικά συσκευασίας ενώ
20-30% έχει αυξηθεί το κόστος σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και
πάνω από 50% στα τιμολόγια των παρόχων ενέργειας

Mε πληροφορίες από το pronews.gr


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης