Όποιος αρνείται το Παρελθόν του καταδικάζει το Μέλλον του

Έλληνες  06/07/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Ιωάννης Μαλανδρής,

Απόστρατος Αξιωματικός

Υποψήφιος Βουλευτής

Παραφράζοντας τα λόγια του Βολταίρου θα έλεγε κάποιος στις μέρες μας: Αυτό το συνονθύλευμα που αποκαλείται «Ορθόδοξη Ελληνική Δημοκρατία», απέχει παρασάγγας από το να είναι Ορθόδοξη, Ελληνική και βεβαίως Δημοκρατία.

Καθημερινές είναι οι προσβολές που δέχεται η χώρα μας, στα λεγόμενα Εθνικά Θέματα, έχοντας απέναντί της ένα νταή γείτονα που αμφισβητεί ευθέως, με λόγια και πράξεις, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ενώ η ΝΑΤΟική συμμαχία της οποίας αποτελεί μέλος σφυρίζει αδιάκοπα και σε πολλές περιπτώσεις θρέφει την τουρκική προκλητικότητα. Όμως αυτά αποτελούν ένα κομμάτι της κορυφής του παγόβουνου. Η μεγάλη προσβολή γίνεται στην ψυχή και το πνεύμα της Ελλάδος, στην ηρωική και φωτοβόλα ιστορία μας, στην πλούσια πνευματική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Παραθέτω αυτούσια τα λόγια του Αμερικάνου ποιητή Carl Sandburg: Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος μπορεί να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από πού έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή. Η κοινή γνώμη ή/και αντίληψη των Νεότερων Ελλήνων ηθελημένα – άθελά τους, είναι (παρα)πληροφορημένη σε μείζονα βαθμό, από «εκπαιδευτικά» κέντρα του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού. Ζούμε σε μία αποχαύνωση, βασικά πνευματική και ηθική, είτε ως κοινωνία είτε ατομικά ως μονάδες μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Παραδομένοι σε ένα μηχανισμό πού παραχαράσσει, συκοφαντεί και πλαστογραφεί αυτή την ένδοξη Ιστορία κι αυτόν το Φωτοδότη Πολιτισμό, που αναδεικνύει σε θέσεις λήψεως αποφάσεων ανήθικους και άχρηστους γόνους που το μόνο παράσημό τους είναι η αμετροέπεια και το επώνυμό τους.

 Στην εποχή μας ο Έλληνας «βομβαρδίζεται» από πλήθος γνώσεων και γενικά πληροφοριών, που συχνά είναι αντιφατικές, αντικρουόμενες, ανθελληνικές και χειραγωγούν προς συγκεκριμένους στόχους. Το βιώσαμε παλιότερα όταν όσοι ήταν αντίθετοι με τα μνημόνια βαφτίστηκαν αντιευρωπαιστές και αντιμεταρρυθμιστές, το βιώσαμε και πρόσφατα όταν όσοι εξέφρασαν αμφιβολίες για τα εμβόλια χαρακτηρίστηκαν ψεκασμένοι και αρνητές ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.  Φτάσαμε λοιπόν στο φαινόμενο, η πολυσχιδής και πολυεπίπεδη κρίση εθνικής ταυτότητας και αποχαύνωσης που βιώνουμε, εντέχνως και εσκεμμένα να παρουσιάζεται ως μόνο οικονομική ή υγειονομική, αντίστοιχα.

Ποια είναι η λύση: Εθνική συνειδητοποίηση και αφύπνιση που θα δίνουν νόημα και συνέχεια σ’ αυτό που βιώνουμε καθημερινά. Πολύπλευρη ενημέρωση και όχι μονόπλευρη από τα ΜΜΕ που προβάλλουν το success story αποτυχημένων κυβερνήσεων και μας ενημερώνουν ότι, για τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι κακοί θεσμοί, ο κακός Πούτιν, η κακή τήρηση των μέτρων, αλλά ποτέ αυτοί που κρατούν τα ηνία της πατρίδας μας. Αν μου επιτρέπεται να το μεταφράσω σε πολιτική επιλογή, χρειάζονται ΕΛΛΗΝΕΣ που θα αναβιώσουν όρους όπως εθνική (ελληνική) οικονομία, εθνική (ελληνική) άμυνα, εθνική (ελληνική) παιδεία κτλ. Ειδάλλως ας μην μοιρολογούμε μονίμως και να παραπονιόμαστε για τους πολιτικούς που εμείς κάναμε το λάθος να επιλέξουμε.

https://www.elkosmos.gr/opoios-arneitai-to-parelthon-katad/?fbclid=IwAR1J03H9XmpG3q90eZfOTtTKkst9Jf-l_lwItM4puhr7nzvEMY6-gost27U


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης